м43 тресене на празен ход
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
м43 тресене на празен ход
Здравейте, имам 318и от 94 година М43 е мотора,наскоро забелязах когато спра на светофар колата претриса леко като подам газ всичко се оправя докато оборотите не паднат,колата си се движи нормално няма проблеми докато е в движение,когато отворя капака се вижда как мотора се тресе и издава някакав подобен на свистене шум,някой има ли идея от какво може да е ?
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Re: м43 тресене на празен ход
Прегледай за паразитен въздух.
В смисъл дали има скъсан мъркуч или въздуховод и от него да смуче въздух ли? Защото мисля че не смуче въздух
А и още нещо когато извадя мъркуча който влиза в задната част на капака на клапаните(мисля е за картерни газове) и запуша отворите всичко се оправя.
А и още нещо когато извадя мъркуча който влиза в задната част на капака на клапаните(мисля е за картерни газове) и запуша отворите всичко се оправя.
- repibg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 M5
- Мечтае да кара: F117a Stealth
- Детайли за колата: BMW M5 E60 2008
albatron написа:В смисъл дали има скъсан мъркуч или въздуховод и от него да смуче въздух ли? Защото мисля че не смуче въздух
здр,
сам си си отговорил..виж това
viewtopic.php?f=8&t=357340
Днес се опитах да отворя капачката за маслото докато работеше(тресеше) мотора,отвори се,но много трудо имаше вакуум,махнах маркуча на клапана за картерните газове и го запуших с пръст мотора се стабилизира,но маркуча смучеше като прахусмукачка,когато изгася двигателя се чува един шум все едно навлиза въздух.Предполагам ще трябва да сменя клапана за картерните газове,обаче се чудя колко качествени са тези клапани почти навсякъде са на meyle,ако някой има мнение за тях нека да пише?
- repibg
- кандидат ентусиаст
-
здр,albatron написа:Днес се опитах да отворя капачката за маслото докато работеше(тресеше) мотора,отвори се,но много трудо имаше вакуум,махнах маркуча на клапана за картерните газове и го запуших с пръст мотора се стабилизира,но маркуча смучеше като прахусмукачка,когато изгася двигателя се чува един шум все едно навлиза въздух.Предполагам ще трябва да сменя клапана за картерните газове,обаче се чудя колко качествени са тези клапани почти навсякъде са на meyle,ако някой има мнение за тях нека да пише?
тази седмица смятам моя клапан да го изолирам.един смених ,втори не ми се купува вече.бал съм му ммта..в момента целия е в масло и изтърва от някъде.
само заради една екология 90лв не се дават.има тема с снимки как се изолира.разгледай я.
Купих клапана в събота ще го сменя и дано нещата се оправят.Някой,който е сменял клапана знае ли дали се слага някакъв силикон или само се слага и стяга с болтовете?
- repibg
- кандидат ентусиаст
-
albatron написа:Купих клапана в събота ще го сменя и дано нещата се оправят.Някой,който е сменял клапана знае ли дали се слага някакъв силикон или само се слага и стяга с болтовете?
здр,
значи м/у колекторните тръби и мотора там дето се слага този клапан отгоре и отдолу има по едно тенекиено уплътнение.мисля че са по 4 лв парчето.виж това на снимката с номер 9,две бройки са:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40
а твоя клапан е по средата.на твоя клапа влизат два маркуча ,купи им железни скоби за по добро затягане.не е кой знае колко трудно да се смени ,но е много гадно за достъп.
за по добра изолация на тенекиените уплътнители си купи и сложи от високо градусовият червен силикон,в едни малки тубички колкото паста за зъби е.изолира много добре.в мишмаш или васмар или строителни материали ще го намериш.
защо са ми тези металните аз няма да разглобявам колектора,само ще заменя стария клапан с новия.Гледам,че на схемата
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 няма гарнитури сигурно само трябва да го поставя и затегна.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15 няма гарнитури сигурно само трябва да го поставя и затегна.
- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: умряло 316 автоматично купе
- Мечтае да кара: lancia HF integrale
- Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик
Точно така. Клапана си има уплътнение.
10 мнения
• Страница 1 от 1