не работи 6 цилиндър
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
не работи 6 цилиндър
Малко предистория...
Колата прекъсваше отвреме навреме, докато накрая не удари клпани - 8 изпускателни. Свалих я, последва проверка - не е спукана. 12 нови клапани, шлайф на клапаните, райбероване на седлата, пасване и т.н.
След сглабяне шестият цилиндър не работи. Измерих компресията: 6-те дават 11 компресия, и на 6-те има искра. Не записва никакви грешки. Помислих си за дюза, смених я и пак същото. Ту работи, ту не. Някакви идеи?
Моторът е м52б20
Колата прекъсваше отвреме навреме, докато накрая не удари клпани - 8 изпускателни. Свалих я, последва проверка - не е спукана. 12 нови клапани, шлайф на клапаните, райбероване на седлата, пасване и т.н.
След сглабяне шестият цилиндър не работи. Измерих компресията: 6-те дават 11 компресия, и на 6-те има искра. Не записва никакви грешки. Помислих си за дюза, смених я и пак същото. Ту работи, ту не. Някакви идеи?
Моторът е м52б20
Последна промяна EnimEn на 07 Апр 2013, 3:28, променена общо 1 път
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Re: не работи 6 цилиндър
свещите провери ли ?
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Свещите са сменени, а и съм писал, че има искра и то хубава. Сменял съм и цялата запалителна система с изрядни елементи (бобини, лули, свещи).
нямам уред да измеря налягането след регулатора, но се съмнявам малко само на един цилиндърр да се проявява...
нямам уред да измеря налягането след регулатора, но се съмнявам малко само на един цилиндърр да се проявява...
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Гьрбиците на валовете как са?
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Я си провери самата инсталация на дюзите да не би да имаш прекъснат кабел и да ти губи импулса. Виждал съм подобно нещо на Астра Бертоне 253к.с. единия цилиндър ту го има , ту го няма , докато накрая погледнахме инсталацията и не видяхме съвсем леко забеежими пукнатини по изолацията на проводниците. Сменихме инстлацията и колата заработи като часовник.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
vanchov написа:Я си провери самата инсталация на дюзите да не би да имаш прекъснат кабел и да ти губи импулса. Виждал съм подобно нещо на Астра Бертоне 253к.с. единия цилиндър ту го има , ту го няма , докато накрая погледнахме инсталацията и не видяхме съвсем леко забеежими пукнатини по изолацията на проводниците. Сменихме инстлацията и колата заработи като часовник.
Наското един колега ми разказа същия сценарии с някакъв Рейндж Роувър.
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
bavar4o.70 написа:Гьрбиците на валовете как са?
Не съм виждал М52 да износя вал , но съм виждал скъсан вал на М52 , и даже в you tube имаше такова клипче.
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Слабо вероятно,но да не смуче въздух от гарнитурата на 6-ти цилиндър на смукателния колектор?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
EnimEn написа:Свещите са сменени, а и съм писал, че има искра и то хубава. Сменял съм и цялата запалителна система с изрядни елементи (бобини, лули, свещи).
След като всичко е сменено, перфектно и си сигурен в това ти остава както казва колегата:
Я си провери самата инсталация на дюзите да не би да имаш прекъснат кабел и да ти губи импулса. Виждал съм подобно нещо на Астра Бертоне 253к.с. единия цилиндър ту го има , ту го няма , докато накрая погледнахме инсталацията и не видяхме съвсем леко забеежими пукнатини по изолацията на проводниците. Сменихме инстлацията и колата заработи като часовник.
Виж същото и за първичната верига на шеста бобина. Може да се окаже и проблем в ECU на двигателя, да кажем дефектирал комутатор на бобината на шести цилиндър, така, че може да пробваш и с друго ECU.
9 мнения
• Страница 1 от 1