скърца отзад

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

скърца отзад

Мнение от killswitch » 15 Дек 2008, 22:27

колеги здравейте,имам въпрос към вас.Чувам досадно скърцане от задно дясно колело,когата минавам по неравности освен скърцането се чува и тупкане.Не съм компетентен ,но мисля че е някав тампон.Вие как мислите и колко горе долу да си приготвя за ремонт?

Аватар

Re: скърца отзад

Мнение от stasi » 15 Дек 2008, 22:30

killswitch написа:колеги здравейте,имам въпрос към вас.Чувам досадно скърцане от задно дясно колело,когата минавам по неравности освен скърцането се чува и тупкане.Не съм компетентен ,но мисля че е някав тампон.Вие как мислите и колко горе долу да си приготвя за ремонт?

виж тампоните отгоре на амортисйирите
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от killswitch » 15 Дек 2008, 22:46

като ми сменяха гумите забелязах че по протежението на тръбата на амортисъора има някво изхлузено ,поразкъсано платсмаса ли е,гумено ли е незнам.

Аватар

Мнение от stasi » 15 Дек 2008, 22:55

killswitch написа:като ми сменяха гумите забелязах че по протежението на тръбата на амортисъора има някво изхлузено ,поразкъсано платсмаса ли е,гумено ли е незнам.

не не това колега това са пеката или прахообиратели тези тампони стоят отгоре на аморисйорите дето се хващат към купето можеш да ги видиш вътре в багажника трябжа да имат едни гумени маншон4ете(капа4етя) под тях са
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 15 Дек 2008, 23:05

killswitch, колега опиши звука. Да не би да чуваш едно метално тракане, като на откачена ламаринка едно такова. Ако е това - при мен се получи след влизане със 120 в една румънска неасфалтирана "магистрала" и проблема се оправи с натягане на ръчната. Но звука който се чуваше се чуваше по неравен път точно като че ли има откачена ламаринка някаде в колелото.
Съмнявам се да е от прахоловител на амортисьор, той е пластмасов и надали може да произвежда кой знае какъв дразнещ звук.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от killswitch » 16 Дек 2008, 0:43

ами звука си е точно скърцане,като и сеоблегна на багажника над гумата и почвам да го натискам се чува скърцане,а по дупките потропва.мисля че STASI ще излезне прав

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 16 Дек 2008, 21:28

Прав ще излезе я!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 16 Дек 2008, 21:49

killswitch написа:ами звука си е точно скърцане,като и сеоблегна на багажника над гумата и почвам да го натискам се чува скърцане,а по дупките потропва.мисля че STASI ще излезне прав

Колега провери си тампоните на амортисьорите от тях може да се чува такъв звук , а също и от тампоните на носачите (задните) - ако са се закъсали много при натискане е възможно да се чува скърцане и "тупкане" както ти се изразяваш (.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от killswitch » 17 Дек 2008, 19:47

колеги благодаря ви много,смених двата задни тампона,тропането изчезна

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sashooo » 17 Дек 2008, 20:22

колега виж си накладките на ръчната :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
BMW

Назад към E36