Миене на радоатор и смяна на антифриз - питане

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Миене на радоатор и смяна на антифриз - питане

Мнение от Doberman_vas » 24 Сеп 2008, 11:29

Има ли смисъл да се мие радиатора когато се сменя антифриза и бързо ли става?
Питам защото чета, че се събирали яко лайна в него, обаче миналата година като ми сменяха антифриза и не го измиха.
А и бързо ли става (1-2ч) или трябва да оставям колата на майстори :(.
Хайде кажете че вънка зе да вие вук :mhihi: :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 24 Сеп 2008, 11:31

Хубаво е да се измие подобрява се работата на радиатора обаче измий си го ти сам е моя съвет понеже вероятно ще го претупат майсторите + това също е хубаво и антифриза сам за да знаеш какво има вътре. Не е толкова сложно че в сервиз да го правят, а ако решат да се изциганят може много скъпо да ти излезе и иди се оплаквай после :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 24 Сеп 2008, 11:46

аз сам че няма да го сменя то е ясно, не ми се отдава просто, но за време и за пари колко па могат да ми земат?
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Сеп 2008, 11:52

Ако ще промиваш радиатора е добре да го направиш за цялата охладителна система (вкл. блока на двигателя)

Има обаче един риск :!:

При много стари радиатори при промиването препаратите могат да отворят дупки в изгнилите ламели и да се появи теч
Хубавото е, че ще се появи веднага и в сервиз където можеш да реагираш а не на път в най-неподходящо време и условия както често става :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 24 Сеп 2008, 11:59

tsb_bg написа:Ако ще промиваш радиатора е добре да го направиш за цялата охладителна система (вкл. блока на двигателя)

Има обаче един риск :!:

При много стари радиатори при промиването препаратите могат да отворят дупки в изгнилите ламели и да се появи теч
Хубавото е, че ще се появи веднага и в сервиз където можеш да реагираш а не на път в най-неподходящо време и условия както често става :D

е ся ми е@а майката с това изказване, преди 3 месеца ми разкостваха двигателя(шлайфах глава), така че за блока смятам да го пропусна.
Ще се пробвам само с радиатора.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Сеп 2008, 12:48

Doberman_vas написа:.... преди 3 месеца ми разкостваха двигателя(шлайфах глава), така че за блока смятам да го пропусна.
Ще се пробвам само с радиатора.

Почти сигурен съм, че при ремонта не са промили блока но не е фатално - можеш да го пропуснеш

Иначе свалянето на главата няма нищо общо с промиването или състоянието на "водната риза"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 24 Сеп 2008, 12:59

еми ок. А като време само не ми отговорихте бързичко ли става (1-2 часа скатавка от работа) или се отрепа целият ден?

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 24 Сеп 2008, 13:33

а ааа и аз да попитам нещо :roll: като се източи антифриза от пробката как се изкарваше тоя от блока,на стартер ли се въртеше? :help:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 24 Сеп 2008, 13:40

vladuicho написа:а ааа и аз да попитам нещо :roll: като се източи антифриза от пробката как се изкарваше тоя от блока,на стартер ли се въртеше? :help:

Не,хващаш горния,дебелия маркуч и почваш с уста да надуваш в него и се пазиш да не те наплюе :lol:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Аватар
Кара: bmw е46

Мнение от vladuicho » 24 Сеп 2008, 22:57

///MapTo написа:
vladuicho написа:а ааа и аз да попитам нещо :roll: като се източи антифриза от пробката как се изкарваше тоя от блока,на стартер ли се въртеше? :help:

Не,хващаш горния,дебелия маркуч и почваш с уста да надуваш в него и се пазиш да не те наплюе :lol:

брат ебаваш ли се или верно е така :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 coupe M50TUB20

Мнение от shaby » 09 Окт 2008, 16:42

така е, духаш яко и излиза... поне при мене стана

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 09 Окт 2008, 19:37

shaby написа:така е, духаш яко и излиза... поне при мене стана

Добре де, не е ли по-лесно да развиеш пробката на блока!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 coupe M50TUB20

Мнение от shaby » 09 Окт 2008, 20:22

:mhihi: вероятно е щяло да бъде по лесно... обаче който не чете, духа по маркучите :banghead:

Назад към E36