Аларма

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Аларма

Мнение от alexanderkirow » 14 Дек 2012, 12:37

Колеги понеже алармата ми почна да прави проблеми може ли да я сменя със заводска в момента не е такава.. Какво ще ми е необходимо за целта и долу горе като пари какво ще излезе.Колата няма имобилайзер (не знам дали е от значение,но да кажа)
П.С Другото което е искам да си оправя патроните на бравите ,че едно време се мъчеха да я крадат и ги разбиха ,как най лесно ще стане всичко да си е както трябва . Благодаря Ви предварително :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Аларма

Мнение от zvetiko » 14 Дек 2012, 13:31

Мисля, че монтажа на заводска аларма ще бъде свързана с доста разходи, по-добре си сложи една на BSM- да кажем SATURN M5 и ще забравиш за проблемите, аз съм си монтирал такава и вече 3-та година работи перфектно.
По отношение на патроните на бравите, може би най-добрият вариант е да смениш целите брави с други втора ръка и да отключваш и заключваш с дистанционното на алармата, а вторият ключ да е някъде по колата от вън за всеки случай. За да стане твоят трябва демонтаж на патрониците и пренареждане на шифроващите елементи- не си заслужава при условие, че никой не отключва и заключва с ключ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexanderkirow » 14 Дек 2012, 13:55

А става ли да сменя и запалващия патрон и да си паля и отключвам с новия ключ? Идеята ми е да направя всичко в един ключ да може да се отключва и заключва от него , не ми се носят ключове дистанционни , искам само един ключ и това е. С тази въпросната аларма ще стане ли този номер ??
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Дек 2012, 14:30

alexanderkirow написа:А става ли да сменя и запалващия патрон и да си паля и отключвам с новия ключ? Идеята ми е да направя всичко в един ключ да може да се отключва и заключва от него , не ми се носят ключове дистанционни , искам само един ключ и това е. С тази въпросната аларма ще стане ли този номер ??

Трябва да вземеш и патроника от колата донор, но най-вероятно никой няма да ти го даде само него и ще трябва да вземеш цялата конзола на волана- не струва милиони, сигурно с ключа до 50лв. ще може да се намери.
По отношение на Сатурн 5- бях срещал във форума, че платката на дистанционното и влиза перфектно в един от видовете ключове за БМВ, прехвърля се платката в него и даваш да ти го нарежат някъде, но аз лично не съм го правил.

П.П.

Това е ключа, но в него не може да се вкара оргиналният модел платка към алармата, която е с 4 бутона- отключване, заключване, тихо отключване и заключване, свободен канал, с който можеш да задействаш каквото поискаш. В този ключ може да се вкара платка, с която ще можеш само да отключваш и заключваш и ще трябва да се купи допълнително. Но алармата си заслужава- 29 програмируеми функции, с които можеш да я персонализираш в доста голяма степен като чувствителност на шоковият датчик, сигнализация за отворена врата, изключване на токовият датчик за да не се включва при спадане на акумулатора, валет бутон за аварийно палене.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexanderkirow » 14 Дек 2012, 16:38

:bowdown: благодаря ти за отговора
Изображение

Назад към E36