HB3 и HB4

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: HB3 и HB4

Мнение от BAVARIA » 26 Окт 2009, 17:46

mastersa6o написа:
vld написа:Най-добрия вариант е да си смените фаровете с оригинални фарове БОШ или ЗКВ с лупа на късия + ксенон и забравяте за проблема с крушките.
Едно че имат 10 пъти по дълъг живот ксеноновите лампи, второ, че са доста по ефтини :mhihi:
Незнам как не ви боли сърцето да давате пари за крушка със жичка, която при първия дъжд ви се струва, че не свети :mhihi:

Фаровете ми са оригинални Бош колега просто са по - ново поколение ;)

не е до по новото поколение, просто на компакта се монтират такива фарове /най вероятно на ХЕЛА/ а на седаните,със Н7 или Н1 крушки

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Окт 2009, 19:02

mastersa6o написа:
vld написа:Най-добрия вариант е да си смените фаровете с оригинални фарове БОШ или ЗКВ с лупа на късия + ксенон и забравяте за проблема с крушките.
Едно че имат 10 пъти по дълъг живот ксеноновите лампи, второ, че са доста по ефтини :mhihi:
Незнам как не ви боли сърцето да давате пари за крушка със жичка, която при първия дъжд ви се струва, че не свети :mhihi:

Фаровете ми са оригинални Бош колега просто са по - ново поколение ;)

На компактите се монтират фарове Хела рефлекторни от 1994 до 2000 (без лупа) само и единствено :idea:
Които съответно не са подходящи за ксенон, затова съм написал в предходното си мнение, че е най-добре да се сменят с ОЕМ фарове с лупа от седан/купе/комби ;)
Многократно по-читави са като изпълнение.

Ако все пак решиш да си караш с оригиналните компактски фарчета, много внимавай при смяната на крушките, да не натиснеш малко повечко, защото много лесно се чупи горния ограничител на рефлектора и той започва да "плува".
Съответно не се продава, като резервна част и настройката на фаровете става невъзможна, и треперят светлините повреме на движение :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318ti
Мечтае да кара: BMW M3 G-Power Hurricane

Мнение от MasterRalf » 27 Окт 2009, 11:41

Колега и аз съм с компакт и скоро исках точно Night Breaker, но като няма HB4 си взех Cool Blue и съм доволен. При положение, че фаровете ми не са нови и не са с лупи, но са много запазени, разликата се усеща, може да ги пробваш - аз го поръчах от
Код: Избери целия код
drive.bg
Никоя война не е свещена!
Храбрите не живеят вечно, но предпазливите въобще не живеят.

Потребител
Аватар

Мнение от mastersa6o » 27 Окт 2009, 15:20

Колеги с крушките се оправих. Но сега имам нов проблем тръгнах да слагам Angel Eyes и както се оказа фаровете са ми Hella и ръководствата за поставяне на CCFL не ми помагат, тоя фар е много различен от Бош. Отидох в един сервиз и там ми сервираха някаква космическа цена за поставянето..
Сега се мъча и не мога да го направя. Ако има някой колега, който може да ми помогне ще му заплята работата стига да е в рамките на разумното. :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 28 Окт 2009, 20:11

Във Вари едната е по 25лв
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

Предишна

Назад към E36