Проблем при Високи Обороти и още нещо

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем при Високи Обороти и още нещо

Мнение от BbJlko » 10 Апр 2009, 1:43

здравейте всички :)
в момента тествам една 318ка която има явно доста забележки
още не съм я купил а само я пробвам
та ето какво ме мъчи при нея

трудно качва след 4500 оборота и на бензин и на газ ... но това не е всеки път ... когато успее да качи над тези обороти двигателя се форсира и ходи до 6 но колата забива предницата и не ускорява. забелязах че заради газовата са откачили стъпковото моторче ( слушал съм че било проблем при тези коли с газовите уредби )
възможно ли е тази мощност да се губи заради стъпковото моторче.
колата е на 360 000 км и по принцип е поддържана добре. според бордовия маслото е за смяна ( свети в оранжевото ) и повдигачите тракат та не се трае... това голям проблем ли е и смятате ли че ще "млъкнат" след като сменя маслото

също забелязах че при рязко натискане на педала колата се зачудва за секунди и тогава се форсира ...

стрелката за горивото ходи където си иска :) ту на 60 ту на 15 ...
километража често си остава на НУЛАТА ... в смисъл такъв ... ако не съм я карал няколко часа и километража не работи ... започва да функционира след 4-5 км каране.

това са бели кахъри... главно ме интересува помощ по двигателя ... къде може да е проблема ...

благодаря ви много

а и още нещо ... днес я закачаха на компютър и излезе че (до колкото разбрах ) входящия въздух е с температура -23 градуса :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Re: Проблем при Високи Обороти и още нещо

Мнение от St.Dilov » 10 Апр 2009, 6:51

BbJlko написа:здравейте всички :)
в момента тествам една 318ка която има явно доста забележки
още не съм я купил а само я пробвам
Добре дошъл колега :welcome: защо си решил,че това е твоят автомобил ? Огледай още някой друг екземпляр, има голям шанс да попаднеш на читав според мен та дори и с цената, на някой лев от горе :) А за отговор на въпросите ползвай Търсачката ето тук: http://www.bmwpower-bg.net/forums/search.php
А тук можеш да погледнеш евентуално за друг екземпляр http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=46
Успех от мен :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 10 Апр 2009, 9:00

Бягай далече от тази кола. Както описваш нещата, тази кола е годна само за "Надин".

Потребител
Аватар

Мнение от BbJlko » 10 Апр 2009, 9:18

колега в търсачката не отрких нищо конкретно за тая загуба на мощност. само едно мнение на един колега видях който казаваше да си провери стъпковото моторче дали му е закачен кабела защото от него можело да губи мощност

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Апр 2009, 9:54

ивчо3 написа:Бягай далече от тази кола. Както описваш нещата, тази кола е годна само за "Надин".

:!: :!: :!:

P.S. Заключвам темата, щото повече приказки относно тая кола не са нужни... НЕ Я ВЗИМАЙ!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 10 Апр 2009, 11:34

Само да добавя, колата явно е за вал и кубилици = 1000лв.
Намери си БМВ без газеница и ако много държиш му слагай после газов инжекцион.
С тия обикновенните уредби = киро на керия ;)
Изображение

Назад към E36