м52б28 задържа обороти при превключванията на скоростите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- jorji6i6i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50B20 E36
- Мечтае да кара: M3
м52б28 задържа обороти при превключванията на скоростите
наскоро направих трансплантация на м52б28 в моето е36
мотора е от е36 автоматик - англичанка
мотора запали и работи добре . ноооо
има едно досадно задържане на оборотите коагто превключвам скоростите
ако на 3000об превключа от 1-ва на 2-ра при натиснат съединител държи 3000-3200 оборота и то около 2-3 секунди доста гадно се кара колата.....и друго при първия старт оборотите са 2000...чак след 3-4 даже повече 10 секунди падат на 800...
на диагностика излизат ламбд а сондите който съм откачил и клапан на ауспуха и клапан вентилация резервоар защото тези неща ги нямам
въпроса е дали тези аномалии се дължат на компа от автоматик (човека от диагностиката го отрича тотално - каза че софта и на ръчката е същия) или липсата на сонди или горецитираните клапанчета..
по чуждите сайтове - английски и американски пишат че това е ефект от смучене на въздух - обаче аз не откривам такива проблеми като съскане или нещо подобно
ако на 3000об превключа от 1-ва на 2-ра при натиснат съединител държи 3000-3200 оборота и то около 2-3 секунди доста гадно се кара колата.....и друго при първия старт оборотите са 2000...чак след 3-4 даже повече 10 секунди падат на 800...
на диагностика излизат ламбд а сондите който съм откачил и клапан на ауспуха и клапан вентилация резервоар защото тези неща ги нямам
въпроса е дали тези аномалии се дължат на компа от автоматик (човека от диагностиката го отрича тотално - каза че софта и на ръчката е същия) или липсата на сонди или горецитираните клапанчета..
по чуждите сайтове - английски и американски пишат че това е ефект от смучене на въздух - обаче аз не откривам такива проблеми като съскане или нещо подобно
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: м52б28 задържа обороти при превключванията на скоростите
jorji6i6i написа:наскоро направих трансплантация на м52б28 в моето е36
Едва ли софта е същия, наскоро приятел прави подобна трансплантация само че при Ауди и се наложи нещо да се човърка по софта на компютъра точно поради причината, че е различен от този на автомата...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- XaH-kpyM
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1982 Corvette
- Детайли за колата: WBS...
Ем те половината неща ти ги няма и после се чудиш защо прави проблеми.....
Набави си липсващите неща, провери дали не смучи въздух от някаде кадето не трябва. и така ....
Набави си липсващите неща, провери дали не смучи въздух от някаде кадето не трябва. и така ....
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Инсталацията, дето е при лоста трябва да ти е вързана така, че да лъже екуто, че е на паркинг.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Софта е същия, само се лъже ЕВС-а, че е на паркинг, иначе не пали, това при ЕВС-3, на е36 май е 2 и нямам идея дали е точно така.
Карам с ЕКУ от е38-автомат, без клапа, автомат и отдушник на резервоара. В началото търсеше компа на автомата, но в последствие май се отказа, не записва никакви грешки, но и като го търсеше нямаше проблем с вървене и обороти.
Най вероятно смучи въздух след дросела и компа го компенсира докато ТПС му напомни, че бърка
Карам с ЕКУ от е38-автомат, без клапа, автомат и отдушник на резервоара. В началото търсеше компа на автомата, но в последствие май се отказа, не записва никакви грешки, но и като го търсеше нямаше проблем с вървене и обороти.
Най вероятно смучи въздух след дросела и компа го компенсира докато ТПС му напомни, че бърка

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
А запушихте ли неизползваните вакуми и входове кум смукателя?
- jorji6i6i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50B20 E36
- Мечтае да кара: M3
запушени са всички неизползвани вакууми...
евс-а е премахнат и си пали без проблем нямам инсталация при лоста
явно или смъче въздух..
или нещо пък клапана за картерни газове...там незнам какви са симптомите
евс-а е премахнат и си пали без проблем нямам инсталация при лоста
явно или смъче въздух..
или нещо пък клапана за картерни газове...там незнам какви са симптомите
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Виждал съм доста 28ци които задържат обороти 2-3 секунди след форсиране
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
e това не значи, че е нормално...
моята няма:
- клапана на гърнето отзад
- клапан картерни газове
- филтъра с активен въглен за изпаренията от резервоара (клапана съм го оставил там да си цъка, да не ми хвърля грешки)
и да чукна на дърво, проблеми няма никакви.
моята няма:
- клапана на гърнето отзад
- клапан картерни газове
- филтъра с активен въглен за изпаренията от резервоара (клапана съм го оставил там да си цъка, да не ми хвърля грешки)
и да чукна на дърво, проблеми няма никакви.
9 мнения
• Страница 1 от 1