Проблем с богата горивна смес м42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Re: Проблем с богата горивна смес м42
jorko7120 написа:uricatoli написа:гледахме сместа, гледахме вакумите, гледахме регулатора на бензина.. Всичко е наред.. преди 2 вечери в запалено състояние извадих буксата на TPS-а колага изгасна, закачих я отново и я запалих.. Покарах малко и проблема се оправи.. за сега натам отиват нещата.. Някакви идеи отремонтира ли се или направо се взема ново?
И аз имам някакви такива дертове с мето м42. Мойта като и го откача тпс-а не гасне. На диагностика излязоха температурен датчик, ламбда сонда, тпс с нереални стойности като грешка даде само МАФ . Температурния сам го сменил никва разлика ламбда сондата сам я откачил има някакво подобрение но проблема е на лице все още тиа дни и тпс ще сменя пък ще пиша
Смених и тпс-а с нов и гофрето както и свещите но няма кой знае какво подобрение. Когато сутрин я паля (напълно истинала) е бая умряла глъхне неще да тръгне и на място като и припомпам газта съвсем леко до около 1000-1200 оборота се усеща все едно прекъсва а като загрее това почти изчезва но почти ... . Интересно ми е само как от самосебе си напоследък оборотите не ми играят седят на я място(около 7-800) но пък се усеща едно постоянно притрисане.
Към колегата:
Въпросня регулатор ленсо ли се сваля от рейката и колко струва горе долу?uricatoli написа:проблема се оказа регулатора на бензина.. много леко изпускал.. и преди малко се предаде.. утре ще сложа нов
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: Проблем с богата горивна смес м42
С ключе 8 или 10 (не помня) и отверка...
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2