До колегите с по ниски Е34-ки
Модератор: Технически модератори
59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
До колегите с по ниски Е34-ки
Колеги днес смених окачването на моята със спортното. Сутринта я вкарах на повдигача без проблеми ама като трябваше да изляза с новото окачване и.... се почна филма. Знаех че ще е по ниско ама като я видях наживо и малко се замислих как ще я карам. Мерих и разтоянието от предната маска до асвалта 9см. Нашите легнали полицаи в Русе са гумени и ги пробвах, минава ама с клизма. Та ако има колеги с по ниски Е34-ки да споделят как е из другите градове с по ниско окачване. Щото мен ме съмнява че много трябва да се внимава. А и жената и тя кара понякога моята кола и.....
А иначе влязох тук в града в едно кръгово и направо голям кеф, все едно съм в Е30.

А иначе влязох тук в града в едно кръгово и направо голям кеф, все едно съм в Е30.

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: До колегите с по ниски Е34-ки
slavianko написа:Колеги днес смених окачването на моята със спортното. Сутринта я вкарах на повдигача без проблеми ама като трябваше да изляза с новото окачване и.... се почна филма. Знаех че ще е по ниско ама като я видях наживо и малко се замислих как ще я карам. Мерих и разтоянието от предната маска до асвалта 9см. Нашите легнали полицаи в Русе са гумени и ги пробвах, минава ама с клизма. Та ако има колеги с по ниски Е34-ки да споделят как е из другите градове с по ниско окачване. Щото мен ме съмнява че много трябва да се внимава. А и жената и тя кара понякога моята кола и.....
А иначе влязох тук в града в едно кръгово и направо голям кеф, все едно съм в Е30.![]()
Как можа??? Аз от пред имах неблагоразумието да сложа 205/50/15 и сега задирам почти навсякъде, а си представям как е при теб

- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
Не че ти мисля злото ама щом и жена ти я кара може да се заредиш с няколко комплекта престилки за отпред (дано не ти се налага де)
иначе съм карал 2 коли с ниско окачване в Русе едната беше Астра GSI и Вектра GT Хетчбек и двете са доста ниски (не са със сток окачване) и няма места където да опират,но единствения недостатък е адски твърдата возия и направо не бих си представил всеки ден да се друсам така

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- slavianko
- старши ентусиаст
-
ре
Аз малко имам навика като взема кола и да я "окепазявам" по този начин. Ама какво да направя като искам да карам голяма кола и в същото време да усещам асвалта под краката си. Да ви кажа честно днес останах много доволен от това как се държи Е34-ката с такова окачване. Направо си проличава спортният дух. Иначе малко се поуспокоявам от това че повечето улици в Русе са почти перфектни в сравнение с други градове в нашата държава. А на жената днес и направих повече от час инструктаж, дано да ме е разбрала
Тя иначе си кара доста добре бих казал перфектно има стаж като шофьор вече 7-8 години и над 100 000км ама ..... все забравя за бордюрите. Миналият месец пък бях в София по работа с моята кола и със старото окачване и на моменти само дето не спирах, а сега незнам как бих се движил там. Нека кажат "по ниските колеги"
от София

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: ре
slavianko написа: Миналият месец пък бях в София по работа с моята кола и със старото окачване и на моменти само дето не спирах, а сега незнам как бих се движил там. Нека кажат "по ниските колеги"![]()
от София
Аз редовно обърквам движението по малките улички, като или намалям много или като включвам задна

Преди 3-4 седмици се наложи едни колеги да бутнат, че се вдигна задницата като пропаднах в една канафка с избуяла трева

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
ами имай напредвид че колата ти ще слезе след седмица или 2 с още 1-2см направи си сметка как ще я караш
а имаш ли тва желязо между предните 2 бомбета че с тва окачване ще вземеш да ги събираш малко по малко...Е34ката е тежка кола и не е изчислена за такива друсания по нашите родни дупки

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
в кви филми се вкарвате
аз кат бях "нисък' после кат си сложих
нормалните пружини напрао се родих
ебал сам ти и ниското
аз кат бях "нисък' после кат си сложих
нормалните пружини напрао се родих
ебал сам ти и ниското
- slavianko
- старши ентусиаст
-
ре
Кви ги говориш ве бацеbmwfena написа:ами имай напредвид че колата ти ще слезе след седмица или 2 с още 1-2см направи си сметка как ще я караш![]()
а имаш ли тва желязо между предните 2 бомбета че с тва окачване ще вземеш да ги събираш малко по малко...Е34ката е тежка кола и не е изчислена за такива друсания по нашите родни дупки
![]()
![]()

- slavianko
- старши ентусиаст
-
ре
Ами то сега си е и доста по твърдо вече. Иначе по твърди ли са ще са и по ниски.ivan1979g написа:Няма ли вариант за по-твърдо, но не по-ниско окачване?
- bmwfena
- БМВманиачения
-
всички пружини след като седят известно време ненатоварени подържат по висок клиренс но след седмица или 2 си слизат на нормалното си за тях ниво което ще поддържат автомобила при по високите пружини тая разлика в клиренса е в порядъка до 4-5 см-сигурен съм в това а твоите че са по къси и твърди ще е по малък но ще има лек спад НАДОЛУ
гаранте 

- slavianko
- старши ентусиаст
-
re
Ами другата седмица ако видиш тема в продава пружини начи са се смъкнали по надолуbmwfena написа:всички пружини след като седят известно време ненатоварени подържат по висок клиренс но след седмица или 2 си слизат на нормалното си за тях ниво което ще поддържат автомобила при по високите пружини тая разлика в клиренса е в порядъка до 4-5 см-сигурен съм в това а твоите че са по къси и твърди ще е по малък но ще има лек спад НАДОЛУгаранте

Ще я пазим кво да се прави

- bmwfena
- БМВманиачения
-
Re: re
карай да върви ве...гъзарията цена нямаslavianko написа:Ами другата седмица ако видиш тема в продава пружини начи са се смъкнали по надолуbmwfena написа:всички пружини след като седят известно време ненатоварени подържат по висок клиренс но след седмица или 2 си слизат на нормалното си за тях ниво което ще поддържат автомобила при по високите пружини тая разлика в клиренса е в порядъка до 4-5 см-сигурен съм в това а твоите че са по къси и твърди ще е по малък но ще има лек спад НАДОЛУгаранте
![]()
![]()
Ще я пазим кво да се прави

- Kocil
- младши ентусиаст
-
въх...точно заради дупките не ща да ми е по-ниска,и без тва я свалих малко с новите гуми...преди години карах един Ескорт със къси пружини и амартисьори...редовно му задирах гърнетата по спящите полицаи...сега не ми се е случвало,слава богу...
поне в София трудно се кара с ниско окачване...

59 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4