Фарове и габарити ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Фарове и габарити ?

Мнение от pantzer3 » 27 Май 2008, 9:51

Здравейте . Колата я имам едва от седмица и два-три дена и не съм запознат с нищо по нея ! Забелязах , че късите светят много слабо и бият ниско ! Дългите също са ниски ! Иска ми се да ги смъкна(разглобя) и да ги почистя , да им направя пълна профилактика(да почистя лупите) и евентуално да сменя крушките ако се налага ! Лесно ли се разглобяват ? Излизат ли напред ? Дайте акъл как да ги почистя и как да ги разглобя ? Какви крушки бихте препоръчали ? Възможно е да не са отваряни с години ! Дали да пръсна тук-там със спрей против ръжда ? Например вчера забелязах че не ми свети левия габарит отпрет ? От към двигателното отделение имаше една пластмаса , която откачих , но тя излиза само 2-3см. на зад ? Има ли начин да се махне ? Пробвах се на десния - там излиза цялата пластмаса ! Извадих габарита , обаче е под формата пластмасова пръчка и крушка на края ! Маха ли се крушката (и как) или се продава с пластмасата ??? И колко може да струва ? Дайте съвет че като отида в магазина да знам кво да купувам ? Меси предварително !
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 27 Май 2008, 11:45

Ами по принцип се сменя крушката и си е само крушка :) а за фаровете тука има изписано много из форума и пробвай с търсачката...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 27 Май 2008, 14:51

На късите слагаш ксенон 6000К и забравяш за проблемите, като е добре да свалиш фаровете и да ги лъснеш ;) виж моите в галерията как светнаха (на последните няколко снимки) след като ги разглабях... а за регулирането дори в момента има актуална тема как точно става... http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=94747

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525тдс
Мечтае да кара: 730d

Мнение от kumo82 » 28 Май 2008, 22:28

dj_ennsy_1 написа:На късите слагаш ксенон 6000К и забравяш за проблемите, като е добре да свалиш фаровете и да ги лъснеш ;) виж моите в галерията как светнаха (на последните няколко снимки) след като ги разглабях... а за регулирането дори в момента има актуална тема как точно става... http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=94747
Колега виждам че имаш ангелските очи на форовете :uups: ти ли си ги прави или си ги купи готови :?:

Назад към E34