прекъсва и пука М 43
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 Coupe 325tu
- Мечтае да кара: Shelbi GT 500
прекъсва и пука М 43
Търсих по темите четох коментари но никъде не срещнах като моя проблем. Двигателя е М43 1,6. има обикновена газова. от около преди два месеца го има проблема. качвам се винаги паля на бензин и на 2000 оборота автоматично прехвърля на газ. да но в същия ден колата не можеше да се форсира и да мина на газ. чух че бензиновата помпа не работи смених я с кола шестак 320. но проблема пак остава не мога да запаля на бензин прекъсва колата и се чува едно пропукване отпред, прави детонациите като на газ. някой имал ли е такъв проблем и да сподели как го е оправил
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: прекъсва и пука М 43
Ако не работи бензиновата помпа няма да може изобщо да запали на бензин,сигурен ли си че е от нея?След като си я сменил и не се променило нищо следва да не е от помпата 

- Rudisan
- младши ентусиаст
-
старата беше изгоряла. но преди 3 месеца откачих ламбда сондата. възможно ли да са се натрупали грешки
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Възможно е да е натрупала грешки, но чак да не иска да запали.
Отиди на една диагностика.
Отиди на една диагностика.
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
- B_M_W
- Потребител
-
- Кара: Е 36 318i M40
детонациите може да са от запушен въздушен филтър(лично съм виждал при М40),а на газ може и да си работи ,ако не броим разхода и ненормалните обороти.
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
сега пробвах без филтър. пак не може да се форсира от 1000-2000 оборота прекъсва и пак леки детонаци в колекторите
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
B_M_W написа:детонациите може да са от запушен въздушен филтър(лично съм виждал при М40),а на газ може и да си работи ,ако не броим разхода и ненормалните обороти.
на газ работи добре колата колега
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Премери налягането в рейката и почисти дюзите на ултразвук. При мен се получи същото наскоро. И аз имам газ,тая зима обаче карах само на бензин,че ме устройваше цената
,и когато се затопли и почна кишата започна да прекъсва страшно... На празен ход си работеше,оборотите бяха малко ниски но стабилни,реша ли да форсирам обаче - все едно не стига бензин,или пък прекъсват свещите. На газ си работеше добре,няма прекъсване,нормален разход. Мислих за помпата (ниско налягане),евентуално че се сбогува с мен,нали колегите без газ все им се ще да се прецаквала...
В крайна сметка излезе от ламбдата,алуминиевия екран от долу се беше изкривил към нея и беше протрил кабелите - сетих се аз че зимата бях застъргал много яко веднъж,щях да гледам от долу,но така си остана... Все пак бял кахър за удоволствието да карам със спортно
. Интересното беше че бяха протрити кабелите на подгряването,единият даже се бе прекъснал вече,алуминият беше като залят с киселина от електролизата която се е получавала... На газ си работеше добре,понеже когато обърне има реле което изключва сондата (обикновенна газова,слагана в Италия),това ме подведе че проблема явно е по хранителната уредба. Малко се отплеснах,но накратко - погледни и при теб как са кабелите на сондата
.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
~Мишо~ написа:Премери налягането в рейката и почисти дюзите на ултразвук. При мен се получи същото наскоро. И аз имам газ,тая зима обаче карах само на бензин,че ме устройваше цената,и когато се затопли и почна кишата започна да прекъсва страшно... На празен ход си работеше,оборотите бяха малко ниски но стабилни,реша ли да форсирам обаче - все едно не стига бензин,или пък прекъсват свещите. На газ си работеше добре,няма прекъсване,нормален разход. Мислих за помпата (ниско налягане),евентуално че се сбогува с мен,нали колегите без газ все им се ще да се прецаквала...
В крайна сметка излезе от ламбдата,алуминиевия екран от долу се беше изкривил към нея и беше протрил кабелите - сетих се аз че зимата бях застъргал много яко веднъж,щях да гледам от долу,но така си остана... Все пак бял кахър за удоволствието да карам със спортно
. Интересното беше че бяха протрити кабелите на подгряването,единият даже се бе прекъснал вече,алуминият беше като залят с киселина от електролизата която се е получавала... На газ си работеше добре,понеже когато обърне има реле което изключва сондата (обикновенна газова,слагана в Италия),това ме подведе че проблема явно е по хранителната уредба. Малко се отплеснах,но накратко - погледни и при теб как са кабелите на сондата
.
ламбда сондата съм я откачил колега. намерих една тема за колеги със същите проблеми, и всичко клони към датчик колянов вал или дебитомер. но мисля да я закарам на елком да не се окаже и свещи кабели, макар че щом върви на газ значе не е от там
- Rudisan
- младши ентусиаст
-
възможно ли е проблема да е в бензиновата помпа. сега е от 320 ка. а колата е 316
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
12 мнения
• Страница 1 от 1