Залепнали(блокирали) спирачки след дълъг престой
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Залепнали(блокирали) спирачки след дълъг престой
Здравейте, имам следния проблем. Измих и заключих колата в гаража преди 5 месеца тъй като работя в Англия. Сега се върнах инцидентно и реших да продам колата, но установих ,че спирачките на задно ляво колело са блокирали... Какъв е варианта да ги раздвижа ? Вариант с чукове и т.н мн мн не ме устройват. Някой имал ли е подобен проблем ?

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Re: Залепнали(блокирали) спирачки след дълъг престой
Kambe написа:Здравейте, имам следния проблем. Измих и заключих колата в гаража преди 5 месеца тъй като работя в Англия. Сега се върнах инцидентно и реших да продам колата, но установих ,че спирачките на задно ляво колело са блокирали... Какъв е варианта да ги раздвижа ? Вариант с чукове и т.н мн мн не ме устройват. Някой имал ли е подобен проблем ?
Здравей колега, варянта ти е един, сваляш гумата откачаш спирачния апарат от супорта и гледаш проблема къде е, във водачите или в буталото водачите се чистят с финна водна шкурка за буталата си има ремонтни комплекти, гумичките се сменят задължително отвориш ли го веднъж. Надявам се да съм ти помогнал.
Да бях на изпит щях да ти момогна 
E като тръгнеш не се ли раздвижва?
На жената на колата редовно й затягат след дълъг престой (барабани), но като тръгна и се оправят
На жената на колата редовно й затягат след дълъг престой (барабани), но като тръгна и се оправят
- Kambe
- старши ентусиаст
-
liloff написа:E като тръгнеш не се ли раздвижва?
Миналата година тръгнах и се оправиха , но тази година явно е по-сериозно положението

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Проблема е в накладките. Залепват за диска. Развърти апаратите и ги почукни посока надолу или навън от диска, та да се плъзнат и да се отлепят.
П.С.
Случвало ми се е същото с едно старо Скорпио дето беше стояло навън около 2 години. На собствен ход не иска. Пробвахме да я дръпнем колата назад, гумите се влачеха. После скъсахме въжето и изпекохме съединителя на дърпащата королка
На другия ден с инструменти, свалих гумите, развих апаратите, малко съветване с чука и после събрах цирка. Нямаше нужда да се ревизират спирачните апарати. Просто слепват дисковете и накладките.
П.С.
Случвало ми се е същото с едно старо Скорпио дето беше стояло навън около 2 години. На собствен ход не иска. Пробвахме да я дръпнем колата назад, гумите се влачеха. После скъсахме въжето и изпекохме съединителя на дърпащата королка
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Kambe
- старши ентусиаст
-
И аз мисля , че няма смисъл от ревизия, защото колата се поддържа в перфектно състояние и точно месец преди да я спра минах тех. преглед.. Грешката ми най-вероятно е била , че съм я спрял веднага след автомивката , което е предизвикало залепването
Задна дясна се отлепи и се вижда отпечатана от ръжда накладка върху диска 

- Kambe
- старши ентусиаст
-
проблема е оправен, вдигане на крик и леко даване на газ на 1-ва , колата е без шпер

7 мнения
• Страница 1 от 1