Възможно ли е предницата да трополи от амортисьори

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Възможно ли е предницата да трополи от амортисьори

Мнение от radosi » 09 Ное 2009, 23:56

Здравейте

четох сбирах мнения смених си здравите макферсовнови тампони с нови и проблема остана .. леко трополене при неравности което ми къса нервите дори в раздрънканият ми стар голф не се чуваше подобен звук ;))) тропането се чува и при ниска скорост и ряско чукане на спирачките ;)
остана ми преди да сменя амортите да сменя тампоните на стабилизиращата щанга ;) възможно ли е от съвсем лек незабележим за майсторите луфт между тях и щангата да се получи подобно тропкане.

И по интересният въпрос здрави аморти които не се клатят колебаят и колата вози стегнато да тропкат .. аз физи4ески немога да си обясня как би могъл да трополи аморт. :)
Всичко по предницата съм го сменил вече вътрешни външни кормилни накраиници всички шарнири са проверени и издишалите сменени тампоните на носачите са здрави и проверени при 3 майстора тампоните на макферсоните са нови гумите са нови балансирани джантите са идеални (като нови), дисковете и накладките са нови биалетките са нови тропа си и тва е .. откачам :banghead:

Карам я от дъжд на вятър колата ама като се кача и ми се отщава да я карам :bang: щото знам че нещо не и е както трябва.

ПОМОЩ ;)
Ако тъщата върти дупе, щерка и си заслужава инвестицията ;)
Ако колата си върти задницата значи си заслужава емблемата!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Re: Възможно ли е предницата да трополи от амортисьори

Мнение от Alexi » 09 Ное 2009, 23:59

колега рейката ти тропа

Потребител
Аватар

Мнение от cougar316 » 10 Ное 2009, 0:03

Колега аз смених моите шарнири и тампони с тези подсилените и тампони от плътните и адски много се обезшуми преницата , със старите шарнири понеже мърдат постояно на долу нагоре и се получава едно гадно постоянно тупкане, с тези шарнири става малко по-твърдо ,но шумовете в пъти намаляват , а и най-важното забравих взех ги от колегата laviаtan

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от radosi » 10 Ное 2009, 0:09

не е рейката луфт няма а на място като разклатиш колата нагоре надолу и слоши ръка върху бомбето и се усеща тропота.

cougar316 - хм .. колега това е добър довод .. ще поразпитам как стоят нещата .

ОТ колегата laviatan ли си ги купи тия подсилени основни шарнири ?

Потребител
Аватар

Мнение от cougar316 » 10 Ное 2009, 0:19

radosi написа:не е рейката луфт няма а на място като разклатиш колата нагоре надолу и слоши ръка върху бомбето и се усеща тропота.

cougar316 - хм .. колега това е добър довод .. ще поразпитам как стоят нещата .

ОТ колегата laviatan ли си ги купи тия подсилени основни шарнири ?
Да от laviatan ги взех предната седмица , и аз като теб се дразнех от този шум, и проверих предницата и всичко беше OK , даже шарнирите който махнах си бяха направо като нови , тампоните ги бях сменил лятото лемфордер и я осещатах ,че си иска нещо подсилено :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d. E90 LCI 325d

Мнение от kilima » 10 Ное 2009, 12:09

колега, и аз имам същия проблем, смених тампоните на носачите , 4- те шарнира но пак го имам това прихлопване.Незнам но предполагам че има луфт в рейката

Потребител
Аватар
Кара: Зелена G-класа със син буркан

Мнение от tonkata82 » 10 Ное 2009, 22:09

kilima написа:колега, и аз имам същия проблем, смених тампоните на носачите , 4- те шарнира но пак го имам това прихлопване.Незнам но предполагам че има луфт в рейката

Иво и аз го имам същия проблем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 10 Ное 2009, 22:33

Лагерите на макферсоните горе как са да не е от тях щом усещаш чукането в бомбето?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от radosi » 11 Ное 2009, 2:55

Лагерите са чисто нови заедно с тампоните - нали са една цяло. Старите нищо им нямаше ама смених да слушам майстори. Ще я изхвърля тая кола.
Карах една цетка .. цялата предница беше дроб и никъде не потропваше .. уж германски компакт .. кво са му причинили там незнам?

Как мога да усетя луфта в рейката за който говорите.

То на място като клатя колата от неданта страна едва ли луфт в рейката има значение .. ще взема да разкача щарнира от шенкела и също биалеткат аот носача да видя ако пак тропка значи са тъпите амортисьори ;)

Немога да си обясня и това как може здрави и пробван основен шарнир на носача да тропа като цяло е мн стабилна не рее не ходи на една страна.

:banghead:

Назад към E36