Проблем! Колата няма ниски обороти и прекъсва!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- blagun
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 520d / E90 320d
Проблем! Колата няма ниски обороти и прекъсва!
Колеги имам голям проблем!!! Колата работи на ниски обороти на 2-3 цилиндъра, над 1500 оборота изчиства работата. Закачвана е на компютърна диагностика. Като грешка излезна ламбда сонда. След нейната подмяна проблема не изчезна! Друга грешка не показваше! След това мерихме компресията на всички цилиндри, при което беше равна на всичките. След това подменихме дебитомера, защото на компютъра показваше входящ въздух 20 тона, при нормални показатели 14! След това подменихме свещите и токовата бобина.След това отворихме капака на клапаните да провериме дали няма прескочил зъб на веригата, поради предишно сваляне на главата.Белезите бяха точни. Проблемът не се оправи
Свалял съм смукателните колектори и цялата инжекциона система, при ваденето на главата! Възможно ли е колата да смуче въждух от смукателните колектори, за да прекъсва и да няма малки обороти? Става въпрос за БМВ 316 двигател М43-11.1994 година, има ГАЗ, но и на Газ е същата работа 

- blagun
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 520d / E90 320d
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Колега, ти си се видял в приключение направо... Катализатор (въпреки, че щеше компютъра да каже, ако има проблем с него)...? Бензинова помпа или дюзи?
Never mistake motion for action...
- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
Проверил ли си маркуча за въздуха към инжекциона? Много е тъпанарско, но при мен се беше сцепил при връзките и дърпаше въздух в повечко, в резултат колата взе да гасне щом изключа от скорост.
Понякога и най-елементарното е решаващо...
Понякога и най-елементарното е решаващо...

Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!
5 мнения
• Страница 1 от 1