в движение ми лепна 2200 оборота само и не спадат?!?!?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

в движение ми лепна 2200 оборота само и не спадат?!?!?

Мнение от boywalking » 10 Яну 2009, 10:06

Значи преди около час когато тръгвах за работа карам си аз карам си... стрелката на температура е излезнала от синия сектор и давам малко повече газ (примерно на 2-ра до 5000 оборота после 3-та 4000 оборота) освобождавам от скорост и оборотомера лепва около 2200 оборота и си седи така.... спирам на светофар и си седи на 2200 оборота и не мърда - давам газ малко и пак на толкова, тръгвам леко на първа, втора освобождавам от скорост и падна на около 600-650 леко взе да се разтрисва... скорост, газ,.. свободна и ми изгасна в движение..... и това ми го направи 3-4 пъти тази сутрин за около 10км

Възможно ли е жилото нещо да е замръзнало и то да се осуква ли незнам какво, че да държи такива обороти и защо гасне ?
Да не съм я задавил по някакъв начин ?
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 10 Яну 2009, 14:05

Не знам решението и аз имам подобен проблем /от време на време само/ без гасненето.Карах 2 седмици без стелки но пак същото тъкмо се бях кротнал че е от тях :D Ако намериш решение пиши да знаем за друг път

Аватар

Re: в движение ми лепна 2200 оборота само и не спадат?!?!?

Мнение от mariqn_m » 10 Яну 2009, 14:16

boywalking написа:Значи преди около час когато тръгвах за работа карам си аз карам си... стрелката на температура е излезнала от синия сектор и давам малко повече газ (примерно на 2-ра до 5000 оборота после 3-та 4000 оборота) освобождавам от скорост и оборотомера лепва около 2200 оборота и си седи така.... спирам на светофар и си седи на 2200 оборота и не мърда - давам газ малко и пак на толкова, тръгвам леко на първа, втора освобождавам от скорост и падна на около 600-650 леко взе да се разтрисва... скорост, газ,.. свободна и ми изгасна в движение..... и това ми го направи 3-4 пъти тази сутрин за около 10км

Възможно ли е жилото нещо да е замръзнало и то да се осуква ли незнам какво, че да държи такива обороти и защо гасне ?
Да не съм я задавил по някакъв начин ?

Зависи ако си на газ може да ти е направил номер изпаритела да замразва и после да отмразява а ако си на бензин може и от жилото да е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 10 Яну 2009, 14:23

нямам газ на колата...
а какви са тия "стелки" ? ... да не става дума за стелките в краката, те да ти опират на педала нещо ? :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 10 Яну 2009, 14:27

boywalking написа:нямам газ на колата...
а какви са тия "стелки" ? ... да не става дума за стелките в краката, те да ти опират на педала нещо ? :confused:
аха
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 10 Яну 2009, 14:52

EnimEn написа:
boywalking написа:нямам газ на колата...
аха

Наистина обърни внимание къде са ти стелките. Преди си бях зел някви евтини зи зимата които не пасваха много добре и 2-3 пъти ми се случи стелката да застъпи педала на газта и съответно като натискам спирачката стелката натиска газта и така си се седеше форсирана :D даже бях спрял да видя какво става :mhihi: и като видях стелката направо я изхвърлих

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 10 Яну 2009, 16:44

не е от стелките гаранция... мойте са си оригинални и понеже ми се хлъзгаше шоферската съм я щракнал на няколко места с един тапицерски телбот и нито се вижда нито пречи - нито мърда... докато държеше тези обороти си натискам педала даже пробвах да го повдигна с крак - не - нормално си е
само дето колата на 2000 и кусур обороти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 10 Яну 2009, 16:56

Да не е двигателчето за празен ход?
Ако заяжда може да ти прави такива мизерии...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 10 Яну 2009, 17:19

1. откачи жилото и пробвай дали е свободно... тва наизуст, имах го то зи проблем, за това ти го пиша... но характерното е, че не дава постоянни високи обороти, или са доста по-високи и променливи...
затова:
2. почисти контактите на стъпковото моторче :!: ... пробвай да го разкачиш, и оборотите ще ти идат точно там... а може и кабел към моторчето да е...
успех

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 10 Яну 2009, 17:46

Владо написа:1. откачи жилото и пробвай дали е свободно... тва наизуст, имах го то зи проблем, за това ти го пиша... но характерното е, че не дава постоянни високи обороти, или са доста по-високи и променливи...
затова:
2. почисти контактите на стъпковото моторче :!: ... пробвай да го разкачиш, и оборотите ще ти идат точно там... а може и кабел към моторчето да е...
успех

Къде се намира това моторче?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 10 Яну 2009, 19:13

не пишеш с какъв мотор си... на моето Мъ40 е зад мотора, на иса е под колекторите...
но ако погледнеш пред дроселовата клапа на въздуховода се отделя маркуч, цол и нещо :mhihi: , та той отива в клапана /моторче за празен ход, стъпково моторче/ за регулиране на празния ход, и след това в колектора... логиката е тва, изпълнението при отделните мотори е различна... но няма как да се сбърка... на м20 се види най-добре :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 10 Яну 2009, 20:06

м42 съм
а тия работи дето ми ги изброй, нищо от тях незнам какво е.....
означи го на някоя снимка къде е,.. пък утре ще се човърка....
:help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е53 4.4
Мечтае да кара: Е60 V10

Мнение от Demo 9 » 10 Яну 2009, 22:10

И мойта днес го направи сутринта същото.. стигнах до работа, заебах я, като си тръгнах и нямаше нищо.. часовник.
снощи зареждах някъв гаден 95 от ОМВ и ми се струва, че може и от тва да е.. сега с 96 няма никви грижи ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 11 Яну 2009, 11:50

Demo 9 написа:И мойта днес го направи сутринта същото.. стигнах до работа, заебах я, като си тръгнах и нямаше нищо.. часовник.
снощи зареждах някъв гаден 95 от ОМВ и ми се струва, че може и от тва да е.. сега с 96 няма никви грижи ;)

и аз зареждах на една малка безименна бензинка... заредих на лукойл 98 и се оправи... даже и вечерта излизах и никакви проблеми...

Назад към E36