318is - 320i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
318is - 320i
здравейте, може да ви се стори малко тъпо питането ми ама така е като не разбира човек... с един познат от доста време се каниме да си купиме бмв-та е36 и се чудиме кое ще е по разумната покупка 318ис или 320и. Ще помоля да дадете съвет по въпроса и естествено да обясните защо така мислите... също така ме интересува има ли разлика в цените на частите,разход на гориво,поведение на пътя и тн.
благодаря предварително
благодаря предварително

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Добре дошъл колега!
Следващият път преди да пуснеш нова тема прегледай внимателно подфорумите и виж къде ще е най-удачно да я пуснеш. В случая с тази твоя тема, подходящият подфорум е "E36" където ще получиш най-точна информация за модела, въпреки че въпросът 318 ис vs. 320 и е разискван безброй пъти и така и не се е стигнало до консенсус. От голяма полза ще ти е търсачката на форума, защото от там ще извадиш поне 20 полезни теми за теб, които ще ти дадат светлина по въпроса.
Следващият път преди да пуснеш нова тема прегледай внимателно подфорумите и виж къде ще е най-удачно да я пуснеш. В случая с тази твоя тема, подходящият подфорум е "E36" където ще получиш най-точна информация за модела, въпреки че въпросът 318 ис vs. 320 и е разискван безброй пъти и така и не се е стигнало до консенсус. От голяма полза ще ти е търсачката на форума, защото от там ще извадиш поне 20 полезни теми за теб, които ще ти дадат светлина по въпроса.

- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
...
Колега добре дошъл във форума
,а за въпроса ти използваи ТЪРСАЧКАТА.Колегата по горе е прав че има доста теми по тозаи въпрос ,като имаи в предвит че всеки си държи на своето.Кои каквото кара -това е по доброто за него.Този въпрос е равностоен на "яицето ли е първо или кокошката".Потърси из форума и виж плюсовете и минусите за двата модела и си прецени кое ще ти приляга повече,и мисля че няма да съжаляваш което и да избереш защото за да се карат толкоз много и да си ги защитават хората явно са добри и двете.Успех
PS.Надявам се модовете да заключат темата ,защото утре като се събудят колеги,до обяд темата ще е 3 страници минимум

PS.Надявам се модовете да заключат темата ,защото утре като се събудят колеги,до обяд темата ще е 3 страници минимум

- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
santo_bansko написа:Наи добре ти си купи 318is пак приателяти 320:)
Така ше ви бъде по интересно:)
Именно...тои is е здрав мотор...а шестака има 2 гърла в повече което води до по-голяма поддръжка....Все пак трябва да прецениш тази която е по-читава нея да вземеш!Иначе са почти на равно в разхода,само дето в градски условия is-е по-пъргав докато шестака след 100 км/ч е по-пъргав на магистрала и естествено издава по-добър звук...за да си избереш is или шестак трябва първо да покараш няколко такива коли и тогава да търсиш за харастеристика,ремонт,поддръжка,дефекти и не на последно място цените на частите....
Пак казвам според мен и двете са добри но ти трябва повече информация която е пълна в подфорум Е36....има всичко обяснено за проблеми и ремонти...така също и техническа харастеристика на модела и частите...
Ето ти главния подфорум, приятно търсене и четене
http://bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=8
- Dakataaa
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: E30 M3 Johnny Ceccoto
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , както колегите ти казаха, тази тема е дълга и мноооооого разисквана .... ако очавкаш да получиш точен и ясен отговор ... ГАРАНТИРАМ ти ...няма да го получиш ....
Моя съвет е ... отиди седни в едната кола , карай я , след това карай и другата и вземи по здравата ... (шестака ще гори повече това е сигурно , две гърла повече са ). Аааа и по принцип колите от германия са малко по запазени (това е относително де ...ама ....), а италианците нали са цигани и трошат яко ... въпреки , че моята е италианска и когато я купих беше перфектна.
Успех в избора ... и ще чакаме да се похвалиш ....
Моя съвет е ... отиди седни в едната кола , карай я , след това карай и другата и вземи по здравата ... (шестака ще гори повече това е сигурно , две гърла повече са ). Аааа и по принцип колите от германия са малко по запазени (това е относително де ...ама ....), а италианците нали са цигани и трошат яко ... въпреки , че моята е италианска и когато я купих беше перфектна.
Успех в избора ... и ще чакаме да се похвалиш ....

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Първата подобна тема,която след 3-тото мнение не оакана
Та по темата ИС-а е в пъти по-добър
(чакам камъните да полетят към мен
)
Сега сериозно каъм новия колега:колега взимай това което ти е на сърце и няма да сбъркаш,стига да е запазено
.Ако си си наумил да слагаш ГИ примерно имай предвид,че за ИС-а е по-евтин заради 4-те цилиндъра...Ама шестака,има несравним звук и доускорението във високите скорости е по-добро
.Общо взето разхода е идентичен с малки разлики в полза на ИС-а и самите консумативи като моторното масло,антифриз,свещи,но това са неща,които не ти бъркат в джоба всеки ден
Та наистина прочети подробно във форума и като се абстрахираш от мненията подобни на първите редове в моя пост,ще си изградиш ясна преценка!!
Успех в избора и най-важното:ВЗЕМИ ПО-ЧИТАВАТА!!

Та по темата ИС-а е в пъти по-добър

Сега сериозно каъм новия колега:колега взимай това което ти е на сърце и няма да сбъркаш,стига да е запазено

Та наистина прочети подробно във форума и като се абстрахираш от мненията подобни на първите редове в моя пост,ще си изградиш ясна преценка!!
Успех в избора и най-важното:ВЗЕМИ ПО-ЧИТАВАТА!!

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
318is - 4 цилиндъра - малко по-малък разход, по-евтини смени на консумативи, евентуално по-евтини ремонти в последствие, ковани части - възможност за турбиниране
320i - най-голямото предимство е звука, който е просто уникален, една идея по-добро вървене, 1-1.5/100 по-голям разход, усезаемо по-скъпи консумативи по двигателя спрямо ис.
320i - най-голямото предимство е звука, който е просто уникален, една идея по-добро вървене, 1-1.5/100 по-голям разход, усезаемо по-скъпи консумативи по двигателя спрямо ис.
- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
"градски условия is-е по-пъргав докато шестака след 100 км/ч е по-пъргав на магистрала "
Не съм много съгласен
320-ката колкото и да я ръчкаш 6-така не можеш да го умориш
-Възможно най-уравновесеният вдигател съвсем леко се осеща че работи
За IS само мога да кажа че като му чуя звука ми става лошо

Не съм много съгласен

320-ката колкото и да я ръчкаш 6-така не можеш да го умориш

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
C8699HX написа:"градски условия is-е по-пъргав докато шестака след 100 км/ч е по-пъргав на магистрала "
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не съм много съгласен![]()
320-ката колкото и да я ръчкаш 6-така не можеш да го умориш![]()
![]()
-Възможно най-уравновесеният вдигател съвсем леко се осеща че работи
![]()
Айде почна се

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Шест цилиндровия мотор си е шест цилиндров. Ако искаш да усетиш наистина хубав двигател взимай 320. Но ако те притеснява разхода и консумативите твоят автомобил е IS. Но наистина най-важния критерий в избора е: това кой на тебе по-ще ти хареса. Покарай ги двата и в който се чустваш по-добре взимай него
стан написа:318is - 4 цилиндъра - малко по-малък разход, по-евтини смени на консумативи, евентуално по-евтини ремонти в последствие, ковани части - възможност за турбиниране
относно консумативите по двигателя:
това според мен са нещата, които се сменят поне веднъж годишно, т.е.
филтри, ролки, ремъци, масло, свещи
първите три май са на една цена и при ИС-а, и при 6-така
маслото- около 1.5 литра в повече при 6-така, което прави около 30 лева/в зависимост от маслото което се слага/
свещи/които пък не се сменят всяка година/ -2 бр. отгоре ~ 25 лв.
е не ми се струва толкова осезаема разликата

за клапани, бутала и сегменти не говорим-не вярвам при някой да са консуматив

виж вече при ремонт на мотора е друга бира, ама като искаш да ти е евтин ремонта си вземи Лада

относно възможността за турбиниране на ИС-а...така е, ама колко от каращите ИС са склонни да отделят 4-5000 лв. за да сложат охлюв?

и разликата в разхода ми изглежда несъществена, по днешни цени на бензина 2 лв. отгоре на 100км.
прави са колегите дето казват да избереш по-читавата и която ти е по на сърце

айде весели празници на всички

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
plradev написа:
Айде почна се![]()
Не, не... свърши се...
Към автора - ползвай търсачката и ще си намериш достатъчно подобни теми-дискусии по този въпрос.
15 мнения
• Страница 1 от 1