Свалянена ECU памет - Bmw e36 318is
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Lacos7е
- Потребител
-
- Кара: e36 Coupe M44B19
- Мечтае да кара: S50B32
Свалянена ECU памет - Bmw e36 318is
Здравейте, колеги.
Имам едно питане за ентусиазираните колеги от форума.
От скоро съм доволен собственик на Bmw e36 Coupe 318is 1996 год. Тъй като искам да си поиграя малко с компютъра на колата, въпросът ми е как мога да сваля информацията от паметта на компютъра на колата ?
Пробвах с Galletto, но тъй като не знам на кой точно пинове трябва да се закача, стига до 50% и ми дава някаква странна грешка. Прикачвам схема, която намерих на конектора за диагностика, та ако може някой по-опитен да "подскаже" на кой пинове трябва да свържа Galletto или ако има ли друг софт, с който мога да сваля паметта от компютъра.
Благодаря предварително.
Поздрави.
Имам едно питане за ентусиазираните колеги от форума.

Пробвах с Galletto, но тъй като не знам на кой точно пинове трябва да се закача, стига до 50% и ми дава някаква странна грешка. Прикачвам схема, която намерих на конектора за диагностика, та ако може някой по-опитен да "подскаже" на кой пинове трябва да свържа Galletto или ако има ли друг софт, с който мога да сваля паметта от компютъра.
Благодаря предварително.
Поздрави.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- big_smok
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 Coupe
- Мечтае да кара: BMW e36 turbo
Re: Свалянена ECU памет - Bmw e36 318is
Каква е версията на компютъра? Ако мотора е м42 незнам дали ще се получи с галето. А иначе пин 20 ти е комуникационния канал. При програмиране се пуска + на пин 18.
Sent from my Lenovo X2-EU using Tapatalk
- big_smok
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 Coupe
- Мечтае да кара: BMW e36 turbo
Твоя компютър е с флаш чип и позволява препрограмиране с кабел на базата на Ftdi chip(vagcom, inpa k-dcan, всички с обмен на данни по к линията). За да може да се прочете целия флаш, трябва компютъра да е в boot mode. Това се постига като се подаде напрежение над 13.5волта на определен пин. Тъй като този пин няма извод навън дрябвада се отвори кутията на екуто. Предполагам че и галетото ще го прочете ако е в боот мод. А лично съм си направил тестова установка (захранване 13.7 волта от преправено лаптоп захранване, кабелни обувки иключета). По този начин подвързвам кабела за диагностика с екуто и захранването и го флашвам на масата. Използва се програмата tunerpro. Ще ти пратя линк на личнозащото незнам дали имам правото да публикувам връзки към трети сайтове, а ти вече като си свършиш работата може да напишеш едно diy как си го направил за да помогнеш Ина другите.
- Lacos7е
- Потребител
-
- Кара: e36 Coupe M44B19
- Мечтае да кара: S50B32
Здравей, колега.
Благодаря много за линкчето. Ще разуча, експериментирам и пиша какво се е получило.
Поздрави !
Благодаря много за линкчето. Ще разуча, експериментирам и пиша какво се е получило.
Поздрави !

4 мнения
• Страница 1 от 1