Как се разглобяват предните седалки на Е36 ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
Мечтае да кара: Всичко що започва с М

Как се разглобяват предните седалки на Е36 ?

Мнение от insane_v » 05 Авг 2011, 0:30

Здравейте, колеги! Някой може ли да ми обясни как се разглобяват предните седалки на Е36 купе? Още по-добре ще е ако можете да дадете и снимки.
Налага се да разглобя дясната, защото първо ми се скъса жилото на ръчката, която освобождава облегалката, а сега ми се скъса и жилото на ръчката, от която се променя наклона на облегалка и искам да я разглобя и да сменя и двете жила. При първото скъсано жило се мъчих да я разглобя, но не успях да махна кората на гърба на седалката и се отказах.
Освен това някой знае ли дали се продават такива жила или ще трябва да си ги правя сам от жила за велосипеди.

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Re: Как се разглобяват предните седалки на Е36 ?

Мнение от angel_lalov » 05 Авг 2011, 0:35

седалките фейслифт ли са или преди фейса?
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от insane_v » 05 Авг 2011, 1:28

Колата е Май '96, но седалките са сменяни и не знам какви са. Мога само да кажа, че е обикновен черен кожен салон без подгрев. Как да разбера дали са преди или след фейслифта? Каква е разликата? Мога утре да направя снимки и да ги кача.

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Мнение от angel_lalov » 05 Авг 2011, 7:54

ами имат ли мрежите отзад и по дебели ли са седалките или по тънките?най добре дай снимки!иначе аз мои седалки съм ги разлгабял точно по същата причина и ги бях разкостил тотално! :mhihi: :mhihi:
Първо демонтираш седалка от колата!
Второ гледаш под седлото където е има 4 болта еврейска звезда мисля че бяха!сваляш ги!
Седлото има и щипки 4 дърпаш малко по силно и излиза цялото седло!
След това ще видиш сам как се свале облегалката!тя е на 2 болта долу!Мисля че и горе имаше 2 болта под подглавника!
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от insane_v » 05 Авг 2011, 21:52

Ето снимки:
Изображение

Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 335i 2008

Мнение от bweenie » 05 Авг 2011, 22:04

преди фейслифта са.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от insane_v » 05 Авг 2011, 22:40

angel_lalov написа:Второ гледаш под седлото където е има 4 болта еврейска звезда мисля че бяха!сваляш ги!
Седлото има и щипки 4 дърпаш малко по силно и излиза цялото седло!
След това ще видиш сам как се свале облегалката!тя е на 2 болта долу!Мисля че и горе имаше 2 болта под подглавника!

Кое по-точно наричаш "седло"? Хоризонталната част на седалката ли?
Тия двата болта на облегалката долу и двата горе под подглавника ги развих, но кората отзад не помръдна. Огледах за други болтове, но не видях. Дърпах тук там, но никъде не поддаде и не посмях да дръпна по-силно за да не я счупя.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 05 Авг 2011, 22:59

На тоя преди фейса, не се маха кората отзад, а дунапрена с тапицерията. Дърпай тях, може да си помагаш с подпъхване на нещо, излиза супер трудно, понеже е залепена(поне този салон, който разглобявах)...Доста се мъчихме с един авер на неговия преди няколко седмици. Общо взето е голям ташак тоя преди фейса, хем е доста по-неудобен, хем в пъти по-смотан за отремонтиране. Явно са си взели поука все пак и са изчистили проблемите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от insane_v » 06 Авг 2011, 2:53

Dpy написа:На тоя преди фейса, не се маха кората отзад, а дунапрена с тапицерията. Дърпай тях, може да си помагаш с подпъхване на нещо, излиза супер трудно, понеже е залепена(поне този салон, който разглобявах)...Доста се мъчихме с един авер на неговия преди няколко седмици. Общо взето е голям ташак тоя преди фейса, хем е доста по-неудобен, хем в пъти по-смотан за отремонтиране. Явно са си взели поука все пак и са изчистили проблемите.

Ти направо ми уби ентусиазма :confused: Май по-добре да отида на някой авто тапицер, да му дам някой лев и да го накарам той да се мъчи :mhihi:

Назад към E36