Проблем с врата/аларма на е36 купе
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- StormyG
- Потребител
-
- Кара: Сервизната кола :P
- Мечтае да кара: e46 M3 CSL :D
- Детайли за колата: E36 3** Coupe
Проблем с врата/аларма на е36 купе
Здравейте, колеги.
Наскоро се сдобих с е36 купе '92-ра година и излезна следния проблем. Като си отключа колата от дистанционното, шофьорската врата не се "вижда" от алармата и колата се самозаключва след 30 секунди, както ако не си отворил вратата. Също така прозореца не се сваля както нормално трябва с 1-2 сантиметра, ами си седи вдигнат докато не го сваля. За да запаля колата, трябва да го "лъжа" - на дистанционното има 4 бутона - бутон за отключване, бутон за заключване, бутон да се спре звуковата сигнализация и бутон със светкавичка ( предполагам той е за спиране на колата като се активира имобилайзера ). Та, за да го излъжа за да запали, задържам няколко секунди бутона със светкавичката и след това веднъж натискам бутона за отключване. Обаче, пак прозореца не се смъква автоматично. Но, странното е, че на пасажерската врата си се сваля и се вдига нормално при отваряне/затваряне на вратата. Също така, при отваряне на пасажерската врата плафона на средно положение си светва, а при шофьорската врата изобщо не го отчита.
Та, въпроса ми е следния - дали проблема е в някое реле при краката, комфорт модула в жабката (ако има такъв), бушон в двигателния отсек (проверих ги и всички са ОК) или има и друго място за преглед? Забравих да кажа, че при вратите на колонката няма бутончета както в почти всички е36-ци (все едно са сложени от задни врати), така че, преди да се появи проблема си се вдигаше и сваляше нормално без проблеми.
Пробвах с двата ключа, двете дистанционни - без резултат. Разкачах акумулатора на няколко пъти - без резултат.
Ако някой има идея къде може да е проблема, нека да сподели.
Наскоро се сдобих с е36 купе '92-ра година и излезна следния проблем. Като си отключа колата от дистанционното, шофьорската врата не се "вижда" от алармата и колата се самозаключва след 30 секунди, както ако не си отворил вратата. Също така прозореца не се сваля както нормално трябва с 1-2 сантиметра, ами си седи вдигнат докато не го сваля. За да запаля колата, трябва да го "лъжа" - на дистанционното има 4 бутона - бутон за отключване, бутон за заключване, бутон да се спре звуковата сигнализация и бутон със светкавичка ( предполагам той е за спиране на колата като се активира имобилайзера ). Та, за да го излъжа за да запали, задържам няколко секунди бутона със светкавичката и след това веднъж натискам бутона за отключване. Обаче, пак прозореца не се смъква автоматично. Но, странното е, че на пасажерската врата си се сваля и се вдига нормално при отваряне/затваряне на вратата. Също така, при отваряне на пасажерската врата плафона на средно положение си светва, а при шофьорската врата изобщо не го отчита.
Та, въпроса ми е следния - дали проблема е в някое реле при краката, комфорт модула в жабката (ако има такъв), бушон в двигателния отсек (проверих ги и всички са ОК) или има и друго място за преглед? Забравих да кажа, че при вратите на колонката няма бутончета както в почти всички е36-ци (все едно са сложени от задни врати), така че, преди да се появи проблема си се вдигаше и сваляше нормално без проблеми.
Пробвах с двата ключа, двете дистанционни - без резултат. Разкачах акумулатора на няколко пъти - без резултат.
Ако някой има идея къде може да е проблема, нека да сподели.
- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
Re: Проблем с врата/аларма на е36 купе
Колега за да се сваля стъклото не може да няма бутончета на колонките. Ако преди се е смъквал там се крие проблема провери пак да не е изкъртен нещо или да го няма. Също има бутонче и на самата дръжка на вратата като я дръпнеш и се натиска бутона, но него не знам за какво служи. Аз имам проблем с износено бутонче на гредата и имах същия проблем алармата се включва защото не отчита че е отворена вратата не светва плафона стъклото не слиза. Сложих малко изолирбанд и явно съм го постегнал повечко и сега като отворя вратата пак същата работа докато не разбутам бутончето с ръка докато не светне плафона и се смъкне прозореца. А извинявам се че ще добавя и аз въпрос към темата, но колегите как се спрявят зимата след като са замръзнали прозорците и не се смъкват надоло при отваряне и затварянето на вратата? Всеки път като се мъча да я затворя с вдигнат прозорец и прозореца опира горе в рамката на купето и се затваря изключително трудно. Купето е 1995г.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
- StormyG
- Потребител
-
dynalias написа:Колега за да се сваля стъклото не може да няма бутончета на колонките. Ако преди се е смъквал там се крие проблема провери пак да не е изкъртен нещо или да го няма. Също има бутонче и на самата дръжка на вратата като я дръпнеш и се натиска бутона, но него не знам за какво служи. Аз имам проблем с износено бутонче на гредата и имах същия проблем алармата се включва защото не отчита че е отворена вратата не светва плафона стъклото не слиза. Сложих малко изолирбанд и явно съм го постегнал повечко и сега като отворя вратата пак същата работа докато не разбутам бутончето с ръка докато не светне плафона и се смъкне прозореца. А извинявам се че ще добавя и аз въпрос към темата, но колегите как се спрявят зимата след като са замръзнали прозорците и не се смъкват надоло при отваряне и затварянето на вратата? Всеки път като се мъча да я затворя с вдигнат прозорец и прозореца опира горе в рамката на купето и се затваря изключително трудно. Купето е 1995г.
Относно бутончето на гредата - прегледал съм ги няколко пъти и на двете врати, няма позиция за бутончета. Все едно някой е монтирал такива от задни врати ( седан или комби, които са без бутончета ). Имам донор и мога да видя ако на купето в гредата има кабели, да монтирам от донора 2 броя с бутончета.
Отностно въпроса ти - за първа зима ми е да съм с купе и според мен трябва малко с топла вода да се пръстне при уплътненията за да се разтопи малко замръзналото на прозореца и да може да се сваля/вдига. Не мога да кажа дали работи на 100%, но според мен това е решението.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Виж си куката на колонката. Тоест ухото което е на колонката на купето и бравата на вратата се захваща за него като се затвори вратата. На ухото има бутонче, което отговаря за вдигането и свалянето на прозореца като се отваря вратата. Виж дали то не ти е заминало. При мен беше изтъркано и временно го реших с една свинска опашка от дебелите, за да го задебеля самия бутон, защото се беше изтъркал от времето и бравата не можеше да го натисне.
Много често срещан проблем е това.

- StormyG
- Потребител
-
Прегледах ги и двете теми, колега, но колата ми е '92 и втората тема не помага, защото нямам бутонче на гредата. Както написах преди това, на гредата от двете страни няма бутончета, както е на коли след фейса.
Първата тема е доста полезна, само ако шофьорската врата не беше "отделена" от алармата, т.е. при отключване на колата, ако не се отвори шофьорската врата до 30 секунди, всичко се заключва. Обаче, при отворена врата пак заключва, освен ако не се излъже с паник бутона (според мен така трябва да се нарича този със светкавичката) и после с отключването. И според мен въпроса трябваше да е, дали е възможно да се "отдели" врата от аларма? Централното си работи както трябва, отключва и заключва както си трябва. Само дето самата врата не я отчита като отворена при отвяряне.
Бутона на купето преди еди си коя там година е вътре в самата брава на вратата дето я задържа затворена. Ако не се сваля леко прозореца като я отваряш и затваряш значи там е износено и трябва да я смениш. 

7 мнения
• Страница 1 от 1