Климатик?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Климатик?

Мнение от lag » 02 Юли 2007, 14:36

Може ли на е34 с мотор М50В20 да се монтира климатик, ако фабрично е без.Много ли трябва да се преправя, скъпо ли ще излезе.Въобще има ли смисъл да се започва?

Аватар
Кара: Е 39 520I 1998г.

Мнение от nikol78 » 02 Юли 2007, 17:18

Що да не може купуващ климатик то мотора си има място къде да се хване климатика :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 02 Юли 2007, 19:27

Климатик съм виждал за около 500 в продава.Пълнене около 80.За труд не знам-имай в предвид ,че се разглобява половината кола и се прави няколко дни-маха се цялото арматурно табло и се сменя целият кожух заедно с радиаторите,поне при мен беше така.За твойта кола казват ,че като се включел климатика спирала да се движи-двигателя не е достатъчно мощен.Така ,че поразгледай темите.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 02 Юли 2007, 20:09

Хахахахахаха, пак се почна. Абе вие до кога ще приказвате глупости? 150 кс били малко, тромава била М50В20, а като се включел климатика спирала, даже назад почвала да се движи. Аре земете попрочетете малко технически характеристики на колите, които се карат в България. Ако М50В20 умира при пуснат климатик, какво ли става с Опел Омега 1,8 115 к.с. или с Форд Фиеста 75 к.с. Това, че на някой са му умрели 60 от общо 150-те и като пусне климата колата осезаемо не набира не означава, че всички са така.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 02 Юли 2007, 20:32

Много ясно че малко поумира мотора ама чак пък да спре.. Пак нещо се изказа неподготвен колега... Мойта я карам с обикновенна газова и като пусна климатика назаде ли трябва да тръгне... Някви глупости говориш май... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 02 Юли 2007, 20:32

TheBoss написа:Хахахахахаха, пак се почна. Абе вие до кога ще приказвате глупости? 150 кс били малко, тромава била М50В20, а като се включел климатика спирала, даже назад почвала да се движи. Аре земете попрочетете малко технически характеристики на колите, които се карат в България. Ако М50В20 умира при пуснат климатик, какво ли става с Опел Омега 1,8 115 к.с. или с Форд Фиеста 75 к.с. Това, че на някой са му умрели 60 от общо 150-те и като пусне климата колата осезаемо не набира не означава, че всички са така.

Това виждане не е мое ,а на един от най-големите привърженици на М50В20 във форума- и на мен ми се вижда странно,но обясниха ,че този двигател имал голям въртящ момент,само за много кратко,във високите обороти.Аз съм карал 525i и не съм имал никакви проблеми при пускане на климатика. :roll: Сега с 525tds да не говорим ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 02 Юли 2007, 20:34

zvetiko написа: За твойта кола казват ,че като се включел климатика спирала да се движи-двигателя не е достатъчно мощен.Така ,че поразгледай темите.

:ahah: :ahah: :ahah:
ЕЕЕЕЕЕЕ колега по-леко, недей го плаши така човека. Все пак т`ва са 150 коня. Да е 1.8 да го спъне че да се зори добре, ама м50 не му е проблем да върви и да си ускорява с пуснат климатик, не че хич не се усеща, ама чак да умира.
Иначе за другото си прав.
Майка ми преди време караше една Брава 1.9дизел, е тя вече наистина умира :mhihi: :mhihi: :mhihi: на кръстовище майка ми имаше изграден навик като тръгва спира климата (демек пуска турбото :mhihi: ) и тогава - пълен напред :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Полковника
Аватар

Мнение от TheBoss » 02 Юли 2007, 20:42

хахахахха, пуска турбото, Маречкоооооооов, Маречков! :mhihi: :mhihi: :mhihi: Изби рибата с този лаф. Отдавна не бях чувал нещо толкова свежо (нищо лично, просто наистина ми хареса лафа). Обаче малко се учудвам, дизелът по принцип има по-голям въртящ момент, особено в ниските. Пламен бимболета може да потвърди. Баничарката е хди от най-слабите. И въобще не усеща климата. Е, поне аз като карам не разбирам, че е на клима. Върви и набира като нормална кола. Представям си, ако спра климата как ще тръгне :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 02 Юли 2007, 20:44

"SaSo" написа:Много ясно че малко поумира мотора ама чак пък да спре.. Пак нещо се изказа неподготвен колега... Мойта я карам с обикновенна газова и като пусна климатика назаде ли трябва да тръгне... Някви глупости говориш май... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Това мнение е твое- в една тема плачеше ,как колата ти изгасвала като включиш климатика.Така ,че ако си мъж трябва да ми се извиниш

Колеги,навсякъде съм казвал ,че цитирам,това не е мое мнение. ;)А иначе , някои от малките двигатели се форсират с включването на климатика-изпаднах в недоумение какво точно се случва с едно такова чудо с 50 к.с. като му пуснах климатика.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 02 Юли 2007, 20:55

Земи се научи да четеш колега ... Написах че все едно дърпа друга кола НЕ ЧЕ СПИРА КОЛАТА!!! За тоя мотор наистина мога да твърдя че е недомислен щото 150к.с. ги има за малко само... И не ми казвай дали аз съм мъж или жена щото не четеш явно... Аз не се отричам от думите си ... А ако някой ми каже че М50 е мотор който наистина може да върви много наистина много греши... То си го показва това че 318ис къса от всякъде 320и че дори и ванос...

Така че още си го твърдя М50 е тромав и инертен мотор, типичен представител на бензиновите мотори които вървят само във високите обороти а в ниските го няма никакъв...За М52 вече става друго положението а за М52 Tube 2 още по добре... Вчера карах М52ка с двоен ванус и няма нищо общо с М50 нито като звук, нито като вървене... Това си е вече 6така както трябва да е... За 525и вече е друга работа...

И без колега да ме цитираш от други теми без да си дочел какво съм написал... Че е смешно не за нещо друго... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 02 Юли 2007, 21:13

TheBoss написа:хахахахха, пуска турбото, Маречкоооооооов, Маречков! :mhihi: :mhihi: :mhihi: Изби рибата с този лаф. Отдавна не бях чувал нещо толкова свежо (нищо лично, просто наистина ми хареса лафа). Обаче малко се учудвам, дизелът по принцип има по-голям въртящ момент, особено в ниските. Пламен бимболета може да потвърди. Баничарката е хди от най-слабите. И въобще не усеща климата. Е, поне аз като карам не разбирам, че е на клима. Върви и набира като нормална кола. Представям си, ако спра климата как ще тръгне :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: к`во ти лично бе брат, то аз я скъсвах от бъзик и тя зема, че я продаде накрая :mhihi: :mhihi: :mhihi: , а иначе си имам и цяла история за тая Брава, ама сега ме мързи да пиша :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

Полковника
Аватар

Мнение от TheBoss » 02 Юли 2007, 21:57

Като дойда до Търново ще ми я разкажеш :)
Мисля, че темата се изчерпва и отива много офтопик. За това катанеца!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SaSo » 02 Юли 2007, 21:59

Айде ве босев де го катанеца :) Ай махай я че пак ше отиде към няква глупост от рода колко върви и колко не върви М50 и колко е зле или добре да карап ТДС ... аааааааааа тъпо .... :weed: :weed:
Изображение

Назад към E34