въпрос за модула за стъклата на купе

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

въпрос за модула за стъклата на купе

Мнение от nikkit » 03 Мар 2009, 13:21

Колеги имам един въпрос относно ениния сънтиметър нагоре надолу на стъклото.Значи този сънтиметър след като бравичката даде импулс модула ли го прави и ако да на коя букса дава сигнала.Понеже на един автомобил няма такава функция и ако този модул върши тая работа да му закача един такъв модул. Мойто БМВ е седан и не съм запознат с тая функция за това питам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 03 Мар 2009, 15:45

това става само при купе и кабрио..не съм виждал на седан да отваряш вратата и да смъква 1 см.

Потребител
Аватар

Мнение от nikkit » 03 Мар 2009, 17:49

Това го знам. Въпроса ми е дали самия модул на купето прави тази функция.

Аватар

Мнение от TUZara` » 03 Мар 2009, 18:40

На седан,комби или компакт няма как да се дига защото там има рамка отгоре,и няма нужда да се дига за оплътнение :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от nikkit » 03 Мар 2009, 18:56

Колеги става въпрос за купе. Просто аз имам седан и така съм написал не че въпроса ми е за седан.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 03 Мар 2009, 20:10

При купе и кабрио се вдигат защото имат едно копче точно на вратата като я отвориш и ще видиш...там където влиза патрона се притиска точа копче и така се вдига стъклото..като отвориш копчето се освобождава и смъква стъклото с 1 см. а при останалите просто няма и затова не може..пък и за какво ти е такова нещо като имат рамка..при тях има защото нямат рамка на вратата и затова го измислил така немецът..за да може свободно да се отваря сякаш е рамка и като затвориш да уплътни добре.. ;)

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316'96 Coupe

Мнение от vranq85 » 03 Мар 2009, 20:17

колега и аз имах този проблем като караш и стъклото започва да се мести нагоре- надоло. На купето имаш една машинка, която заключва вратата - там има едно палче което се износва, аз си го оправих като завих едно малко винтче на палеца- повече от половин година не ми е създавало проблими :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 03 Мар 2009, 20:26

vranq85 написа:колега и аз имах този проблем като караш и стъклото започва да се мести нагоре- надоло. На купето имаш една машинка, която заключва вратата - там има едно палче което се износва, аз си го оправих като завих едно малко винтче на палеца- повече от половин година не ми е създавало проблими :D

Защо си го завил...можеше да му подложиш тънка ламарина...например от капачки за буркани или кутийки кока-кола...така го увиваш че да може да се мести това палче когато затваряш-отваряш...а и тази тънка част прикриваш луфта и нямаш проблеми!!!

Потребител
Аватар

Мнение от nikkit » 03 Мар 2009, 20:52

Колеги не става въпрос за седан. Просто ме интересува дали това копче дава импулс на модула и от там дали той прави този сънтиметър нагоре надолу.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 03 Мар 2009, 20:57

nikkit написа:Колеги не става въпрос за седан. Просто ме интересува дали това копче дава импулс на модула и от там дали той прави този сънтиметър нагоре надолу.

Обясни си го де,то ако не е това копче кой ще командва вдигането и смъкването на стъклото..все пак не мога да кажа каде трябва да е проблема защото може и да не е от копчето..обясни пак какъв ти е проблема!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Мнение от joreto_88 » 03 Мар 2009, 21:26

cucko написа:Обясни си го де,то ако не е това копче кой ще командва вдигането и смъкването на стъклото..все пак не мога да кажа каде трябва да е проблема защото може и да не е от копчето..обясни пак какъв ти е проблема!!!

Еми той много ясно го е обяснил

nikkit написа:Понеже на един автомобил няма такава функция и ако този модул върши тая работа да му закача един такъв модул.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 03 Мар 2009, 21:26

Колегата питаше това сваляне нагоре, надолу дали го прави модула. За палчето е ясно ;)
Да, колега. Модула прави това повдигане нагоре на долу. Като взима импулса от съответните машинки във вратите. На 3-то краче от модула постъпва сигнала от пасажерската врата, а на 2-ро от шофьорската. Поне така е по схемата ;)
Модула е един и същи при всички модели. Само че при комбито, седана и компакта 2 и 3 извод на модула не се ползват...защото в случая е непотребен ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: К'вот му падне
Мечтае да кара: Е36 M3

Мнение от sando_83 » 03 Мар 2009, 22:18

nikkit написа:Колеги не става въпрос за седан. Просто ме интересува дали това копче дава импулс на модула и от там дали той прави този сънтиметър нагоре надолу.
да колега това бутонче подава импулс мисля че минусов към модула и тои си знае на там

Потребител
Аватар

Мнение от nikkit » 03 Мар 2009, 22:29

Мерси колеги точно това ме интересуваше.Вече дали е + или - би трябвало да го открия.Значи самия модул си има времево реле.

Назад към E36