Перката на Климатика
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Перката на Климатика
Значи вчера си пълних климатика и си смених филтъра и всичко ок,обаче не ми се включва перката на климатика и питах един "майстор" и той ми каза че тя не трябвало да се пуска защото играела полята на спомагателна,само евентуално ако прегрее колата тогава трябвало да се пуска.Пълни глупости ли са това или какво ?
Благодаря
Благодаря
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Пълни глупости са,тя се включва веднага с включването на климатика,а иначе е спомагателна и се включва ако не смогва виското...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- КУНИ
- младши ентусиаст
-
Вариантите при които перката на климатика не сработва не са много, като повечето от тях не изискват сериозни средства
На мен ми беше корозирало едното пинче на буксата и не даваше контакт - оправих си го сам без инвестиция
Пробвай самата перка дали изобщо я бива, и ако не е изпушила лесно ще се справиш!

- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
Re: Перката на Климатика
320iii написа:Значи вчера си пълних климатика и си смених филтъра и всичко ок,обаче не ми се включва перката на климатика и питах един "майстор" и той ми каза че тя не трябвало да се пуска защото играела полята на спомагателна,само евентуално ако прегрее колата тогава трябвало да се пуска.Пълни глупости ли са това или какво ?
Благодаря
.......вентилатора на климатика има две степени и при включване на климатика се включва на първа степен - винаги !
......при мен проблема беше изгорял резистор(съпротивление) на първата степен - смяна с нов и проблема е решен
......преди четири години го сменяха моя в сервиз и ми взеха 40лв ,по късно разбрах че е можело да мина доста по евтино ако си го закупя сам ,а и смяната не е толкова сложна ....

- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
Перката трябва да работи винаги щом компресора е включил.Тръгва на първа скорост,като вдигне налягане вкючва 2-ра,като падне налягането пак минава на първа и така.
В момента климатика ще ти работи само в движение над 40км/ч.(колкото повече толкова повече студ).Смени я че навън си стана АД.
В момента климатика ще ти работи само в движение над 40км/ч.(колкото повече толкова повече студ).Смени я че навън си стана АД.
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
ТУРБО написа:Перката трябва да работи винаги щом компресора е включил.Тръгва на първа скорост,като вдигне налягане вкючва 2-ра,като падне налягането пак минава на първа и така.
До автора:

До колегата:
А виждаш ли с какво съм ти помогнал!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Вчера прочетох темата та си проверих и мойта перка.
Начи като го пусна климатика почва да върти, карах до центъра там спрях и проверих пак дали върти, обаче не въртеше.
Днес същия номер.
Та незнам кво става?
Начи като го пусна климатика почва да върти, карах до центъра там спрях и проверих пак дали върти, обаче не въртеше.
Днес същия номер.

Та незнам кво става?
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Перката на Климатика
Бисер_Гечев написа:320iii написа:Значи вчера си пълних климатика и си смених филтъра и всичко ок,обаче не ми се включва перката на климатика и питах един "майстор" и той ми каза че тя не трябвало да се пуска защото играела полята на спомагателна,само евентуално ако прегрее колата тогава трябвало да се пуска.Пълни глупости ли са това или какво ?
Благодаря
.......вентилатора на климатика има две степени и при включване на климатика се включва на първа степен - винаги !
......при мен проблема беше изгорял резистор(съпротивление) на първата степен - смяна с нов и проблема е решен
......преди четири години го сменяха моя в сервиз и ми взеха 40лв ,по късно разбрах че е можело да мина доста по евтино ако си го закупя сам ,а и смяната не е толкова сложна ....
колега тоя резистор на перката ли ти се намира, щото и моя май е отишъл, знаеш ли от къде мога да си купя....
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
Сондьора написа:Вчера прочетох темата та си проверих и мойта перка.
Днес същия номер.
:?: :?: :?:
Та незнам кво става?
Ами може като се преохлади да спира изчакай малко на место и виж дали ще тръгне пак.
Наскоро бях на същия урок. Пробвай дали на ръка се върти перката. Ако се върти леко и безшумно добре - ако е задържа и се чува шум значи са се отлепили магнитите. Ремонтира се лесно ще ти обясня ако се наложи. Ако си от Варна може да го оправим заедно. Ако е задържала перката най верятно е изгорял и един 30 Амперов бушон. При мположение, че перката се върти леко и при запускане на климатика не тръгва е вероятно да е гръмнало товарното съпротивление - никакви магазини, просто си купуваш съпротивление което при мене беше 0.5 ома / 85 Вата.
12 мнения
• Страница 1 от 1