Скорости/съединител

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

Скорости/съединител

Мнение от emiche » 08 Май 2008, 17:24

Колеги, от скоро забелязах че когато карам на полусъединител и натисна рязко педала до долу, за да спра примерно или когато карам назад по-нанагорно от към скоростите се чува странно металическо тракане. Чува се и при гасене на колата,когато съединителя не е натиснат, а когато е натиснат се чува пак, но доста по-слабо,т.е. звука се променя с натискането на съединителя. Та въпросът ми е съединител ли трябва да сменям, нещо по скоростите ли, маховика ли? :roll: :winky:

П.С. А за капак нещо започна да пука при навиване на волана, а нямам време да отида до майстора,така че давайте съвети, за да съм подготвен за събота :D
Изображение
Дизелите са мъртви души.

младши ентусиаст
Аватар

ok

Мнение от emiche » 10 Май 2008, 13:20

:arrow:
Изображение
Дизелите са мъртви души.

младши ентусиаст
Аватар

ок

Мнение от emiche » 22 Май 2008, 17:19

:roll: Вече започна да го прави почти постоянно :shock:

Моля някой компетентен да се изкаже по въпроса
Изображение
Дизелите са мъртви души.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Romeo_0 » 22 Май 2008, 17:54

Виж да ли имаш масло в скоросната кутия?
За втория проблем незнам :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 22 Май 2008, 17:58

От къде пука? Откъм самия волан или някъде по предницата?
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 22 Май 2008, 18:00

според мен е аксиалния лагер и ще трябва да го смениш,но по добре вместо само него си смени целия комплект съединидел,ама не го прави ти а иди в сервис за да го вземеш от тях и да ти дадат гаранция,защото от магазин ще купиш някои боклук и ще береш ядове после.вси4ко е не пове4е от 450лв. но преди да правиш каквото и да е нека види някои които разбира и да 4уе тропането.успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: ок

Мнение от Enderial » 22 Май 2008, 18:28

emiche написа::roll: Вече започна да го прави почти постоянно :shock:

Моля някой компетентен да се изкаже по въпроса

Това за волана ли?
За пукането във волана, ако си с еърбег вероятно лентовия кабел нещо се ебава, на мен така ми правеше и го оправих като свалих волана и лентовия кабел и го "изкъпах" с контактен шпреи :mhihi: Ако е някъде по-отпред може и някой лагер да ти праи проблем
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=30
Казват че №2 от схемата прави подобни проблеми. Но тва да го каже човек дет е имал такива проблеми :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 22 Май 2008, 20:39

petio_bmw 318is написа:според мен е аксиалния лагер и ще трябва да го смениш,но по добре вместо само него си смени целия комплект съединидел,ама не го прави ти а иди в сервис за да го вземеш от тях и да ти дадат гаранция,защото от магазин ще купиш някои боклук и ще береш ядове после.вси4ко е не пове4е от 450лв. но преди да правиш каквото и да е нека види някои които разбира и да 4уе тропането.успех

:yes: мисля че колегата е прав...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emiche » 23 Май 2008, 10:00

taba4ko написа:
petio_bmw 318is написа:според мен е аксиалния лагер и ще трябва да го смениш,но по добре вместо само него си смени целия комплект съединидел,ама не го прави ти а иди в сервис за да го вземеш от тях и да ти дадат гаранция,защото от магазин ще купиш някои боклук и ще береш ядове после.вси4ко е не пове4е от 450лв. но преди да правиш каквото и да е нека види някои които разбира и да 4уе тропането.успех

:yes: мисля че колегата е прав...

Абе и аз така предполагам и не че се циганя, но самия съединител отделя перфектно и затова мисля да го разглобя, да видя как му е дереджето и ако притискателя и феродото са ок ще си сменя само лагера, а ако са заминали - всичко (що ли си мисля че май-май ще е цял комплект :mhihi: ) А със смяната на аксиалния лагер дали ще изчезне това скапано чаткане, ако може някой с опит да отговори :idea:
Изображение
Дизелите са мъртви души.

Назад към E36