? относно бензиновата смес
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
? относно бензиновата смес
Абе, момчета имам едно питане.Значи като застана зад ауспуха много мирише на бензин.Четох някъде че е от богата смес.Дебитомер и ламда сонда са сменени ,ама дали са читави не се знае.На сегашния дебитомер последните три цифри са 025,а на стария(лека му пръст) бяха 010 майче.Иначе колата върви добре според мен ,но градско си харчи 15 на сто и повече.Та въпроса ми е ,ако дава богата смес дали това ми дига и разхода.Предварително мерси.
П.П. тия дни ако видите некъв тупан на светофара нещо да ви клечи зад колата да знаете че съм аз ,щото съм решил да проверя другите коли дали миришат като моята.
П.П. тия дни ако видите некъв тупан на светофара нещо да ви клечи зад колата да знаете че съм аз ,щото съм решил да проверя другите коли дали миришат като моята.
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
от богата смес наистина вдига разхода,но за харченето градско за мен си е нормално 15(все пак се е почти два тона 34-ката)а иначе за да се успокоиш иди и я закачи на елком там всичко ще си каже колицата 

Абе незнам какво да мисля за разхода.Някой казват че тоя мотор трябва да харчи по-малко.Пробвах и пенсионерско каране и добавки в бензина и се тая.А иначе чакам да дойде пролетта и почвам един по един да оправям кусурите,че има много.Се си мисля за номера на дебитомера.Май ще почна да го сънувам вече.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Бегай на майстор - това ти е спасението и колкото да клечиш до ауспусите няма да си опраиш количката а ако искаш друг съвет намираш същата и сменяш дебитомера и ако си остане така кинтите в джоба и на майстор ама на майстор не при някъв джелатин че после пак да не пишеш

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Аз от месец карам с откачен МАФ и си нямам грижи. То бяха гърмели, то беше прекъсване като е студена, то чудо. Мих си го и се оправя за 3-4 дена и после пак. С друг, здрав МАФ същата песен и сега без него, че да ми е мирна главата. Разхода си е пак 13 в града.
А като го мерим - МАФА вика: "ЗДРАВ СЪМ". На компа грешки няма, абе сичко 6, ама НЕ Е. А и на мен ми писна и съм решил да си карам колицата, пък като спре, тогава ще и търся болежките.
Айде със здраве. Аз ще следя темата и ако някой сподели нещо ще взема да пробвам, че знайш ли от къде ще излезе заек.
А като го мерим - МАФА вика: "ЗДРАВ СЪМ". На компа грешки няма, абе сичко 6, ама НЕ Е. А и на мен ми писна и съм решил да си карам колицата, пък като спре, тогава ще и търся болежките.
Айде със здраве. Аз ще следя темата и ако някой сподели нещо ще взема да пробвам, че знайш ли от къде ще излезе заек.
ian190 написа:а изпушва ли ти черно като я настъпваш?
може да иска настройка, може клапан да е изгорял и да го фърля бензина през ауспуха, но със сигурност трябва да направиш нещо, като диагностика първо.
Абе ще ходя на диагностика ,но съм решил да е в Камор-а ,обаче яко ме е шубе да не излезна оттам с много високо кръвно и затова отлагам.А за клапаните-ми те малко почукват като е студена колата.Дали ще трябва ремонтче.Разни майстори викат карай и се не бой,ама аз карам и се боим.
Тая кола излезна егати обирджийката!

маречков написа:Аз от месец карам с откачен МАФ и си нямам грижи. То бяха гърмели, то беше прекъсване като е студена, то чудо. Мих си го и се оправя за 3-4 дена и после пак. С друг, здрав МАФ същата песен и сега без него, че да ми е мирна главата. Разхода си е пак 13 в града.

- маречков
- ентусиаст
-
Мафа е развитието на дебитомера. В него няма клапа и потенциометър, а една жичка дето се нагрява и в зависимост от това колко се охлажда от потока въздух, преминаващ покрай, нея коригира сместта към по- бедна, т.е. пести уж бензин.
- маречков
- ентусиаст
-
vvch написа:А за клапаните-ми те малко почукват като е студена колата.Дали ще трябва ремонтче.Разни майстори викат карай и се не бой,ама аз карам и се боим.
С какво мосло си? При мен почнаха да чукат от калпаво масло.
маречков написа:Мафа е развитието на дебитомера. В него няма клапа и потенциометър, а една жичка дето се нагрява и в зависимост от това колко се охлажда от потока въздух, преминаващ покрай, нея коригира сместта към по- бедна, т.е. пести уж бензин.
МАФ-а нищо не коригира. Той подава информация към ЕКУ-то за количеството
въздух постъпило в двигателя.

Driver's Racing Team
- маречков
- ентусиаст
-
lowdriver написа:МАФ-а нищо не коригира. Той подава информация към ЕКУ-то за количеството въздух постъпило в двигателя.
А ЕКУ-то какво прави?
- Корекцийка.
маречков написа:Мафа е развитието на дебитомера. В него няма клапа и потенциометър, а една жичка дето се нагрява и в зависимост от това колко се охлажда от потока въздух, преминаващ покрай, нея коригира сместта към по- бедна, т.е. пести уж бензин.
Благодарско.Значи мафа е тва дето аз му викам дебитомер.И моя е със жичка,обаче без него не ще да работи колата.
15 мнения
• Страница 1 от 1