Циферблат

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Циферблат

Мнение от kopchev » 10 Апр 2006, 9:36

Моля, ако някой е разглабял и може да ми каже как се разглабя таблото на километража. Аз съм го свалил и сега гледам, че има някакви еврейски звезди които ще развия. И ако някой знае как се свалят стрелките без да ги счупя ще съм му много благодарен :). Ако има и снимки ще съм много щаслив ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 10 Апр 2006, 11:20

Приятелю не си чупи колата! А ако нещо вече се счупило то дай го на компетентен човек за да не "береш ягоди" после.

P.S.
За тези които не знаят какво означава
"да береш ягоди" -> да се гъзиш за нещо малко

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 10 Апр 2006, 11:28

я виж тука дали нема да ти помогна малко:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=25434

ама дет вика колегата внимавай щото тия работи са от малкото дето струват кинти и без тех не може :mhihi:

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 10 Апр 2006, 19:56

а ще обясниш ли по-подробно как свали таблото защото ми изгоря една крушка и развих 2-та болта ама не мърда изобщо мамка му :(
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 10 Апр 2006, 20:10

SuPeR_FLY написа:а ще обясниш ли по-подробно как свали таблото защото ми изгоря една крушка и развих 2-та болта ама не мърда изобщо мамка му :(

и аз до там стигнах а имам този проблем http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=25434

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 11 Апр 2006, 9:49

Общо взето нашите табла не се разглабят като тези в линка който е даден, но иначе въобще не е сложно. Съжалявам, че не направих някоя снимка, но просто изключих. Та:
1. Развиваш двете болчета отгоре.
2. С една малко отверка захващаш ушетата да болтчетата и го накланяш към теб. След което дърпаш таблото и то излиза. Просто има две щипчици отдолу които не го пускат да излезе а като го наклониш всичко е ток ;)
3. За да свалиш крушките ти трябват малки клещи защото се падат малко на вътре и не можеш с ръка да бръкнеш.
4. за да го разглобиш напълно трябва да развиеш три болтчета, които са с еврейска звезда, след което има две черни пласмасови крачета и ги дърпаш към теб и то само се разглабя.В този момент си отделил платката от циферблата.
5. За да отделиш циферблата от пласмасата трябва да извъртиш едни 3 кръгчета на които пише AUF и ZU с едни стрелкички с което се отключва и се изважда цялата работа.
Е това надявам се да стана ясно и да е полезно на някой :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 11 Апр 2006, 12:51

kopchev написа:Общо взето нашите табла не се разглабят като тези в линка който е даден, но иначе въобще не е сложно. Съжалявам, че не направих някоя снимка, но просто изключих. Та:
1. Развиваш двете болчета отгоре.
2. С една малко отверка захващаш ушетата да болтчетата и го накланяш към теб. След което дърпаш таблото и то излиза. Просто има две щипчици отдолу които не го пускат да излезе а като го наклониш всичко е ток ;)
3. За да свалиш крушките ти трябват малки клещи защото се падат малко на вътре и не можеш с ръка да бръкнеш.
4. за да го разглобиш напълно трябва да развиеш три болтчета, които са с еврейска звезда, след което има две черни пласмасови крачета и ги дърпаш към теб и то само се разглабя.В този момент си отделил платката от циферблата.
5. За да отделиш циферблата от пласмасата трябва да извъртиш едни 3 кръгчета на които пише AUF и ZU с едни стрелкички с което се отключва и се изважда цялата работа.
Е това надявам се да стана ясно и да е полезно на някой :)

Нищо не вденах :) Я по-добре кажи някаква цена за смяна на крушки и адрес за такива с 2 леви ръце като мене. Предполагам че ще има доста желаещи. Аз съм за смяна на най-дясната крушка на таблото (тая за температурата). :mhihi: И още нещо крушките само от дару/камор ли трябва да са та да светят същият як цвят ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 11 Апр 2006, 13:22

крушките са си бели и може да си ги купиш от всички авточасти.Цвета се придава от цифеблата, той е боядисан отзад :). А смяната на крушки е лесна. Въобще не трябва да разглабяш нищо , а само да развиеш двете болтчета да го навебеш към теб за да освободят щипките и дърпаш. После имаш три букси да откачиш и си готов

Low Is A Lifestyle
Аватар

Мнение от SuPeR_FLY » 11 Апр 2006, 16:53

благодаря ти много Копчев след малко отивам да си правя експерименти :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 11 Апр 2006, 17:07

SuPeR_FLY написа:благодаря ти много Копчев след малко отивам да си правя експерименти :mhihi:

Вземи ако можеш някакво фото или телефон с камери и документирай "експеримента" ... :mhihi:

Low Is A Lifestyle
Аватар

Мнение от SuPeR_FLY » 11 Апр 2006, 17:19

много добра идея ми даде ще взема фотоапарата да направя някоя друга снимка да се знае занапред как става номера и да се вижда нагледно ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 11 Апр 2006, 21:46

Ето ви линк,в който е подробно обяснено как се разглобява табло за Е36 ;)
http://logun.org/gauges.htm
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 12 Апр 2006, 8:40

Ми да общо взето е това от линка, само че аз го нямах този линк когато разглобявах :(

Назад към E36