Бавно загрява

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: BMW 318 i

Бавно загрява

Мнение от undon3 » 13 Фев 2012, 20:13

Здравейте колеги,преди няколко месеца ми истичаше антифриза и замина водната помпа.Смених помпата ,оправих радиатора ,но сега имам следния проблем...колата не може да загрее на 12ч. стрелката стига на средната черта и до там ,гася за минута паля ,стрелката е в синия сектор.Бързи истива и бавно стопля.Предполагах че може да е от термостата но като загрее до това средно положение пипам маркучите и всичко си е наред горния маркуч е топъл ,а долния студен.Та мисля си че има проблем във виското на студен мотор се фурсира здраво по принзип знам че така трябва да е .. да но като хвана перката на студен мотор и колата се запали виското иска да ми счупи ръката.Обяснявам си проблема за бавното стопляне заради виското примерно ,но защо не мога да стигна 12ч. нито в градски нито изван градски условия

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Re: Бавно загрява

Мнение от 00700 » 14 Фев 2012, 14:26

undon3 написа:Здравейте колеги,преди няколко месеца ми истичаше антифриза и замина водната помпа.Смених помпата ,оправих радиатора ,но сега имам следния проблем...колата не може да загрее на 12ч. стрелката стига на средната черта и до там ,гася за минута паля ,стрелката е в синия сектор.Бързи истива и бавно стопля.Предполагах че може да е от термостата но като загрее до това средно положение пипам маркучите и всичко си е наред горния маркуч е топъл ,а долния студен.Та мисля си че има проблем във виското на студен мотор се фурсира здраво по принзип знам че така трябва да е .. да но като хвана перката на студен мотор и колата се запали виското иска да ми счупи ръката.Обяснявам си проблема за бавното стопляне заради виското примерно ,но защо не мога да стигна 12ч. нито в градски нито изван градски условия

Направи си диагностика! Може някой от 3-те датчика за температурата да не показва вярна информация. Виж си термостата. Обезвъздуши системата. Нивото на антифриза ... . Може само да предполагаме, какъв е проблема. Почни по метода на изключването! Успех!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Мнение от bat_gosho » 14 Фев 2012, 14:37

Ако ти е постоянно зацепено виското няма как да загрее от опит го казвам.Може да пробваш да свалиш за малко перката и да видиш как е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Фев 2012, 14:46

Изображение

Назад към E36