Разяснение относно работата на motronik - а ? , дебитомер

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Re: Разяснение относно работата на motronik - а ? , дебитоме

Мнение от mihal » 20 Мар 2012, 21:46

s_kolev написа:....като понатегна пружинката да изчисти свещите няма вървеж

Колкото до лампичките те винаги са били свързани и при разкачена сонда на ниски обороти светят доста(почти всички около 0.8) при ускорение намалят и на 6000 оборота светят 2 - 3(не че на 6000 оборота ги гледам много много :mhihi: )

колега долу горе за какво натягане говориш? 2-3 зъба? или повече?

а това за лампичките не го разбрах, кога колко? и на пулсации ли е сигнала като си разкачил сондата или постоянен?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: всичко
Детайли за колата: М42б18 '94

Мнение от s_kolev » 21 Мар 2012, 22:53

и малко и много зъби, тва 0 е от 0.8в, само че със скобата се комбинирало като човече с цайс, сигнала без ламбда е постоянен
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 28 Апр 2012, 22:12

Сега съм със старата ламбда сонда , изглежда в кондиция(явно е изсъхнала). Но не мога да се оправя с настройката на дебитомера. Разполагам с кабел за диагностика и четене на живи данни- DIS , INPA.
Пробвах да настроя пустия дебитомер като гледам адаптационните стойнасти на колата и се постарах да ги докарам по близко до 0. но уви - резултата е разход 12/100 с внимателно каране и черни свещи(през топло време)...

Направи ми впечетление че показанията за дебит на въздух зависят от температурата на въздуха - а днес , при загрят мотор ми показваше 37 градуса, а навън е около 20-25.
Поразгледах и ДИС, там има някакъв парасметър за дебитомер който не мога да го разгадая и затова прилагам снимка някой ако може да ми каже какво значи и защо бяга от предписаната стойност:
Photo0111.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Предишна

Назад към E36