Има ли услужливи колеги
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Има ли услужливи колеги
Може би не е мястото тук на темата но все пак ..
-Та случаино на некои услужлив колега от София да му се намира резервен или изоставен демитомер за е36м40.Понеже 1 пич ми прави диягностика на колата и каза че дебитомера е заминал(неква клапа се сасипвала след като колата "кихне" понеже е на гас). Идеята ми е да го монтирам за проверка дали е от него целата работа(не питаите какви са проблемите
) след което ако например го продава му го плащам или ако не просто връщам, за моя сметка ест. и при 2-та вариянта.Не пиша в раздел купупам по простата причина че съм си малко беден студент пък и немам вера много мн. на човека които прави диягностиката и искам да се обедя че е от въпросния дебитомер проблема, а не да пръскам пари наслука. 
-Та случаино на некои услужлив колега от София да му се намира резервен или изоставен демитомер за е36м40.Понеже 1 пич ми прави диягностика на колата и каза че дебитомера е заминал(неква клапа се сасипвала след като колата "кихне" понеже е на гас). Идеята ми е да го монтирам за проверка дали е от него целата работа(не питаите какви са проблемите

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Re: Има ли услужливи колеги
Наистина вътре в дебитомера има една клапа и като гръмне колата на газ и я мачка,можеш и сам да провериш като смъкнеш дебитомера заедно с филтърната кутия и се вижда от едната страна.А за да нямаш проблеми с дебитомера като ти гръмне/кихне колата има едни клапи(кихалки им викат) които ти пазят дебитомера 

dicho0o написа:Наистина вътре в дебитомера има една клапа и като гръмне колата на газ и я мачка,можеш и сам да провериш като смъкнеш дебитомера заедно с филтърната кутия и се вижда от едната страна.А за да нямаш проблеми с дебитомера като ти гръмне/кихне колата има едни клапи(кихалки им викат) които ти пазят дебитомера
еми точно за тая клапа , от коя страна се вижда откъм маркуча или от кутията и знам за кихалките имам ма явно не върши работа

- jackass3D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 Touring
- Мечтае да кара: Mach 1, Hemi Cuda и Chevy SS
- Детайли за колата: Много хубави :)
По скоро ИАТ сензора дето е на входа на дебитомера изгаря. Тез клапи са бая дебелички и осите са здрави трудно се кривят. Но смъкни и виж.
А клапата може да я видиш и бутнеш от към входа на кутията.

Последна промяна jackass3D на 29 Ное 2011, 16:38, променена общо 1 път

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
Тази клапа на дебитомера се вижда както ти казах махаш дебитомера с филтърната кутия,разглабяш филтърната кутия и едната част от нея остава на дебитомера.Трябва да го откачиш и от гуфрирания маркуч,все от една от двете страни ще видиш клапата на дебитомера.А кихалката ти какъв модел е,трябва да е от тези които се слагат между дебитомера и гуфрирания маркуч,моята е такава и е издържала за сега поне на 20 яки гръмове,като ми гръмне колата се вадят всички маркучи и....абе няма да описвам каква тръпка е...
Кихалката е наи обикновена след дебитомера с 1 гумен пръстен които ако излиза при гръм 

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
И моята е такава с гумен пръстен,но вътре има една клапа на самата кихалка.Като е загасена колата клапата пада от самосебе си и дебитомера е затворен,а като запали въздуха който минава надига клапата и се отваря.И следователно като гръмне клапата пада и предпазва дебитомера,гърма стига точно до тази кихалка и затова има гумен пръстен с дупки отдолу,за да излезе налягането от някъде
Би трябвало и твоята да е на този принцип и да пази дебитомета ти,в такъв случай колегата който спомена за ИАТ сензора можеби е прав.Прочети за него из форума,предполагам пише,защото аз не съм запознат с него 

Проблема е решен - въпросната клапа беше на парчета и си играеше в дебитомера отделно на дебитомера които взех има нещо като малък проводник които е нещо като датчик маи, които при мен липсваше
И накрая съвет към всички колеги с ГО при всяко кихане да си преглеждат тая клапа че става на парчета изглежда масивна ма си е доста слабичка в деиствителност.

И накрая съвет към всички колеги с ГО при всяко кихане да си преглеждат тая клапа че става на парчета изглежда масивна ма си е доста слабичка в деиствителност.
8 мнения
• Страница 1 от 1