Конденз във фара?-Решен е проблема

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW X5 M
Детайли за колата: блъсната E36 318ti, '95

Re: Конденз във фара?-Решен е проблема

Мнение от jlpetkov » 13 Сеп 2011, 16:45

georgi9909 написа:Напълно сериозен съм. Зимата много се ядосвах, че ми се изпотяват фаровете и ми хрумна на майтап за тези пакетчета, но от както ги сложих казвам ви не съм видял конденз.Супер много се зарадвах защото го направих на майтап пък то действало.

за съжаление решението е временно :) и ще иска редовна подмяна на пликчетата, защото като се насити силикагела спира да поема влагата
Изображение Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 13 Сеп 2011, 18:53

Според мен истината е в недопускането на влага във фара. Гонейки тази идея преди 2 месеца смених уплътненията с нови и след почистване на фугите на предните стъкла(не съм ги свалял) ги залях наново. Хрумна ми , че със старите уплътнения мога да подменя тези от капачките, но все още си чакат. Както и аз чакам някой порой за да тествам подобренията.
Направих и нещо изключително просто, което си мисля ще намали да го кажем мокренето на самия фар и проникването на влага, но това като направя някоя снимка.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Мнение от hus0 » 25 Ное 2011, 23:21

Колеги моля обяснете ми как да сваля челното стъкло на зкв фарове за ги почистя а и има влага вътре и да го запечатам наново с силикон и по какъв начин? Какъв силикон да ползвам? И какво е това уплътнение и каде се намира че аз като разглобявах фара никъде не видях уплътнения.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 26 Ное 2011, 2:08

hus0 написа:Колеги моля обяснете ми как да сваля челното стъкло на зкв фарове за ги почистя а и има влага вътре и да го запечатам наново с силикон и по какъв начин? Какъв силикон да ползвам? И какво е това уплътнение и каде се намира че аз като разглобявах фара никъде не видях уплътнения.

Бях тръгнал да ги махам на Бош-а но се отказах да не се почупят, съветите бяха с пистолет за горещ въздух и едновременно се подпъхва отвертка. Аз направих следното с макетен нож изрязах възможно по-дълбоко отвън силикона и след това залях с полиуретан (не силикон) продават го в Бриколаж в алуминиев флакон е. Като течна гума е. А за конденза ще трябва да си разглобиш фаровете(сваляш малките стъкла) и хубаво да подсушиш отвътре, съветвам те да смениш и уплътненията на двата фара.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hus0 » 26 Ное 2011, 20:56

А какви са тия уплътнения аз не видях да има някъде?? А за залепянето става ли с тоя черния силикон?? Гледам сега е мацнато с тоз прозрачния силикон. Кръглите стъкла лесно ли се свалят за да изчистя отвътре челното стъкло??
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 26 Ное 2011, 23:14

Може и с черния силикон да ги залепиш, но каквото и да е лепене, за да стане както трябва, най-важно е повърхността да е идеално почистена и обезмаслена.
Кръглите вътрешни стъкла се махат много лесно, защипват се, а след тяхното махане, бъркаш през дупката и си изчистваш челното стъкло.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hus0 » 27 Ное 2011, 0:21

Аз като ги гледах моите кръгли стъкла отсрани имаха и малко силикон. Задължително ли е и те да се лепят с силикон след като ги сваля??
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 27 Ное 2011, 0:24

Не се лепят, някой върл мунингист е действал, няма никаква логика :mhihi:
Едит:в същност като се замисля, май оригинално са с няколко точки черен силикон, ама няма смисъл, застават си идеално.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe

Мнение от Jorjinio » 27 Ное 2011, 0:37

пичове правите по 1 дупка във капачките палите фаровете и оставате Крушката да нагрее и да изпари конденза който ще излезне през дупката на капачката и от там нататък все от там ще излиза.В сервиз работя десетки фарове така съм излекувал особенно интеркарски ментаци.А при мен на моето е36 конденз няма и не е имало.Измих си фаровете сложих ги на колата палнах фаровете за 10-15 мин и няма и спомен от конденз.Тая тема се дъвчи през ден 2 и всеки с некви нови негови си методи и повечето все несполучливи..Прото фара няма ли от каде да диша винаги ще сабира конденз за тва си имат завотски удушници и съм 90% сигурен че почти никои не проверява аджаба запушен ли е тоя удушник
;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hus0 » 27 Ное 2011, 0:42

Скоро ще ги сваля и ще ги вида. Значи след това няма смисъл от силикон? Което е добре по малко играчка ще е :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 27 Ное 2011, 1:36

Ами няма, освен, ако стъклото не се хваща здраво и в движение да се размести, а с цел уплътняване, там няма никкъв смисъл.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 27 Ное 2011, 2:31

мойте фарове не се изпотяват никога, ама и никога не съм ги отварял и като гледам няма и да ги отворя щото от там идват проблемите после.
а за колегите които им кондензират, явно фара е имал некви интервенции или от слънцето са заминали уплътненията, единсвеното решение за мене е да се отвори от човек къде знае кво прави и да се сменят уплътнения да се залепи и да се затвори. като карате на отворени капачки оставяте цялата гняс лятото и зимата къде ви се набива по мотора да отиде и във фаровете.

Предишна

Назад към E36