ГТП и норма за СО2 в изгорелите газове
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Re: ГТП и норма за СО2 в изгорелите газове
Абе май трябва пак да отида и да си поговоря с човека дето прави замерването и да уточним единици, проценти и СО2 или СО...
Разходът София - Бургас 5.9/100 пълня резервоара тук и после в Бургас, а средната скорост според бордовия 73км/ч
Иначе градско съм я засичал около 13.5-14/100
Аз затова я пуснах и тая тема да дадем малко светлина по въпроса с изгорелите газове, защото е въпрос на време да ни натиснат от ЕС и да започнат да се взимат на сериозно при прегледа и да искат да спират коли от движение и т.н.
Разходът София - Бургас 5.9/100 пълня резервоара тук и после в Бургас, а средната скорост според бордовия 73км/ч
Иначе градско съм я засичал около 13.5-14/100
Аз затова я пуснах и тая тема да дадем малко светлина по въпроса с изгорелите газове, защото е въпрос на време да ни натиснат от ЕС и да започнат да се взимат на сериозно при прегледа и да искат да спират коли от движение и т.н.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ако имаш голяма разлика в градско-извън градско е вероятно да имаш проблем с ламбдата. Вероятно е "ленива".
Може от това да са проблемите с газовете също.
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
bum_bum написа:Ако имаш голяма разлика в градско-извън градско е вероятно да имаш проблем с ламбдата. Вероятно е "ленива".
Точно това мисля, че е проблемът. Просто в градско на къси разстояние не се вдига температура на газовете, няма скорост на газовете и натрупания нагар по ламбдите. А и фактът, че като държах колата по-дълго време на 2300 оборота газовете започнаха да се доближават до нормите, подкрепя твърдението за ленива ламбда.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- andreygg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318i
- Мечтае да кара: m5
Защо не пробваш в друг пункт за ГТП?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Joro_Paveto написа:bum_bum написа:Ако имаш голяма разлика в градско-извън градско е вероятно да имаш проблем с ламбдата. Вероятно е "ленива".
Точно това мисля, че е проблемът. Просто в градско на къси разстояние не се вдига температура на газовете, няма скорост на газовете и натрупания нагар по ламбдите. А и фактът, че като държах колата по-дълго време на 2300 оборота газовете започнаха да се доближават до нормите, подкрепя твърдението за ленива ламбда.
Случвало ми е се е от кофти горене чисто нова ламбда да спре да работи нормално. Това беше като беше кофти направена електрониката на купето. Като се върза нормално за няколко дни каране изчисти и сондата си заработи съвсем нормално.
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Защо така ти замерват газовете,когато си с католизатор границите на СО са 0.5,а когато си без катализатор за коли след 1986г. СО е 3.5.Аз също работя на прегледи и такива филми няма.Като нямаш катализатор нормите на СО са 3.5.И най важното при теста е ламбдата,нормите са 0.97-1.03,по опасно е да излиза от тези граници...но тя също не влияе на прегледа когато си без катализатор.

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2