Сълзене на нафта 325тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 тдс
- Мечтае да кара: M3 e92
Сълзене на нафта 325тдс
Колеги след като си смених ремъка и бях дигнал капака забелязах леко сълзене (то и преди си знаех, че има сега съм сигурен )
През 5-6сек капка по една капчица точно под маркучето където влиза в блока на двигателя от горивния филтър, но не е от там (избърсах с парцал), а малко по надолу 5-10см има други маркучи сигурно е от там ...
Не мога да пипан там и не искам да се правя на такъв майстор, някой имал ли е същия теч ?
Ще отида в някой сервиз да я погледнат, но в момента финансово няма как, а иначе не се оплаквам от разход (като ходих на море ми даде 6 и под 6
) сигурно сълзи само на празен ход 
През 5-6сек капка по една капчица точно под маркучето където влиза в блока на двигателя от горивния филтър, но не е от там (избърсах с парцал), а малко по надолу 5-10см има други маркучи сигурно е от там ...
Не мога да пипан там и не искам да се правя на такъв майстор, някой имал ли е същия теч ?
Ще отида в някой сервиз да я погледнат, но в момента финансово няма как, а иначе не се оплаквам от разход (като ходих на море ми даде 6 и под 6

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: Сълзене на нафта 325тдс
Капе си и то постоянно.За смяна на уплатнения е помпата.Не се плаши не е чак толкова скъпа операция.
Успех
Успех
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Може и сам да я смениш гарнитурата.Не е трудно,обаче иска реглаж на плочката.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Ако става дума за това,което си мисля,понеже не е написано точно и ясно,самите гарнитури в бош бяха по 5лв броя мисля.Поне имам бледи спомени,че когато сменях мойте ми излезе 10-12лв. Става дума за самия капак и на плочка,като сметнеш и времето, в което ще я центроваш 2-5часа,пък на някой им се случва и за ден,два.Иначе до колкото знам в дару,бош,супердизел и тн взимат доста големи торби с пари за тая работа.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
arr0gance написа:Ако става дума за това,което си мисля,понеже не е написано точно и ясно,самите гарнитури в бош бяха по 5лв броя мисля.Поне имам бледи спомени,че когато сменях мойте ми излезе 10-12лв. Става дума за самия капак и на плочка,като сметнеш и времето, в което ще я центроваш 2-5часа,пък на някой им се случва и за ден,два.Иначе до колкото знам в дару,бош,супердизел и тн взимат доста големи торби с пари за тая работа.
Разбирам ... не може ли да ми кажете как да си ги сменя сам или тази центровка е много деликатна работа

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
От тука вече, можеш да се насочиш към:
viewtopic.php?t=70412 и да си прецениш кен ю ду ит, ор нот
п.п. не се разглабя всичко, което е разглобено на снимките,понеже си спомням ,че като видях тази тема преди да сменям мойте гарнитурки,чак се замислях за сервиз,в крайна сметка се оказа по-лесно.Все пак разучи темата,както трябва преди да предприемаш каквото и да било.
viewtopic.php?t=70412 и да си прецениш кен ю ду ит, ор нот

п.п. не се разглабя всичко, което е разглобено на снимките,понеже си спомням ,че като видях тази тема преди да сменям мойте гарнитурки,чак се замислях за сервиз,в крайна сметка се оказа по-лесно.Все пак разучи темата,както трябва преди да предприемаш каквото и да било.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
Видях темата набързо, между другото точно от там ми "сълзи" нафта ... утре няма да имам време ще ходя за риба, но сам няма да рискувам да разглобявам ... трябва да намеря някой който знае за какво става въпрос ...
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!

8 мнения
• Страница 1 от 1