За спортните окачвания...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

За спортните окачвания...

Мнение от kay » 13 Ное 2004, 16:36

Беше ми малко прекалено ниска предницата и днес най-сетне реших проблема с тази част:

31331128522

Можете да я видите тук къде влиза над пружината, #11 на схемата:

http://rust.mine.nu/bmw/showparts.do?mo ... =267&y=111

Видимо, ефекта е много малък, но ми върши работа ;)

А за задното окачване, ако сте сменили пружини и са ви малко разкрачени задните гуми с по-ниската задница, може да ги поизправите малко - има поне градус и половина камбър в ексцентричния болт, който държи долната щанга към носача. Няма нужда да се свалят гумите даже, навирате се отзад, щангата е свързана с носача с болт с 18мм глава и 18мм гайка от другата страна. Разхлабвате малко гайката и я пускате; въртите бавно болта, и ще видите че щангата се мести леко напред-назад с болта. Причината за това е че самият болт е ексцентричен. Намирате най-близката позиция и затягате гайката отново - това е. Не е много, но видимо намалява разкрачването.

Болта е #10 на схемата:

http://rust.mine.nu/bmw/showparts.do?mo ... =104&y=107

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Ное 2004, 18:08

това е хубаво, но на мен ми трябва обратния ефект
ако има нещо за сваляне на предници - давай го :)

става въпрос за частта с номер 10, а не 11нали?

просветлен
Аватар

Мнение от kay » 13 Ное 2004, 19:07

Номер 10 е стандартната част, 3мм подложка. Аз в крайна сметка използвах 2те заедно - 9мм + 3мм. За съжаление свалянето става само с по-къси пружини, просто няма какво да махнеш вече. Макар че един фен искаше да маха и тези подложки и да остави пружините директно върху strut-а :roll: Сигурно има и вариант някой да ти модифицира strut-a (сори, не знам българския термин :) ) и да премести долната "шапка", но ме съмнява, че ще стане здраво. Мисля, че Ground Control правят евтин "coil over", който заменя struts, слагаш вътре стандартен амортисьор (Koni препоръчват) и има adjustable spring perch, можеш да си настройваш пружината нагоре-надолу както те кефи. Може това само за предницата да го направиш, доста хора карат с такива специални изработки отпред и обикновени Bilstein отзад. От къде и колко - идея си нямам; Лудия ако внася Вайтек, те правят много хубави coil overs на добра цена, а Вайтек и KW са една и съща фирма - за KW не трябва да ти обяснявам, предполагам ;)

Потребител
Аватар

Мнение от alexxx » 28 Дек 2004, 15:57

Не съм много по термини и не разбирам много от части но ела да видиш моето БМВ да видиш какво се казва ниско :)
Да се пооправи времето и ще направя някоя друга снимка.

младши ентусиаст
Аватар

глупости

Мнение от perko » 28 Дек 2004, 20:08

не се занимаваи с глупости да я свалиаш ниско, пе4елиш самопо хубав изглед, а на колко меса ше я зака4иш я отпред я отдолу не ти е работа, да не говорим за паркиране по тротоари бордиури и про4ие, напиатих се, как е здрава моята оше незнам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Е46 М3
Детайли за колата: чудесна :)

Мнение от val » 30 Дек 2004, 13:53

това с паркирането е много вярно, моите са стандартните пружини и пак се удря отдолу дори на някои спящи полицаи, хем минавам много бавно през тях, но иначе ниските пружини ти дават не само фасон, а и повече стабилност в завоите :D ама всеки си знае какво предпочита
let the BMW be with you

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 30 Дек 2004, 14:06

val, perko ми задайте си въпроса къде ли живее kay ;) :P
May the BMW force be with you!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Е46 М3
Детайли за колата: чудесна :)

Мнение от val » 30 Дек 2004, 14:14

ееее.... вярно ама ако реши да отиде на сафари :D :D :D
let the BMW be with you

просветлен
Аватар

Мнение от kay » 30 Дек 2004, 15:12

Еее, имам Ланд Ровър Дефендър да ходя на сафари :mhihi:

Ама иначе си е зор с ниското окачване, трябва да внимаваш постоянно. Поне тука няма такава практика да се паркира по тротоарите :confused:

Оглеждам се сега за един комплект койл-овъри - поне за отпред. Така ще мога да я наглася на почти стандартна височина, ама пружините пак ще са твърди.

Назад към E36