Скъсана пробка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Скъсана пробка
Здравеите, днес си сменям маслото както винаги обаче като завивах пробката тя се скъса. От вътре е куха и заврях една пила и да е още по-хубаво и тя се скъса
. Абе страшна работа
. Та пиша ви ако някой има идей да сподели ?

- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
и аз го гаправих този номер.понеже не ми се сваляше магарето заради картера купих нормален болт със същата разба скъсих го и го завих.нямам теч сега и ходя да ми издърпват маслото.в магазините се продават меджици за скъсани волтове,ако искаш пробваи с тях но внимаваи със резбата. 

- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
са и аз колега ве4е цяла година карам с болт като ми го сменяха ми го с4упиха и сам с някав болт няма те4 не се плаши
са
аз бих пробал да наваря с телоподаващо и като се покаже заварката навън може да се залепи друг болт и броба за отвиване
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Аз нямам такав проблем но ако ми се случи някои ден, бих зи раиберовал отвораи ще набия някаква втулка и на нея ще нарежа нова резба и готово имаш си нова пробка.
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Втулката може да си я направиш предварително на струг и да си я набиеш на място без да смъкваш картера.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , докато пишеше тука да си намерил решение .... по някога се изненадвам как за неща дето решение може да се намери само на място , се търси отговор тук!!! Моя съвет е също да пробваш със заварка , както един колега в по-преден коментар те е посъветвал. Ако нямаш "сгода" , демек нямаш инструменти , викни некой приятел или майстор на място (то е ясно , че не може колата да се движи без масло). Другия вариянт е със клещи - щпицове (това са клещи с много тънки и дълги човки и са много здрави, ще са подходящи да се пъхнат вътре , там където си забил пилата. Стискаш с тях пилата и се опитваш да въртиш директно пробката както е със забитата пила и вкараните човки на клещите. Те като влязат клещите в пробката допълнително ще уплътнят празното пространство и ще може да се отвърти мисля .....)
Успех.... !!!
Успех.... !!!

Поздрави
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
13 мнения
• Страница 1 от 1