320-пак с моите въпроси :П
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- vladeto_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 xd
- Мечтае да кара: BMW F01
320-пак с моите въпроси :П
значи пак съм аз искам да питам за едно нещто.ако имаш кола с обикновенна газова уредба,може ли да и сложиш ГИ и ако да по скъпо ли щте е на кола без газова уредба.просто неги разбирам тия газови как стоят там нещтата знам че щте ми отговорите професионално 

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Ами единственото спестяване от това дали колата е имала АГУ или не е бутилката.Но тя така или иначе влиза в ценете (освен ако не е тип "разервна гума").Дори като се замисля на кола с АГУ е по-скъпо щото газаджийте ще вземат пари за демонтаж
.
А ако колата ти е с пълен инжекцион (сега виждам ,че е 320
) няма проблем да се монтира ГИ.Изключение правят някои двигатели с механичен инжекцион,ама това е съвсем друга тема 

А ако колата ти е с пълен инжекцион (сега виждам ,че е 320

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
plradev написа:Ами единственото спестяване от това дали колата е имала АГУ или не е бутилката.Но тя така или иначе влиза в ценете (освен ако не е тип "разервна гума").Дори като се замисля на кола с АГУ е по-скъпо щото газаджийте ще вземат пари за демонтаж.
А ако колата ти е с пълен инжекцион (сега виждам ,че е 320) няма проблем да се монтира ГИ.Изключение правят някои двигатели с механичен инжекцион,ама това е съвсем друга тема
И аз съм на това мнение, но пък не се знае какво е причинила на мотора обикновенната газова????
- plradev
- старши ентусиаст
-
joreto_88 написа:plradev написа:Ами единственото спестяване от това дали колата е имала АГУ или не е бутилката.Но тя така или иначе влиза в ценете (освен ако не е тип "разервна гума").Дори като се замисля на кола с АГУ е по-скъпо щото газаджийте ще вземат пари за демонтаж.
А ако колата ти е с пълен инжекцион (сега виждам ,че е 320) няма проблем да се монтира ГИ.Изключение правят някои двигатели с механичен инжекцион,ама това е съвсем друга тема
И аз съм на това мнение, но пък не се знае какво е причинила на мотора обикновенната газова????
Ами няма какво да му е причинила освен да е позапушил дюзите и да е заминал дебитомера ако е била хремава уредбата и се е изкихала неколко пъти у него

- joreto_88
- младши ентусиаст
-
plradev написа:Ами няма какво да му е причинила освен да е позапушил дюзите и да е заминал дебитомера ако е била хремава уредбата и се е изкихала неколко пъти у него![]()
А....колко му е едно почистване на дюзи и едно дебитомерче??? Нищо работа. Според мене по-добрия вариант е да си вземе кола, която си има ГИ или такава която няма и да си сложи той. Но при втория вариант ще му излезне по-солено.
P.S. Владка , казах ти отнасяй тази
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... t=#1189742
Единствените забележки са че няма Ванос (тъкмо няма да ти се разтропа като моя)и вие една ролка. Стига си ги гледал тия с новата година и многото екстри. Хубаво: нова година, ама или прецакана рейка или мени обороти или "хърка" като връщаш на 2-ра. Никой няма да си даде колата без забележка, нова година, за парите които ти можеш да отделиш. Според мене колата на tonito е твоята кола. Поне от пръв поглед забележката е при ролката и леко раздърпаната кожа около дръжката за отваряне на лявата врата. Има си газов инжекцион, както видя и климатроника си работеше.... Абе просто съвет. В крайна сметка парите са си твои ти си решаваш.
Последна промяна joreto_88 на 10 Окт 2008, 23:26, променена общо 2 пъти
- plradev
- старши ентусиаст
-
А....колко му е едно почистване на дюзи и едно дебитомерче???
+400-500лв макс.Ама затова всеки сам си преценява възможностите какво да прави.Обаче да си вземеш нова кола заради това ,че искаш да смениш уредбата и те спъват 500лв е малко несериозно,не мислиш ли.А в новата колко още ще инвестираш за да я приведеш в състоянието на старата (ако е поддържана добре)??!!

- joreto_88
- младши ентусиаст
-
Е хубаво де 500лв, а газовия инцекцион? Или той е подарък? Все пак колегата пита дали може да се смени обикновенната с ГИ.
Та отговора на въпроса е ДА, по-скпо ще излезне. На кола без ГИ ти излиза 1600лв, а да смениш от обикновенна към газова 1600лв ГИ-то и 500лв евентуално за почистване на дюзи и дебитомер
vladeto_88 написа:значи пак съм аз искам да питам за едно нещто.ако имаш кола с обикновенна газова уредба,може ли да и сложиш ГИ и ако да по скъпо ли щте е на кола без газова уредба.просто неги разбирам тия газови как стоят там нещтата знам че щте ми отговорите професионално
Та отговора на въпроса е ДА, по-скпо ще излезне. На кола без ГИ ти излиза 1600лв, а да смениш от обикновенна към газова 1600лв ГИ-то и 500лв евентуално за почистване на дюзи и дебитомер
9 мнения
• Страница 1 от 1