Налягане в охладителната система
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Налягане в охладителната система
Колеги препоръчайте ми сервиз (София), където да ми премерят налягането на охладителната течност (и прави ли се това?), ако има някакво значение става въпрос за М43 1.8
Благодаря!
Благодаря!
- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d
Re: Налягане в охладителната система
искаш да кажеш гъстотата на антифриза ли
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
bobreti написа:искаш да кажеш гъстотата на антифриза ли
Точно за измерване налягането в охладителната система не знам дали го правят някъде, но има уред с манометър и помпа, който се завива в гърловината на радиатора, създава се определено налягане с помпата и се следи стрелката на манометъра. Падне ли за минута до нула налягане, значи гарнитурата на главата е издухала.
- FaceOff
- ентусиаст
-
ивчо3 написа:bobreti написа:искаш да кажеш гъстотата на антифриза ли
Точно за измерване налягането в охладителната система не знам дали го правят някъде, но има уред с манометър и помпа, който се завива в гърловината на радиатора, създава се определено налягане с помпата и се следи стрелката на манометъра. Падне ли за минута до нула налягане, значи гарнитурата на главата е издухала.
Благодаря за отговора колега. Въпреки че съм сменил всичко по охладителната система (радиатор, помпа, термостат, ремъци, виско) мисля че са ми малко надути маркучите, а и вече два пъти ми се пукат пластмасови щуцери по системата (може да е и от старост де) та си мислех вече за гарнитура на глава..А май губи и по малко течност
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
kokobm написа:ивчо3 написа:bobreti написа:искаш да кажеш гъстотата на антифриза ли
Благодаря за отговора колега. Въпреки че съм сменил всичко по охладителната система (радиатор, помпа, термостат, ремъци, виско) мисля че са ми малко надути маркучите, а и вече два пъти ми се пукат пластмасови щуцери по системата (може да е и от старост де) та си мислех вече за гарнитура на глава..А май губи и по малко течност
Пускал съм тема за надутите маркучи, придружена със снимки и обяснения, но нямам право да ползвам търсачката, дори личните си теми и коментари не мога да прегледам. Съжалявам, че не желая да пиша нещо по няколко пъти. За сега си смени капачката на радиатора, големи поразии може да направи, включително негоден и новия, скоро поставен радиатор.
- FaceOff
- ентусиаст
-
Ще сменя и капачката, и тогава ще видя как е. Знам кви поразии прави, ма що не я смених и нея, незнам..
6 мнения
• Страница 1 от 1