М40б18 смяна части

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34
Мечтае да кара: М3,М5

М40б18 смяна части

Мнение от flawless » 15 Юни 2011, 22:33

Колеги карам е36 с м40б18 разхода и вървежа за 18 годишна кола са супер.. Но тракането .. тракането е ужасно и е срам прилича на някоя фиеста от 90година .. не искам да сменям мотор.. да купувам друга е36ца държа за сега на този мотор купето ми е прилично окачване интериор супер.. екстериор с леки забележки.. но съм решил да се справя с това тракане за начало.. Знам че съветите са нов вал ако е задрал кобилици повдигачи .. та мисълта ми е да помогнете с даването на савет за тези части от къде да ги закупя линкове ако е онлайн.. магазини в сливен и стара загора ако знаете... и подробности :bchug: :bchug: :driving:
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: М40б18 смяна части

Мнение от vladi_a_i » 15 Юни 2011, 22:46

Има и втора употреба от колеги от форума с такива мотори и са работили доста добре преди да се почнат на части,та ще ти излезне тънкана..може и да те насоча към даден човек :yes:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от flawless » 15 Юни 2011, 23:12

vladi_a_i написа:Има и втора употреба от колеги от форума с такива мотори и са работили доста добре преди да се почнат на части,та ще ти излезне тънкана..може и да те насоча към даден човек :yes:

Да аз трябва да го отворя и да видя каква е работата щото още от капачката като отворя виждам кал сигурно ако вала е задрал ще взема от някой колега както казваш а повдигачи кобилици нови .. а иначе съм 90% сигурен че мотора ще е кален и ще хубаво да се почисти маслената магистрала .. но не съм чистил до сега .. ако може съвети от някой който ги е правил тезе неща ще се радвам :bchug: :bchug:
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от flawless » 15 Юни 2011, 23:32

Да колега благодаря мисля да отворя скоро капака да видя за какво става вапрос.. ако е задрал вала ще взема от някой колега както съветваш вал а иначе нови клапани кобилици.. но като отварям капачката ми се струва че целия ще е в кал.. и искам да попитам как точно се чисти маслената магистрала какво точно се прави .. Ще съм благодарен някой да хвърли светлина .. :bchug: :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 15 Юни 2011, 23:56

като сменяш вала земи и кобилици че твоите сигурно са за смяна а повдигачите като разглобиш ще видиш как са аз имах няколко запекли и направо си зех нови

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 16 Юни 2011, 0:19

В ибей.де има цели нови комплекти за около 200Евра. Колко са стока не е ясно ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 16 Юни 2011, 0:23

тези в ибей и аз бях ги гледал имаше тема за тях с коментари за качеството им обаче нешто нея намирам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Alfa-Romeo 156 2.5V6,FIAT 1.6/16V

Мнение от VooDoo-36 » 16 Юни 2011, 0:32

Аз смених на моя мотор разпределителния вал,кобилиците,повдигачите и маслената тръбичка. Частите ми струваха около 290 евро. Направих и профилактика на главата- райбероване,нови изпускателни клапани и маслосъбирателни гумички. Двигателя работи бих казал добре, но въпреки това си има едно специфично потракване, което предполагам си е характерно за M40. Преди няколко дена карах една 318-ка с M43 и колата ускоряваше доста по-слабо от моята. Вероятно има някакъв проблем според мен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 16 Юни 2011, 20:32

VooDoo-36 написа:Аз смених на моя мотор разпределителния вал,кобилиците,повдигачите и маслената тръбичка. Частите ми струваха около 290 евро. Направих и профилактика на главата- райбероване,нови изпускателни клапани и маслосъбирателни гумички. Двигателя работи бих казал добре, но въпреки това си има едно специфично потракване, което предполагам си е характерно за M40. Преди няколко дена карах една 318-ка с M43 и колата ускоряваше доста по-слабо от моята. Вероятно има някакъв проблем според мен.

Това специфично потракване...е възможно да ти е от биелни лагери. Също така има разни мнения, че проблема горе в главата идва от прецакана гарнитура на картера и биелни лагери.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Alfa-Romeo 156 2.5V6,FIAT 1.6/16V

Мнение от VooDoo-36 » 17 Юни 2011, 0:21

Don_Mandragon написа:
VooDoo-36 написа:Аз смених на моя мотор разпределителния вал,кобилиците,повдигачите и маслената тръбичка. Частите ми струваха около 290 евро. Направих и профилактика на главата- райбероване,нови изпускателни клапани и маслосъбирателни гумички. Двигателя работи бих казал добре, но въпреки това си има едно специфично потракване, което предполагам си е характерно за M40. Преди няколко дена карах една 318-ка с M43 и колата ускоряваше доста по-слабо от моята. Вероятно има някакъв проблем според мен.

Това специфично потракване...е възможно да ти е от биелни лагери. Също така има разни мнения, че проблема горе в главата идва от прецакана гарнитура на картера и биелни лагери.

При мен не е точно тракане , а по-скоро едно леко цъкане идващо от газоразпределителния механизъм. Чува се само в по-ниските обороти- като изфорсирам мотора не се чува. Проблем в биелните и основните лагери звучи различно. Стария вал и кобилиците всъщност не бяха чак толкова зле, защото си стигах прекъсвача без проблем. Bиждал съм няколко износени разпределителни вала от M40 и на гърбиците им имаше ръбче, образувано от контакта на вала с кубилиците.

Назад към E36