питане за гориво на 325тд

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Re: питане за гориво на 325тд

Мнение от mgate » 17 Авг 2011, 1:21

bum_bum написа:Биодизела си е чисто олио. Това ако не смазва добре не знам кое смазва по-хубаво.

така аз съм изгорил 300 литра чисто олио без да го смесвам ,ама свърши и бях много доволен :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 17 Авг 2011, 18:20

mgate написа:
bum_bum написа:Биодизела си е чисто олио. Това ако не смазва добре не знам кое смазва по-хубаво.

така аз съм изгорил 300 литра чисто олио без да го смесвам ,ама свърши и бях много доволен :mhihi:

Дано само не останеш по доволен след време ;) тези коли не ги правят да се карат на олио,ако беше така щяхме да яхнем по един фритюрник :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS Touring Automatik
Мечтае да кара: много коне
Детайли за колата: С много гъдели :)

Мнение от pazo02 » 17 Авг 2011, 19:21

Не го карайте чист биодизела, протичат гумените уплътнения. Мешайте с обикновена нафта 30/70 и няма ядове. Плюс това горивният филтър се сменя доста по-често(до 5000км), тъй като биодизелът разгражда всякакви нечистотии и ги бута във филтъра после. При олиото също не е лошо да се спазва това съотношение, като лятото може и до 50/50 да се кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Авг 2011, 20:28

БМВ-тата го нямат тоя проблем с уплътненията. На други някои марки направо им разтваря и маркучите :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 325TDS Touring Automatik
Мечтае да кара: много коне
Детайли за колата: С много гъдели :)

Мнение от pazo02 » 17 Авг 2011, 21:07

Не го казвам от опит, но някой тук във форума ревеше, че му текнала помпата на ТДСа като лейка след чист биодизел... Ама може да е било случайност :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 21 Авг 2011, 9:07

Махни го тоя био дизел!Нафтичката си е друго нещо,пък и мотора има кое да го смазва!
:mhihi:
Като искате да ви се смазват помпите слагайте по малко 2т масло в тунджата и това е!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 28 Авг 2011, 21:31

S7 написа:
mgate написа:

Дано само не останеш по доволен след време ;) тези коли не ги правят да се карат на олио,ако беше така щяхме да яхнем по един фритюрник :mhihi:

кои коли става въпрос ,тдс или за дизеловите като цяло щото до колкото знам и съм учил когато е създаден дизеловият двигател е бил направен за биодизел (фъстъчено масло) :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Авг 2011, 21:38

Да, но не е имал нищо общо със сегашният дизелов двигател. А фъстъченото масло е твърдо ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 29 Авг 2011, 8:32

mgate написа:
S7 написа:
mgate написа:

кои коли става въпрос ,тдс или за дизеловите като цяло щото до колкото знам и съм учил когато е създаден дизеловият двигател е бил направен за биодизел (фъстъчено масло) :winky:

Първият дизелов двигател е работил на въглищен прах.Малко по после идва олиото ;)
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Предишна

Назад към E36