Избор на двигател 2,5 или 2,8?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Избор на двигател 2,5 или 2,8?
Аз също потвърждавам, че не гори масло. Вече 3-та смяна с Мotul 5w40 x-cess 8100 не съм долял и грам, докато стане за смяна съм малко (2мм) над средата на щеката.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
За какво ми беше да се хваля. Преди малко проверих и беше малко над минимума. Може ли да има общо че вече му навъртях бая километри и е за смяна ?
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Vanqu1sh написа:За какво ми беше да се хваля. Преди малко проверих и беше малко над минимума. Може ли да има общо че вече му навъртях бая километри и е за смяна ?
Ами по принцип може да има, но най вероятно си го гори.Колко километра си минал от както си го сменил последния път?

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Еми около 10 000 и не съм доливал. Сега за първи път забелязвам да е по ниско на щеката.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Я дай снима да видим до къде е?
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Еми малко над минимума е. Макс 200-300 грама да му трябват.
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Vanqu1sh написа:Еми малко над минимума е. Макс 200-300 грама да му трябват.
Абе щом е малко над минимума няма да му трябват 200-300 грама ами над половинка според мен

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Херкулес написа:Vanqu1sh написа:Еми малко над минимума е. Макс 200-300 грама да му трябват.
Абе щом е малко над минимума няма да му трябват 200-300 грама ами над половинка според мен![]()
а колко грама е разликата м/у минимума и максимума на 28-цата...
![]()
От минимума до максимума не е ли 1 литър на щеката. Демек от мин до среда е около 500. Аз казах че съм над минимума. Ако реша да долея ще ти кажа.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Така или иначе се купуват 7 литра масло за смяната, тъй че 500мл. е допустим разход.
Шегувам се. Наистина подобен разход може да се сметне за допустим (поне аз така мисля). За ревизиране на двигатели се говори когато почне да харчи по литър и нагоре. Все пак зависи и от маслото - някои не мърдат, други почват да заминават леко.
А по темата - М52Б28 е смятан за перфектния компромис между вървеж и разход, както и между мощност и въртящ момент. Тъй че аз ако трябваше да избирам щях да предпочета него (въпреки, че преди време говорех тук други неща...). Но реалността е такава, че за да си купиш гарантирано хубав двигател е нужно той да е на колата, да се пробва, да му знаеш историята, или просто да е от доверен човек. В тоя ред на мисли всеки ще ти каже да избереш по-здравия двигател, за да не се обезмисли интервенцията с разни скъпоструващи ремонти. Ако наистина не си "рацер" и искаш просто по-голям и силен двигател, то няма голямо значение кой ще вземеш.

А по темата - М52Б28 е смятан за перфектния компромис между вървеж и разход, както и между мощност и въртящ момент. Тъй че аз ако трябваше да избирам щях да предпочета него (въпреки, че преди време говорех тук други неща...). Но реалността е такава, че за да си купиш гарантирано хубав двигател е нужно той да е на колата, да се пробва, да му знаеш историята, или просто да е от доверен човек. В тоя ред на мисли всеки ще ти каже да избереш по-здравия двигател, за да не се обезмисли интервенцията с разни скъпоструващи ремонти. Ако наистина не си "рацер" и искаш просто по-голям и силен двигател, то няма голямо значение кой ще вземеш.
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
Те хората за това са направили щеката за маслото с min и max.Оставяш маслото на макс. караш и само го следиш.Нормално е да изгори 500 гр. за една смяна, особено като се има в предвид, че двигателите ни не са първа младост.

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2