Пуши прекалено много ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Пуши прекалено много ?

Мнение от r3s1s74nc3 » 05 Мар 2009, 2:26

Та значи имам проблем с това че колата пуши прекалено много ... Колата е в доста добро сьстояние , не гори никакво масло , оборотите не играят на празен ход , гори ми бензин в нормалните норми (предполагам ламбда сондата в такьв случай си е ок) . Но вьпреки всичко това колата пуши като дизел ... Някой може ли да ме опьти от какво друго може да е този проблем ? Бензина ? Колата е е36 320и М50Б20 .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 05 Мар 2009, 8:57

какъв цвят пуши колега ? сигурен ли си че това не е пара, на това време е възможно да духа пара от ауспуха :roll:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: Пуши прекалено много ?

Мнение от ивчо3 » 05 Мар 2009, 10:23

r3s1s74nc3 написа:Та значи имам проблем с това че колата пуши прекалено много ... Колата е в доста добро сьстояние , не гори никакво масло , оборотите не играят на празен ход , гори ми бензин в нормалните норми (предполагам ламбда сондата в такьв случай си е ок) . Но вьпреки всичко това колата пуши като дизел ... Някой може ли да ме опьти от какво друго може да е този проблем ? Бензина ? Колата е е36 320и М50Б20 .

И все пак защо реши за ди правиш майтап в подфорума Е36?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от r3s1s74nc3 » 05 Мар 2009, 15:30

Щот ивчо такива кат теб трябва ги банват , защото само говорят празни приказки в темите на хората ! Спамер ... Та пушека е бял ама е в прекалено големи количества ... В смисьл като спра на светофар и като се сравня с другите коли под надпушванка , ги бия сичките с доста :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Мар 2009, 15:47

r3s1s74nc3 написа:Щот ивчо такива кат теб трябва ги банват , защото само говорят празни приказки в темите на хората ! Спамер ... Та пушека е бял ама е в прекалено големи количества ... В смисьл като спра на светофар и като се сравня с другите коли под надпушванка , ги бия сичките с доста :mhihi:

това е защото не сме се срещали по светофарите, да се надпушим, може да стане интересно 8) :mhihi:

п.с. следя темата, че и мен ме вълнува

катализатор имаш ли?
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 05 Мар 2009, 15:51

А забелязъл ли си че като я покараш малко и пушека намалява?

Споко, това е нормално в това време.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 05 Мар 2009, 16:09

r3s1s74nc3 написа:Щот ивчо такива кат теб трябва ги банват , защото само говорят празни приказки в темите на хората ! Спамер ... Та пушека е бял ама е в прекалено големи количества ... В смисьл като спра на светофар и като се сравня с другите коли под надпушванка , ги бия сичките с доста :mhihi:

Преди да влезеш в ролята на модератор, уточни проблемите. В първия си постинг пишеш: цитирам по памет "пуши като дизел, не гори масло, ламбда о.к. и т.н." После излизаш с друга версия "пуши бял дим, ама повече от другите". Сега си сравни това, което си написал да разбера кое е пушене като дизел. Да знаеш всички имаме този проблем зимата, бял пушек, а като разбереш причините за това, моля те да споделиш с останалите. А кой от двама ни е спамер, лесно можеш да се досетиш от заглавието на темата. :mhihi: Сега по темата. Следи си редовно нивото на антифриза в казанчето. Ако имаш съмнение, че подпушва много бял дим, особено в топло време и антифриза чувствително намалява, без да има течове, възможно е да има издухала гарнитура на главата. Успех.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от r3s1s74nc3 » 05 Мар 2009, 16:17

Под дизел имам предвит , не черния дим а количеството дим ... Крис не сьм забелязал , защото няма такова нещо ... Колата загрява напьлно и продьлжава да си пуши като дизел ... Антифриза не ми мьрда . Така че явно ще си остане мистерия . Колега за катализатор незнам :uups: , защото я взех на скоро и не сьм проверявал .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320 96g.

Мнение от betona » 05 Мар 2009, 16:48

Готов съм да си измерим количеството на белия пушек с всеки който твърди че неговия е повече. :mhihi: Колата ми е напълно изрядна, не харчи въобще антифриз, а не съм видял някокоя друга на светофар или кръстовище да пуска такива кълбета :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 05 Мар 2009, 17:59

мойто също пуши дори и когато загрее, :dunno:
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 05 Мар 2009, 18:01

И моита си пуши без катализатор съм сега времето като е по-топло 5-10 градуса пак си подпушва 8)
Beautiful Mechanical Wonder

младши ентусиаст
Аватар

ожигт

Мнение от Makarov 2 » 05 Мар 2009, 18:37

Мистерията е в главата ти ,нищо и няма на колата,дай ми я за два дена и като ти я върна ще видиш какво означава да ти пуши през ауспоха.Лек ден

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Coupe Hellrot

Мнение от Nik4oZ » 06 Апр 2009, 2:24

Реших да неотварям нова тема . Значи колата ми небеше карана от месец и нещо. Неска за 1 път слизам да я постегна че вече ще я подкарвам и покарах малко . И решавам да чуя малко регулатора и гледам отзаде кади черно . не е кои знае колко много но нещо ме притеснява . Преди го нямаше това. Дали не е от това че не е карана или нещо друго нз . Забелязах също че и оборотите малко поиграват .
Lurking in the shadows

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 06 Апр 2009, 4:45

няма никаква мистерия колега , катализатора ти е заминал и колата ти сабира кондензация нон стоп и си пуши , това се случва на много хора и е често явление , като се стопли още малко ще се оправи
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

Назад към E36