Брава на врата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Брава на врата
Здравейте колеги,
трябва да сменям бравата на шофьорската врата на компакт (целия механизъм) и ме интересува:
- еднакви ли са при всички е36-ци или само от компакт да търся;
- става ли да се вземе от кола с десен волан;
- има ли някаква разлика в буксите за централно с дистанционно, без дистанционно и т.н.
трябва да сменям бравата на шофьорската врата на компакт (целия механизъм) и ме интересува:
- има ли някаква разлика в буксите за централно с дистанционно, без дистанционно и т.н.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Брава на врата
Игнатов написа:Здравейте колеги,
Еднакви са предните дръжки на всички е36

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Колега, кое точно от бравата ще сменяш? Бравата вътре в самата врата или частта, която е на колонката, за която се закопчава механизма?
Ако става въпрос за частта върху гредата, може да бъде и от англичанка, няма разлика м/у ляво и дясно. Ако ще е втора ръка, по-добре вземи или от лявата врата на англичанка, или от дясната вряата на ляв волан (палчето се износва доста по-малко). Тука ще видиш, за кои модели става http://www.realoem.com/bmw/enUS/partxre ... series=E36, с 1 дума всички.
Ако говориш за бравата вътре във вратата, тя вече е с посока - лява и дясна. И в двата случая няма значение модела на е36цата или годината. Ето ти за бравата във вратата от realoem-a http://www.realoem.com/bmw/enUS/partxre ... series=E36
Ако ще сменяш частта от колонката, имай предвид че от вътрешната страна има метална пластина, за която се хвашат болтовете отвън. Тая пластина не е закрепена и ако махнеш двата болта едновременно пада в колонката и следва махане на корите, за да се хване отново отвътре. С малко внимание и търпение можеш да го предотвратиш и да смениш всичко без да сваляш корите.
Ако става въпрос за частта върху гредата, може да бъде и от англичанка, няма разлика м/у ляво и дясно. Ако ще е втора ръка, по-добре вземи или от лявата врата на англичанка, или от дясната вряата на ляв волан (палчето се износва доста по-малко). Тука ще видиш, за кои модели става http://www.realoem.com/bmw/enUS/partxre ... series=E36, с 1 дума всички.
Ако говориш за бравата вътре във вратата, тя вече е с посока - лява и дясна. И в двата случая няма значение модела на е36цата или годината. Ето ти за бравата във вратата от realoem-a http://www.realoem.com/bmw/enUS/partxre ... series=E36
Ако ще сменяш частта от колонката, имай предвид че от вътрешната страна има метална пластина, за която се хвашат болтовете отвън. Тая пластина не е закрепена и ако махнеш двата болта едновременно пада в колонката и следва махане на корите, за да се хване отново отвътре. С малко внимание и търпение можеш да го предотвратиш и да смениш всичко без да сваляш корите.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Забрави тогава какво съм ти писал, то се отнася до друга част. За съжаление (по-скоро мое щастие
) на 36цата още не съм правил дръжката. Предполагам, обаче, че ще има разлика лява с дясна, най-малкото ключалките са на срещуположните страни.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Еднакви са всички,просто трябва да е от същата врата (лява/дясна),то е ясно.Твоята защо ще я сменяш? Питам защото,когато си мислех,че трябва да сменям моята,се оказа,че за смяна ми е ключа
.Иначе два пъти съм я свалял и си е гадничко,няма много място,внимавай с щифта за покриващата лайстна...

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
7 мнения
• Страница 1 от 1