И аз вече в клуба с 318ИС :) +няколко въпроса , важно!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 03 Фев 2009, 20:21

fANTONa написа:мерси колега, надявам се само това да са проблемите по колата. като се прибера в БГ ще разбера ... иначе за фаровете, за сега може да ги оставя че има и по-важни неща ... продават ли подобни по-качествени? и каква цена са ... че все още идея си нямам кое колко струва ...

Читави фарове от форума ще си вземеш за 200-250лв(и по-евтино дори изпадат).За вибрацийте при спиране може да има няколко прчини,крив диск,разбит накрайник,тампони..,но не може да гадаем от тук....АБС-да би се включил само ако спираш на хлъзгав път,иначе не би трябвало да има ефект на спиране не пресекулки ... тъй,че това отпада като вариант.И аз карах алко време с разкачен датчик и не ми се е случвало да вибрира волана при спиране....Преди дългото пътуване колегите са ти казали основните неща да прегледаш и газ към бг....

Ако толкова те дразни ойл сървиса тази тема ще ти бъде полезна :arrow: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=49666

Айде честито и добре дошъл отбора ;)
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 03 Фев 2009, 20:28

Много е хубава,честито,със здраве да си я караш и слушай колегите какво ти препоръчват-успех в похода.. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WANTED » 03 Фев 2009, 20:34

fANTONa написа:
GOGY написа:колега караи я колата максимално 4есто и по дълго докато си там щото ако има некаф проблем ще изкочи мигновенно. :idea:

другия вариант е да си я минеш през сервиз да я погледанат изцяло ти си в епицентъра на събитията :D ще е грешка ако не я прегледат там наи запознатите с този тип автомобили да си кажат и те думата :idea: :)

здрасти, аз си мислех същото , но съм студент все пак и след тази покупка съм доста назад с финансите. един познат ми каза че си е водил аудито (А4 2002) на сервиз и са го цакали 500 евро само за прегледа. аз предпочитам в Дарукар в София

Честито колега мн хубава кола, със здраве да си я караш...за маслото и и индикаторите, когато си взех и мята беше така има масло, а свети само една зелена черта, другие червени...проблема е че при смяната на маслото има едно апаратче с което се нулирва един вид компятъра и всички светват зелено и така със времето и захабяването на маслото стават червени, до колкото за трептенето на волана и аз като другите колеги мисля че е или от диска или тампони, съвета ми е само един сервиз да обслужва колата, не ги сменяй...лека и безаварийна
Fuck off...live

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 03 Фев 2009, 20:36

това апаратче за нулираното е парче жица :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 03 Фев 2009, 20:54

Честито !
Много безаварийни км. ти пожелавам.
Много си се притеснил ти ,спокойно тя 2к км ако не изкара ;)
Карай по полекичка и гледай стрелката на температурата да не те изненада и това е,щом е с ново масло няма страшно.
Всичко друго ще го оправиш в България .
Вземи си един куфар с инструменити и газ ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WANTED » 03 Фев 2009, 21:05

стан написа:това апаратче за нулираното е парче жица :mhihi:

Може колега не споря, но в сервиза където ми сменяха маслото, занулирването се направи с нещо като лаптоп...и затова така си мисля че е някакъв апарат...но както и да е...безаварийна на всички
Fuck off...live

Потребител
Аватар

Мнение от vichkata » 04 Фев 2009, 2:44

честито, без авариино шофиране, за мене знуляването става само в сервиза кадето сменяш маслото и е безплатно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Мнение от fANTONa » 04 Фев 2009, 12:08

сега видях че съм се объркал относно лампата която свети. не е на АБС-а , подобна е , само че вътре не пише абс. проверих коя лампа какво значи и тази е за износени накладки - лампата изглежда така (о) - но скобите са прекъсната линия. дали има нещо общо с въбрациите в волана?
БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е70 4.8

:

Мнение от Papy_m » 04 Фев 2009, 14:37

Честито колега!Колата изглежда много яка!Със здраве да си я караш!Много колеги са ти писали и не ми се четяха всички мнения,но дано не се повторя!
Значи за тресенето при натискане на спирачки:имам приятел,който имаше същия проблем с неговата ис-ка,и се оказа че дисковете му бяха спукани!Съветът ми е:огледай добре дисковете и от вътре(нали са вентилирани)да нямат спукано!
А за пружините ти давам съвет от личен опит:значи две БМВ-та карах предишното 318 ТДС,а сега 318 ИС и двете бяха с червени пружини.ТДС-а не можех да го карам въобще.През най-малкия легнал полицай и беще ужасно,а ис-ката беше добре и нямах проблеми,но си ги смених и тях!Откакто си сложих нормални пружини и повече ми доставя удоволствие да я карам(по-плавно вози).Тук в БГ не е за спортни пружини поне според мен!Иначе с тях стойката на колата е уникална,но уви не е за нашите пътища(ако не искаш всеки месец да си по сервизите де)!Успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bojanov-is » 04 Фев 2009, 14:41

Честити колега,много готина ис-ка :D със здраве да си я караш

Предишна

Назад към E36