До колегите с М50В20/В25 автоматик от 09.1990 до 02.1991г.
Модератор: Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
До колегите с М50В20/В25 автоматик от 09.1990 до 02.1991г.
Имате ли щека за проверка на маслото на скоростите и ако да къде се намира и къде влеза в скоростите например в картера ли или някъде другаде и ако можете да направите една снимака под колата ще е най-добре
По принцип щеката трябва да се намира под лоста да пребключване на предавките под тази част №2 на картинката

Колега тръбата на пръчката за маслото е хваната за фланеца на скоростната кутия към двигателя (виж скобата 10)
Мисля, че това се пада доста по-напред от мястото където ти смяташ, че трябва да е изведена пръчката (то си е направо в двигателния отсек)
До колкото знам такава пръчка може да се постави и на по-новите кутии без фабрична такава (отвора го има но е запушен с болт)

Мисля, че това се пада доста по-напред от мястото където ти смяташ, че трябва да е изведена пръчката (то си е направо в двигателния отсек)
До колкото знам такава пръчка може да се постави и на по-новите кутии без фабрична такава (отвора го има но е запушен с болт)

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Дани да не си си взел от тия агрегати дето немогат да загреят зимата,от време на време изплюват маркуча за въздуха и после се сменят едни части сето струват 100лв. от ръка

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
моята няма нивомерна щека.
има само нивомерна пробка, която се проверява на запален двигател.
5 степенна 01.91'
5 степенна 01.91'

- dinozab
-
-
tsb_bg написа:Колега тръбата на пръчката за маслото е хваната за фланеца на скоростната кутия към двигателя (виж скобата 10)
Е мен ме интересувя точно къде е тоя болт за него питам пък тя наистина може да излиза в двигателният отсек още по-добре

- dinozab
-
-
BMW5820iA написа:моята няма нивомерна щека.
5 степенна 01.91'
И моята е така но открих номерата на щеката и прилежащите към нея болчета и простутийки за тая кутия и искам да я сложа да няма секи път канал и клечане отдолу да си провериш маслото на колата

- dinozab
-
-
tsb_bg написа:Колега като гледам общия изглед на кутията, тръбата със щеката почва от картера на кутията (сравни тази и предишната схема)
Със сигурност щеката изкиза в двигателния отсек до вакуумния усилвател на спирачките
Ако влиза в картера е проблем щото моя картер няма дупка отстрани и явно трябва да се смени но лошото е че излиза един единствен номер на картера за тая кутия и той е слаган на кутиите на Е34,Е36,Е38,Е39 и тъка нататък и явно нещата опират нещо на камък

http://www.zf-group.com/pdf/5HP18.pdf на стр.19 от каталога показаната пробка(мисля 4е е за наливане)е свободна,но незнам как ще пригодим пръ4ка за проверка за нея 

- dinozab
-
-
teddymtv написа:Пичове , а маслото какво трябва да е (мойто е червено) дайте инфо моля...![]()
![]()
Аз казах Жорката да я сложи важна тая тема за маслото в скоростите ма той

Ей я колега въпросната тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=66857

- dinozab
-
-
ivan. написа:http://www.zf-group.com/pdf/5HP18.pdf на стр.19 от каталога показаната пробка(мисля 4е е за наливане)е свободна,но незнам как ще пригодим пръ4ка за проверка за нея
Ванка кво видя на тая 19стр. бре

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2