смених маслото
Модератор: Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
смених маслото
преди около 10000км смених изпускателните клапани и всички карантии свързани с тях.
и сложих 10W40 масло щото повдигачите тракаха яко след ремонта.
с това масло се видях в чудо.аз си я карам колата както трябва 5000-5500оборота е нещо нормално на дълъг път особено.
но и доливането на масло също и познатата миризма на шит. когато позагрее.и сега съм много доволен от новото мобил 5W40 въобще не мърда.
изчистих и капака на клапаните, че нещо ме глождеше да го отворя, и какво да видя ужас. и с нафтичка стана чудно.
смених си и ремъците.
абе колата пее
.
оня буклук като го източвах като боза.
а лятото с 5W50.
и сложих 10W40 масло щото повдигачите тракаха яко след ремонта.
с това масло се видях в чудо.аз си я карам колата както трябва 5000-5500оборота е нещо нормално на дълъг път особено.
но и доливането на масло също и познатата миризма на шит. когато позагрее.и сега съм много доволен от новото мобил 5W40 въобще не мърда.
изчистих и капака на клапаните, че нещо ме глождеше да го отворя, и какво да видя ужас. и с нафтичка стана чудно.
смених си и ремъците.
абе колата пее

оня буклук като го източвах като боза.
а лятото с 5W50.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
И аз карам със същото масло и съм много доволен като теб
А лятото защо с 5W50
Карал съм след ремонта навремето с такова ,ма не останах с никакви впечатления
Георги Пенчев

А лятото защо с 5W50

Карал съм след ремонта навремето с такова ,ма не останах с никакви впечатления

Георги Пенчев
по принцип на маслата първото чило 0,5,10,15 и последващата буква W което e winter, отговаря на отрицателна температура,в таблица се гледа ама я нямам сега , при която маслото запазва свойствата си.
примерно ако караш зимата с 15W40 а навънка е -20 градуса което се случва рядко но се случва зимата мотора не се смазва докато маслото не достигне тая температура.
а последната цифра означава най-високата температура при която маслото е ок.
50 или 60 е най-добре за нашите пържилки. особено лятото когато температурата на въздуха също е по-висока и съответно и на маслото му е по топло.
примерно ако караш зимата с 15W40 а навънка е -20 градуса което се случва рядко но се случва зимата мотора не се смазва докато маслото не достигне тая температура.
а последната цифра означава най-високата температура при която маслото е ок.
50 или 60 е най-добре за нашите пържилки. особено лятото когато температурата на въздуха също е по-висока и съответно и на маслото му е по топло.
3 мнения
• Страница 1 от 1