/// Тласъци при загрят съединител ???
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
/// Тласъци при загрят съединител ???
Колеги помагайте
Като покарам малко в задръстването
и колата започва да потегля с тласъци
Тези тласъци се усещат само на полусъединител и без подаване на газ....Вие сте 

R6 - Was sonst?
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Re: /// Тласъци при загрят съединител ???
нов притискател и феродов диск-гаранция си ги запалил некъдеrdvr_burgas написа:Колеги помагайтеКато покарам малко в задръстването
и колата започва да потегля с тласъци
Тези тласъци се усещат само на полусъединител и без подаване на газ....Вие сте

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ако е от демпфера твърде вероятно е да го прави и студена а колегата казва че като загрее съединителяPostman написа:Ако двигателят ти е с демпферния маховик, според мен причината е в него. Ако е с "обикновения" single mass маховик, вероятно е феродовия диск (демпфера на неговата главина).

При мен също се получава само след загряване на съединителя (демпферен маховик), при друг колега с Е36 пак така - докато е студен е без забележки, като загрее (задръствания, burn-out-и и т.н.) вибрациите започват и са само на полусъединител. Моят съединител - и маховика, заедно с двата диска като ги свалиха бяха във видимо перфектно здраве. Така че от скромния опит покрай моя съединител, мога да предположа че е от маховика. А може разбира се и да греша
...

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
я да уточним нещо... кой какво има в предвид като "загрял" съединител... щото не е като загрял мотор, или греша
...

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Предполагам има в предвид след като шофира в задръстване, на загрял мотор, като многократно използва полусъединител за потегляне и движение с малка скорост. И при мен съм усетил такова нещо, на 1-ва и най-вече на задна, много странно 

BMW only!
- Evgeni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 325d LCI
Не знаех че и при Е34-те го имат тоя проблем и при мен е същото толкова яко тресе че имам чуството че ще ми падне скоростната кутия някаде.И само да питам каква е цената на този маховик.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Evgeni написа:...имам чуството че ще ми падне скоростната кутия някаде...
Като падне, че го мислим

BMW only!
- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
Postman написа:Ако двигателят ти е с демпферния маховик, според мен причината е в него. Ако е с "обикновения" single mass маховик, вероятно е феродовия диск (демпфера на неговата главина).
Как да разбера дали ми е демпферен маховика? М50B20S1 ми е маторя - с какви маховици са по дифолт. Ако има значение нямам клима

R6 - Was sonst?
Тук ще трябва да ти помогнат колегите с повече опит, моят е съвсем ограничен...
Аз лично не се сещам за външен признак, по който да личи какъв е без да се разглобява, дано има такъв разбира се.
Доколкото помня когато проучвах нещата за моя маховик, М50В20 е пускан с едномасов маховик (single mass) само '90 и '91 до някое време и то на двигателите без климатик. Дали обаче това се отнася само за Е36 или важи и за Е34 не зная. Останалите двигатели, които са били с климатик или пък са след въпросния месец на '91 са с двумасов маховик (dual mass). Освен VIN-номера ако може да те ориентира, друг лесен белег не се сещам.
Маховикът инак струва като резервна част ако не се лъжа около 800 лв. на LuK или 1376,52 лв в Дарукар.
Едномасовия маховик мисля беше коло 665 лв в Дарукар пак.
Имай предвид, че комплекта съединител (притискателен, феродов и лагер) за двумасов маховик е значително по-евтин отколкото за едномасов.
Примерно 197 лв. срещу 325 лв. (това с известна отстъпка).
Аз минах от двумасов на едномасов маховик (и съединител), но въпреки това пак имам вибрации - даже са по-силни от преди
, така че всичко е въпрос на късмет
.
Аз лично не се сещам за външен признак, по който да личи какъв е без да се разглобява, дано има такъв разбира се.
Доколкото помня когато проучвах нещата за моя маховик, М50В20 е пускан с едномасов маховик (single mass) само '90 и '91 до някое време и то на двигателите без климатик. Дали обаче това се отнася само за Е36 или важи и за Е34 не зная. Останалите двигатели, които са били с климатик или пък са след въпросния месец на '91 са с двумасов маховик (dual mass). Освен VIN-номера ако може да те ориентира, друг лесен белег не се сещам.
Маховикът инак струва като резервна част ако не се лъжа около 800 лв. на LuK или 1376,52 лв в Дарукар.
Едномасовия маховик мисля беше коло 665 лв в Дарукар пак.
Имай предвид, че комплекта съединител (притискателен, феродов и лагер) за двумасов маховик е значително по-евтин отколкото за едномасов.
Примерно 197 лв. срещу 325 лв. (това с известна отстъпка).
Аз минах от двумасов на едномасов маховик (и съединител), но въпреки това пак имам вибрации - даже са по-силни от преди

- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
Цитираните цени днес ги гледах в рийлоем-а, но дори и там след въвеждане на моя вин ми изкара и двата маховика
Утре ще се обадя в дару да видим какво ще кажат те 

R6 - Was sonst?
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2