БМВ 318 впечатления?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 03 Сеп 2009, 8:31

Моля те не си взимаи БМВ не искам да гледам по улиците още едно БМВ лепено с лепло,вързано с тел,харчещо 5/100 газ,стига сте се гаврили с марката,като те притеснява разхода не си взимаи БМВ!
П.С:Забравих може да си вземеш от горубляне такава каквато търсиш, за събота и неделя обикаляне с едно приятелче се нагледах на уникати харещи по 5/100 карани от баби и т.н!
Аиде Модовете още вчера я гледах темата, че е за ключ,аиде малко превантивно с малоумните теми да се деиства! :help:
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 03 Сеп 2009, 8:51

316 са страшни. Не докосват бензина. Ти им сипваш, те го връщат. Ако почне да гори повече от 7 градско, не е наред нещо. Трябва да я накажеш като вдигнеш 240 да продуха никел кофата отзад и да омазни дюзите.

P.S. Много ти сипахме... няколко уточнения.
1. Е36 не е гъзарска кола, не е пичеловка. Тук със сигурност ще има много несъгласни, но никой не се обръща след Е36, освен ако не е маниак. Жените не са маниачки, запомни го ;) (има и такива, ама това друга тема вече).
2. Е36 не върви за гонки. На дълъг път е ОК, но от светофар до светофар всичко живо те дърпа. Тука рейсърите пак ще скочат, ама си е така.
3. Е36 не вози много хубаво, за разлика от Е46. По принцип вози отлично, но като мине през националната манталитетна тунинг академия, почва да вози като каруца :)
4. Поддръжката е много евтина, но само ако манталитета ти е такъв, че нещо което е развалено, трябва да се оправи веднага. Защото познаваме много хора, които си питат... абе кво ще стане ако не го оправя. И после искат да я продадат за перфектна и на печалба...
5. Запомни ли, че не е пичеловка...
6. Гори много (освен ако не смениш малко консумативи за 500-600лв), тогава става напълно ОК, но като ти е първа кола, допускам че няма да го направиш, а ще спреш пред някоя автомания за ароматизатори и неонови лампички.

Замислял ли си се някога за Fiat Barchetta. Върви безобразно много, гори ОК, уникална пичеловка е, вози като каруца, но интериора е супер готин. Като смениш бронята отпред с фейслифтовата става супер яка градска количка. Можеш и хардтоп да й сложиш...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GeDotz » 03 Сеп 2009, 9:07

И аз съм с 318-ка, в града ми харчи 10-10.5/100, извън - 6-7/100 и то натоварена, газ моята няма и да помирише. На мен също ми е първа кола тази, стана любов от пръв поглед, и макар, че имах малко притеснения в началото, сега хич не съжалявам за избора си. В началото си търсех доста време Ксара или Браво именно заради по-ниския разход на гориво, но се оказа, че за София разлика чак драстична май няма.....Да не говорим, че след тонове изчетена информация по форумите и допитвания, извода беше, че е по-добре здрава и лакома кола, отколкото икономична и всеки месец на сервиз....А понеже на мен ми трябва кола за дълъг път основно, мненията на колегите оттук, че този автомобил е комфортен и въобще не изморява карането се оправда още с първото ми излизане извън София.....:D
Успех, колега.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 03 Сеп 2009, 9:51

lolz написа:Дайте някви цифри де :D

До 6-7/100 ме устройва

Ето ти цифри: 318is, 10.5 л/100 км градско /софийско/ в сравнително ненатоварен трафик, лятно време, климатик непостоянно включен, без пасажери и багаж, нормално каране, без ръчка. Горните условия, с пасажери и включен климатик- 11.5-12.0/100. Шофиране с яка ръчка пак на градско- 12.5. Зимно време- 13-13.5 до 14-14.5 градско каране, в зависимост от трафика и състоянието на пътя, както и подгряване на двигателя на празен ход. Извън градовете я цедя до последно с удряне на прекъсвач и поднасяне на задницата в завоите и не мога да дам точна цифра, обикновено 10/100. Пробвал съм икономично извънградско каране и идва около 7.5-8/100. Изобщо разхода на бензин не е определящ при тези автомобили. Като си сложиш парите за поддръжка, данъци, застраховки и т.н., този бензин, който ти гори колата е не повече от 50%, да не кажа 30% от целия разход. Митове и легенди са схващанията, че БМВ били много лакоми. Други марки автомобили от същия клас, примерно фолксваген пасат, или ауди 90 от 90-те години и тегло също като на моята с мощност 90 к.с. за пасата и 136 к.с. за аудито дават разход +1/100 км, отгоре на цифрите, които съм написал. Изобщо не знам за какво ти е БМВ, като разхода на бензин ти е определящо. Ориентирай се към други марки автомобили с евтина поддръжка и нисък разход.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: БМВ 318 впечатления?

Мнение от vld » 03 Сеп 2009, 10:14

lolz написа:Здравйте,решил съм да си взимам БМВ 318(или сходно) 92-94 година.Нямам никакви наблюдения върху тази кола.Ако някой има такава моля да сподели впечетленията си,слабите места,какво да гледам когато я купувам,разход на бензин(само лоши работи чувам за разхода) и въобще как е като автомобил.

Мерси предварително :)

Ползвай търсачката: http://bmwpower-bg.net/forums/search.php

Има достатъчно информация за модела във форума ;)
Изображение

Предишна

Назад към E36