Съвет за водна помпа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- siskoto123
- Потребител
-
- Кара: LSD-то да се заключва e36coupe 328i
- Мечтае да кара: м3
- Детайли за колата: Blue&White
Съвет за водна помпа
Някой може ли да ме посъветва каква водна помпа да купя за е36 328и М52Б28 че смених няколко и немога да се стопля на ниски обороти
смених оригиналната с друга с метална турбинка но от тогава няма достатъчно дебит някакви съвети за марка извинявам се ако не е тук мястото за темата!
смених оригиналната с друга с метална турбинка но от тогава няма достатъчно дебит някакви съвети за марка извинявам се ако не е тук мястото за темата!
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Съвет за водна помпа
И при мен е така,но само докато ми е студена колата
,загрее ли си духа топло.Даже мисля и аз да я сменям,че като загрее мотора се чува румолене/бълбучене/ от нея..Помпата която мисля да взема ще е Мейле...

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Hepu съм чувал, че са добри. И Лавиатан ги препоръчва. А относно помпите с метални турбини - повече май реално имат по-малък дебит и от това би следвало дори обратното - като въртят водата по-бавно, тя за загрява по-бързо.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
siskoto123 написа:Някой може ли да ме посъветва каква водна помпа да купя за е36 328и М52Б28 че смених няколко и немога да се стопля на ниски обороти
Колега проблема не е в помпата, а в това, че е на метър и нещо от парното ти. Имаме и ис и парното му е доста по добро.В по високите класове има допълнителна ел помпа, която върти антифриза през радиатора в купето и парното е силно постоянно, но на е36 няма. Затова и само като се кара в по високи обороти парното е по силно. Всичко колеги с 6цил е36 съм сигурен, че са го забелязали. Каквато и помпа да сложиш няма да се оправи. Вече ако сложиш(то не че има маясто) доплунителна помпа, която да върти само през радиаторчето тогва ще имаш силно парно. Лично аз никога не съм харесвал силното парно и не ми пречи.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- siskoto123
- Потребител
-
- Кара: LSD-то да се заключва e36coupe 328i
- Мечтае да кара: м3
- Детайли за колата: Blue&White
Колега проблема не е в помпата, а в това, че е на метър и нещо от парното ти. Имаме и ис и парното му е доста по добро.В по високите класове има допълнителна ел помпа, която върти антифриза през радиатора в купето и парното е силно постоянно, но на е36 няма. Затова и само като се кара в по високи обороти парното е по силно. Всичко колеги с 6цил е36 съм сигурен, че са го забелязали. Каквато и помпа да сложиш няма да се оправи. Вече ако сложиш(то не че има маясто) доплунителна помпа, която да върти само през радиаторчето тогва ще имаш силно парно. Лично аз никога не съм харесвал силното парно и не ми пречи.[/quote]
колега и аз не обичам силното парно но като е на вън -15 и грам го няма та като купих колата преди 5 години парното можеше да те убие на ниски обороти и един ден гадната водна помпа оригиналната превъртя турбинката и купих някаква с метална турбина за 80лв.
и от тогава си няма парно като хората мисълта ми беше дали има помпа със завишен дебит. сега като отворя радиатора едвам пикае от преливника само с газ изкарва от него а с оригиналната на ниски обороти изхвърляше от вън.

и от тогава си няма парно като хората мисълта ми беше дали има помпа със завишен дебит. сега като отворя радиатора едвам пикае от преливника само с газ изкарва от него а с оригиналната на ниски обороти изхвърляше от вън.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ми ти сам си си отговорил. За ТДС-ката беше към 200лв помпата, не вярвам за 28-цата да е повече. По-добре една оригинална и да забравиш, отколкото няколко от тия по 80лв.
Проблема на повечето афтърмаркет варианти е в турбинките, които не са със същия дизайн като оригиналните и за това са проблеми.
Проблема на повечето афтърмаркет варианти е в турбинките, които не са със същия дизайн като оригиналните и за това са проблеми.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
аз съм с оригинална помпа и определено не е от помпата, хмм като се замисля не съм карал с неоригинална, може пък тогава верно да е по зле 
Иначе имаше тема в бимерфорума, където обсъждаха, че точно тия оригиналните с черните турбинки давали най добър дебит спрямо всякакви други метални афтърмаркет.

Иначе имаше тема в бимерфорума, където обсъждаха, че точно тия оригиналните с черните турбинки давали най добър дебит спрямо всякакви други метални афтърмаркет.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И аз съм чел нещо подобно за това предпочитам оригиналната. Особено ако е правено нещо по колата. Пък и не е чак невероятно скъпа.
Иначе и при мен на компакта парното в нисктие обороти е зле, клапаните съм гледал, помпата нова- оригинална, термостата и той. Мисля да изтърбуша клапаните да видя как ще е, въпреки че изглеждат читави може и от там да е проблема.
Иначе и при мен на компакта парното в нисктие обороти е зле, клапаните съм гледал, помпата нова- оригинална, термостата и той. Мисля да изтърбуша клапаните да видя как ще е, въпреки че изглеждат читави може и от там да е проблема.
9 мнения
• Страница 1 от 1