316i 92г. давене
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
316i 92г. давене
Здравейте колеги,
имам огромен проблем с 316-ката... колата е 92-ра седан, просто както си върви в един момент започва да се дави - падат обороти и се дави все едно няма бензин. Това го прави и на място. А има 1/2 резервоар - лукойл А95... не е моторчето за празния ход, тъй като това го прави и на скорост и в движение. Не гасне, просто се дави, на прага е все... Интересното е обаче, че като я изкарвам от паркинга е ок, като е сухо времето е ок, обаче намокри ли се се почват цирковете... и откачам вече. А като започне да се дави... като и напомпя педала на газта до доло се изфорсира, ама спра ли да помпя - същата история... пробвах да изфорсирам и така да тръгна, ест пак се одавя... като и забия първата не гасне, върви, ама хълца като луда... докато в един момент сякаш изведнъж се оправя и се изстрелва (ама 1 път на 5 се оправя). Някой имал ли е подобен проблем ? Изключено да е моторчето за празния ход, мисля си или за ламбда сонда или за дебитомер, ама все пак дайте едно мнение и вие. Мерси предварително.
П.С. Възможно ли е проклетата ламбда сонда да се мокри и да почват цирковете ?
имам огромен проблем с 316-ката... колата е 92-ра седан, просто както си върви в един момент започва да се дави - падат обороти и се дави все едно няма бензин. Това го прави и на място. А има 1/2 резервоар - лукойл А95... не е моторчето за празния ход, тъй като това го прави и на скорост и в движение. Не гасне, просто се дави, на прага е все... Интересното е обаче, че като я изкарвам от паркинга е ок, като е сухо времето е ок, обаче намокри ли се се почват цирковете... и откачам вече. А като започне да се дави... като и напомпя педала на газта до доло се изфорсира, ама спра ли да помпя - същата история... пробвах да изфорсирам и така да тръгна, ест пак се одавя... като и забия първата не гасне, върви, ама хълца като луда... докато в един момент сякаш изведнъж се оправя и се изстрелва (ама 1 път на 5 се оправя). Някой имал ли е подобен проблем ? Изключено да е моторчето за празния ход, мисля си или за ламбда сонда или за дебитомер, ама все пак дайте едно мнение и вие. Мерси предварително.
П.С. Възможно ли е проклетата ламбда сонда да се мокри и да почват цирковете ?
Think. Believe. Dream. Dare...
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Имах/имам абсолютно същия проблем, обаче на Сиерата.В крайна сметка до окончателно заключение не стигнах, но...оправих проблема като промених малко позцията на тръбата, която смучи въздух към кутията с въздушния филтър.Знам, че няма логика, но при мен действаше.
Не съм гледал на Бмв-то как е, но на Форда е точно зад/под левия фар и мина ли през някоя по-голяма локва и филма почва.
Оправя се от всеки път, просто я дръж на малко по-високи обороти и в движение, на 2-3-та предавка.
Това е с което мога да помогна, незнам дали ще свъши работа, но пак е нещо
Не съм гледал на Бмв-то как е, но на Форда е точно зад/под левия фар и мина ли през някоя по-голяма локва и филма почва.
Оправя се от всеки път, просто я дръж на малко по-високи обороти и в движение, на 2-3-та предавка.
Това е с което мога да помогна, незнам дали ще свъши работа, но пак е нещо

- johnni_b
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 525D 2001г.седан
Колега, виж си бубината,кабелите, свещите и капачката на делкото. Аз го имам същия проблем, само когато времето е влажно и няколко майстора ми казаха, че проблема е някъде от тия неща, които ти изброих.Евентуално самата бубина може да се навлажнява.Пробвай да я увиеш с нещо, да не стига влага до нея.
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
Хм май ще се окаже, че доста хора го имаме тоя проблем.
Ще проверя описаното до тук... други идеи ?

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
Хммм в понеделник е в бош колата на основен преглед - всякакви електроники и чудеса. Днес проверих всички маркучи и тнт, избърсах, почистих - ефект нулев. Други предложения колеги ? 

ето какво стана след като сложих добавката за прочистване на дюлзите!
В резервоара имаше около 40 литра бензин като сипах добавката. Проблемите продължаваха макар че колкото по малко бензин оставаше в резервоара толкова по малко се давеше. сега е на резерва и вчера навъртях 30-40 км без да се задави нито веднъж
Ако не си отстранил проблема може да пробваш това добавката варира от 17 до 20 лв по бензиностанциите, не помня как се казваше точно нещо от сорта "FUEL INJECTOR CLEANER" , представлява черна малкоа тубичка с дълго гърло
В резервоара имаше около 40 литра бензин като сипах добавката. Проблемите продължаваха макар че колкото по малко бензин оставаше в резервоара толкова по малко се давеше. сега е на резерва и вчера навъртях 30-40 км без да се задави нито веднъж

Ако не си отстранил проблема може да пробваш това добавката варира от 17 до 20 лв по бензиностанциите, не помня как се казваше точно нещо от сорта "FUEL INJECTOR CLEANER" , представлява черна малкоа тубичка с дълго гърло
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
duh4e написа:ето какво стана след като сложих добавката за прочистване на дюлзите!
В резервоара имаше около 40 литра бензин като сипах добавката. Проблемите продължаваха макар че колкото по малко бензин оставаше в резервоара толкова по малко се давеше. сега е на резерва и вчера навъртях 30-40 км без да се задави нито веднъж![]()
Чакай чакай - при теб е било от запушени дюзи ? Хм, ново 20 - при мен почна да се дави повече като и налях 1/2 резервоар, ама мислех, че просто и е дошло времето, не че е от това... точно излезнах от лукойл-а и се почна с големите мъки... колега, моля те пиши като минеш още 100-ина километра как е положението, че и при мен може да е от същото

- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
...И след прегледа в бош днес - ламбда сондата си е отишла, утре взимам новата и я слагам, ще пиша дали е било от това.
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
Та... решението се оказа просто - ламбда сонда нова Бош универсална
Старата е заминала, сега се подобри вървенето много, след седмица-2 ще видя и разхода как ще е 

11 мнения
• Страница 1 от 1