Колата ми тиктака

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Колата ми тиктака

Мнение от CTORH » 07 Мар 2011, 11:08

Не се ебавам, наистина тиката! :shock: Сутринта паля и няма проблем, излизам да изчистя снега докато колата си работи, след 2 минути влизам и тиктака, някво много учестено тиктакане, не е като секундарник или като мигачите както цъкат. :conf: Жокерът е, че не ми работят и ел. джамовете и централното. Като изгася колата тиктакане няма, освен ако не е отворена вратата, тогава пак го има и на изгасена кола. Както е известно на изгасена кола при затворени врати ел. стъклата не работят, а ако отворим врата работят. 100% е нещо свързано с ел стъклата. Може би е някакво реле... :dunno: Чува се само вътре в колата, при двигателя нищо не се чува. Като извадя 7-ми бушон алармата изписуква (заводска е алармата) и тиктакането спира. Като го сложа си почва пак. Преди малко откачих акумулатора и след като го закачих пак тиктакане нямаше и ел. стъклата и централното си проработиха. :kuku: Но щом се е случило веднъж, сигурно пак ще се случи. Освен това и преди съм имал проблеми с ел. стъклата и централното - спират да работят и като извадя бушони 7, 33 и още един, за който в момента не се сещам кой точно беше и после ги сложа пак всичко се оправя. Така че трябва да остраня тоя проблем. Свалих този pdf за окабеляването и се опитах да разуча секцията "power windows", но нещо не успявам да се ориентирам. Забравих само да кажа, че колата е 318и 1992г. седан с предни ел стълка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Колата ми тиктака

Мнение от Zlobil » 07 Мар 2011, 12:18

Как искаш да се ориентираш като гледаш схема за кола 96-та година, а твоята е 92-ра ?

Виж си комфорт релето... намира се под волана и е синьо на цвят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 07 Мар 2011, 12:40

Прав си колега, не съм видял, че е за '96-та тая схема. Свалих си за моята кола и го видях това комфорт реле на схемата. За това ли става въпрос?Изображение

Тук са писали как се сменя.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 07 Мар 2011, 12:54

Това реле в Дару кар струва 50 лева. :shock: Тук пише как да си ремонтираме сами, като ми остане време ще пробвам и ще пиша дали този метод работи. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 07 Мар 2011, 12:56

Да, това е релето.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 07 Мар 2011, 13:06

Мерси много колега! :bowdown: Слагам още един линк за ремонт на това реле, щото тоя е по-изчерпателен и има картинки. :)
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 07 Мар 2011, 13:34

Ел. задвижването на стъклата работи когато вратата е отворена и няма ключ на таблото. На някой бутон му се е прецакало ключето за повдигане. Пробвай да изскубеш първо единия, после другия и виж дали отново ще има тиктакане.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 07 Мар 2011, 17:23

err0r написа:Ел. задвижването на стъклата работи когато вратата е отворена и няма ключ на таблото. На някой бутон му се е прецакало ключето за повдигане. Пробвай да изскубеш първо единия, после другия и виж дали отново ще има тиктакане.

При всички седани ли е така,защото на мойта кола стъклата при отворена врата не работят(независимо дали има ключ или не в таблото),нито предни нито задни.
Единствено работят на контакт или при запален двигател.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zlobil » 08 Мар 2011, 14:19

СЛЕД ИЗКЛЮЧВАНЕ на запалването захранването на ел. стъклата се поддържа в продължение на 15 минути СЛЕД ОТВАРЯНЕ на една от вратите.

Въпросното реле (комфорт реле) прави възможно това нещо.

Тези които са с комфорт модул при тях отговаря той.

Ако при вас не е така си гледайте релето или комфорт модула.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: палава 16-ка

Мнение от danchoni.1 » 20 Юни 2011, 22:43

абе хора аз днеска разглобих моита кола и вопще няма никви такива релета там има само едно което седи точно зад драшката за отваряне на капака.колата е 94г е36 4-ри врати.някаде другаде може ли да седи това реле. :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 20 Юни 2011, 23:01

danchoni.1 написа:абе хора аз днеска разглобих моита кола и вопще няма никви такива релета там има само едно което седи точно зад драшката за отваряне на капака.колата е 94г е36 4-ри врати.някаде другаде може ли да седи това реле. :dunno:

Колега провери следното нещо - остави някой прозорец отворен и заключи вратата с ключа и задръж на заключване. Ако стъклото започне да се затваря само значи имаш комфорт модул, той се намира зад жабката :yes:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: палава 16-ка

Мнение от danchoni.1 » 20 Юни 2011, 23:11

това го прави ама можело и с алармата ама при мен не става с алармата а само с ключа ходих до няколко алармаджии ама не им се занимаваше явно щото ми викат че на тия аларми не можело.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 20 Юни 2011, 23:13

провери за бомба :paranoid:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 24 Юни 2011, 20:14

Ех тези релета... Недай си Боже някой да си помисли, че е бомба и да припадне в колата си :mhihi:

Назад към E36