Проблем с м50б20 ванос

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Re: Проблем с м50б20 ванос

Мнение от dicho0o » 28 Апр 2014, 22:23

Писна ми да се занимавам и да наливам пари в тоя сименс.Купих си един двигател м50 бош без ванос за донор.Свалих всичката електроника от него,шайбата на коляновия вал и горе всичко нужно за да стане и моя двигател от ванос на без ванос.
Двигателя ми беше с два всмукателни вала,огириналния ваносов за всмукателен и един всмукателен от без ванос за изпускателен.Всичко си ми беше точно и не съм имал никакви проблеми.
Днес махам всичко от ваноса,сложих обилновения вал с неговата си шайба,всичко както си му е реда,зацепвам го както трябва(знам как да го зацепя с два всмукателни,защото отзат квадратите вече не са както преди) и въртя на ръка и какво да видя,буталата удрят в клапаните.Установих че удрят изпускателните клапани,като разхлабя касетата на изпускателния се върти без да удря и не мога да си го обясня защо става така,няколко пъти го зацепвахме,изпускателния не съм го бутал,така си я карах и сега удря,както и да го завъртя все удря.
Някой има ли идея от какво може да е или ще се наложи да си слагам оригиналния изпускателен вал?
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Внимателно
Мечтае да кара: Нещо страшно

Мнение от BorisMitev » 30 Апр 2014, 20:27

С какви хидравлични повдигачи сглоби отгоре карантията? Компресия чуваш ли като го въртиш и то по точно като отваря изпускателните клапани ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 01 Май 2014, 2:11

Зарязах колата за един ден,на сутринта отидох,свалих пак валовете,сложих ги,зацепих я по същия начин и всичко беше наред,не удря никъде,извъртах изпускателния вал в двете крайни положения за проба,но всичко е наред и не подпира.Огледах да не съм изпуснал някъде нещо,но всичко беше наред.Явно трябваше да я зарежа и да си почина.
Сега мотора си е с електроника от м50б20 без ванос,клати оборотите на празен ход но ламбда сондата не е на мястото си,ще я закрепя тези дни,стъпковия мотор беше много мизерен,ще го сваля да го почистя.Иначе в предното купе работеше много стабилно.
По същество мотота е строукнат на б25 разреден и турбиниран вече с два всмукателни вала и още други изненади,сега търся само по-голяма турбина и остава да я ремапна.
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Внимателно
Мечтае да кара: Нещо страшно

Мнение от BorisMitev » 03 Май 2014, 18:41

Браво .. голямо похвално. А ти ваноса си го изкормил нали ? Пиши на лично малко инфо за сетъпа ти ако ти е удобно естествено да споделиш. Само успехи за напред ! :yes:

Предишна

Назад към E36